S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

NIO: earnings před námi

$NIO+11.7% plánuje zveřejnit své finanční výsledky za čtvrté čtvrtletí a celý rok 2023 v úterý 5. února 2024 před otevřením trhu.

Jaká jsou vaše očekávání?

Podle průměrného odhadu 8 analytiků NIO vykáže ztrátu na akcii 0,51 dolaru a tržby 2,29 miliardy dolarů za čtvrté čtvrtletí 2023. Za celý rok 2023 se očekává, že NIO vykáže ztrátu na akcii 1,65 dolaru a tržby 9,16 miliardy dolarů.

NIO

NIO

NIO
$5.27 $0.55 +11.65%

NIO dodalo v roce 2023 za čtvrté čtvrtletí 50 045 vozidel, což bylo více než vedení společnosti očekávalo a představovalo meziroční nárůst o 25%.

NIO také představilo na NIO Day 2023 svůj nový model ET9, inteligentní elektrický vlajkový model, který má konkurovat Tesle Model S.

U NIO se očekává, že dosáhne ziskovosti do roku 2026.

NIO

NIO

NIO
$5.27 $0.55 +11.65%
Target Price
35.15 (+566.98% Upside)

V roce 2024 plánuje dodat 200 000 vozidel, což by bylo zvýšení o 100% oproti roku 2023.

NIO chce expandovat na evropský trh a otevřít své první prodejní centrum v Norsku v první polovině roku 2024.

NIO bude spolupracovat s více partnery na budování otevřené a sdílené sítě nabíjení, výměny a ukládání energie, a cílí na postavení 1 000 stanic pro výměnu baterií v Číně v nadcházejících letech.

Podle 12 analytiků, kteří poskytli cílovou cenu akcií NIO na 12 měsíců, je průměrná cílová cena 11,31 dolaru, s nejnižším odhadem 5 dolarů a nejvyšším odhadem 16 dolarů.

Průměrná cílová cena představuje nárůst o 95,67% oproti současné ceně akcií.

Jaká jsou vaše očekávání v tomto nepředvídatelném čínském trhu a ještě k tomu v sektoru EV, který je poslední dobou velkou neznámou? ✍🏻


Partner

Dnes společnost $NIO+11.7% zveřejnila své neauditované finanční výsledky za čtvrtý kvartál a celý rok 2023.
Společnost dosáhla rekordního obratu 2,61 miliardy dolarů v čtvrtém kvartálu, což představuje meziroční nárůst o 149,8 %, prodala 17 353 vozidel v čtvrtém kvartálu, což představuje meziroční nárůst o 111 %.
Snížila svou ztrátu na akcii na 0,37 dolaru ve čtvrtém kvartálu, což překonalo konsenzus analytiků o 0,06 dolaru.
Společnost oznámila, že plánuje zvýšit svou výrobní kapacitu na 150 000 vozidel ročně do konce roku 2024.
Společnost očekává, že v prvním kvartálu 2024 prodá mezi 20 000 a 20 500 vozidel, což představuje meziroční nárůst o 421 až 434 %.

Partner

Zpráva nevypadá vůbec špatně. Co myslíte? 🤔

Za mě by měli začít snižovat náklady a přemýšlet o tom, jak začít vydělávat, ne vymejšlet kraviny jako telefon 😁

Ahoj tak já jsem drive vlastnil akcie Nio, ale když padal tak jsem je prodal se ztrátou. Jinak dneska jsem je opět koupil a věřím, že výsledky budou pozitivní a že už Nio hlavně našlo své dno 😊. Uvidíme zítra

Partner

Zatím nám cena nepříjemně padá, tak doufám že s ní zítra trh něco málo provede opačným směrem 📈😂

Osobně člověk zde nikdy neví co by mohl očekávat, nemám žádné očekávání a uvidíme zítra. Ty máš v portfoliu Nio?

Partner

Přesně jak říkáš. Ano mám, z části mi plní spekulativní složku portfolia s 98ks akciemi na průměrné ceně 7,32$. Jsem zvědavý kam se tento rok pohne cena akcií a zároveň kam to NIO popožene. Jejich koncept se mi líbí a proto od toho zatím ruce pryč nedávám. ✌️

Mám to naprosto stejně jako ty, je možné že se na tom spálím, ale z dlouhodobého hlediska si myslím že se to nestane. Každopádně zde člověk nikdy neví :-)

Partner

@thewhitefox Na druhou stránku je to opravdová zkouška a zkušenost. A to mě u této investice prozatím také drží. Vydržel jsem do teď, budu věřit nadále, když není zatím žádné likvidační přesvědčení pro vystoupení z pozice. 🙂

@filiptimulak Přesně jak říkáš. Nebudu lhát, už jsem celkem v zajímavém mínusu, ale nehodlám to nějak měnit. Neplánuješ dokupovat popřípadě?

