S&P 500 ^GSPC
5,011.12
-0.22%
Tesla TSLA
$149.83
-3.62%
Microsoft MSFT
$404.33
-1.82%
Meta META
$501.80
+1.54%
Amazon AMZN
$179.17
-1.16%
Nvidia NVDA
$846.71
+0.76%
Apple AAPL
$167.04
-0.57%
Alphabet GOOG
$157.46
+0.37%

Az amerikai kormányzat leállása - ismét elhalasztva.

A törvényhozók gyorsan elhárították a hétvégi kormányzati leállás veszélyét, miután a képviselőházban, majd a szenátusban is elfogadtak egy rövid törvényjavaslatot. A megállapodás lehetővé teszi a kormányzat egyes részeinek finanszírozását, de csak egy hétig.

A lépés célja, hogy időt nyerjenek a tárgyalásokra, de az egyezség még mindig szoros ütemtervhez kötött. A finanszírozás elfogadott része a kulcsfontosságú kormányzati ügynökségeket érinti, de a fennmaradó törvényjavaslatokat március 22. előtt kell megvitatni.

( Március 22-e a határidő a fennmaradó hat, a kormány működéséhez nélkülözhetetlen törvényjavaslatra. Ezek a törvényjavaslatok a kormányzat néhány legvitatottabb területét érintik, például a Pentagont, a Belbiztonsági Minisztériumot és magát a Fehér Házat. Ha ezeket a törvényeket addig nem fogadják el, akkor ezek a kormányzati ügynökségek és szolgáltatások leállhatnak. Ez a határidő fontos határidőt jelent a törvényhozók számára, akik megpróbálják feloldani a nézeteltéréseket és megegyezésre jutni a kormány finanszírozásáról ).

A politikai módosításokkal kapcsolatos politikai nézetkülönbségek megnehezítik a tárgyalásokat. A republikánusok olyan prioritásokat szorgalmaznak, mint a tervezett szülőség finanszírozása, míg a demokraták ellenzik.

Eddig ez csak egy rövid üzenet a pénteki vita során. Szeretném ezt újra követni, mert úgy gondolom, hogy ez elég fontos, és beszélni kellene róla is, nem csak konkrét intézkedésekről. Az egész március hónap e téma körül fog forogni, így igyekszem majd ezt mindig kiegészíteni információkkal. 😊


No comments yet