Partner

@thewhitefox postupně dokupuji. Ale můj cíl je 100ks akcií, což mám skoro splněno. Uvidíme co udělají zítřejší výsledky. S průměrnou cenou jsem docela spokojený.

@filiptimulak já mám průměrku 7.38$, to jsme na to defakto stejně, momentálně jsem -2k. Uvidíme, co bude zítra :D

NIO jsem kdysi mel a jsem rad, ze je to historie :) clovek by nemel plest do obchodovani emoce, ale co jsem posledni mesice celkove prochazel elektromobilitu, nikoli z investicni strany, ale se zajmu o koupi elektromobilu, tak NIO je v mem zebricku na chvostu... Pokud planuje zisk v roce 2026, je zde tak rychly vyvoj u vsech vyrobcu, ze mu baterky aby je dohonil ani nemusi stacit, nicmene porad je to Cina a tam nikdy nikdo nevi a to je u me zasadni duvod, proc davam ruce pryc ....

Partner

A z jakých důvodu je na chvostu? Nevěnoval jsem se nikdy tomuto tématu tak, jako bych měl vůz kupovat, tak mě to celkem zajímá. Jelikož z vlastnického důvodu jsem zatím ten, kterého to jakmile nesmrdí benzinem moc nezajímá. Děkuji za komentář.

já to měl vždycky taky tak :) a zatim mam všechno také na benzin, jedna vyjimka je tedy ropák :) Popravdě konkrétně NIO přesně už nevím, proč jsem vyškrtl, myslim, že jeden z důvodů u mě byl předsudek na základě proklamace samozvaného p. Vávry, propagátora XIXOIO :) to jsem fakt nedal a také mám dojem, že čínskej elektromobil za 2,5 mega byl z mého pohledu za hranou... Ale jak píši, nevím už přesně, od té doby se mohlo lecos změnit.

No a po víkednové testovací jízdě v Tesla 3 Highland vlastně už ani ten benzin čuchat nechci :) Kromě jednoho mazlíka, co se válí a bude válet v garáži :)

Partner

@dolarovyhamoun děkuji za shrnutí ☺️ Já jsem teda taky přesedlal na ropáka po 15letech 😁 Ale tři jednostopé potvory v garáži mi vůni benzinu plnohodnotně nahrazují 😂 A 🔋 se mi moc zamlouvá u jednostopé potvory s chlupatýma gumama, tu bych bral hned, kdyby byly cenově přístupnější 😳

@filiptimulak jednostopou mam jen jednu :) uvidime, co nám vývoj přinese :) ja byl taky skalní benziňak, než jsem se o to začal zajímat více a jako oříšek na dortíku jsem se svezl a uz v tom lítam :)

Partner

@dolarovyhamoun já v tom ještě neseděl, třeba to je ten kámen úrazu 😁 Uvidíme jestli taky jednou změním názor 😊

Partner

Ještě dodám, že by nebylo na škodu udělat k tomu článek, pokud jsou poznatky z trhu EV v rámci osobního výběru vozu. Přeci jen si člověk nechce koupit nějaký ten “pekáč” a myslím si, že by zde takový rozbor poznatků k EV sektoru plno uživatelů ocenilo. ✌️

mé znalosti jsou malé :) Youtube řekne víc... z meho pohledu je proste EV uplne neco jineho a je to zapotrebi to tak celkové brát a ne postupně nahradit nádrž za baterku, pak 10 let nic a pak udělat facelift u 100kw Stelantisu.... tuty cesta nevede, ač Elona nemusim, je treba uznat, že před 10ti lety jsem někde očumoval nějakou teslu (v době, kdy jsem sedlal priuse) a obrazně řečeno, za těch několik let má snad jen o páčku s blinkrama míň. Chci tim ríct, že to pojal opravdu jiinak a ta vize mu zatim drží, což smekam...

Partner

@dolarovyhamoun hezky řečeno 🤝

Očekávání jsou smíšené, uvidíme zítra. 👍

Mam v pomeru sveho portfolia hezkou pozici a po vysledcich budu prikupovat😉