S&P 500 ^GSPC 5,019.34 +1.05%
Nvidia NVDA $793.81 +4.17%
Tesla TSLA $141.91 -3.50%
Alphabet GOOG $158.72 +1.93%
Amazon AMZN $177.31 +1.53%
Apple AAPL $166.71 +1.04%
Meta META $484.05 +0.62%
Microsoft MSFT $401.58 +0.62%

3 stocuri de dividende pe punctul de a fi corectate

Constantin
4. 3. 2024
5 min read

Trei mari companii se confruntă cu provocări din cauza schimbărilor rapide în preferințele consumatorilor, a transformării digitale și a unui mediu economic în continuă schimbare. Pierderile din vânzări și scăderea veniturilor ridică îngrijorări în rândul investitorilor cu privire la sustenabilitatea randamentului dividendelor acestor companii. Cum se adaptează aceste companii la noile provocări și sunt ele capabile să rămână competitive?

Având în vedere scăderea vânzărilor și scăderea preconizată a profiturilor, provocările pentru aceste trei companii devin tot mai acute. Investitorii urmăresc să vadă cum răspund companiile la aceste noi condiții, iar dacă nu se schimbă nimic, investitorii vor trebui probabil să își schimbe strategiile de portofoliu de dividende.

Hasbro $HAS+1.1%

Hasbro este o companie internațională specializată în jocuri și jucării, inclusiv produse de divertisment digital și cărți de colecție. Compania are o istorie îndelungată de inovație și creativitate în domeniul produselor de divertisment și este cunoscută pentru mărcile sale emblematice precum Monopoly, Transformers și Magic: The Gathering.

HAS
$55.86 $0.60 +1.08%
Fair Price: $50.32
Thtjhk: 85.59%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Cu toate acestea, Hasbro se confruntă cu provocări din cauza schimbărilor în preferințele consumatorilor și a creșterii concurenței. Anul trecut, compania a înregistrat o scădere a veniturilor la 5 miliarde de dolari, o scădere de 14% față de 2022. Pentru 2024, analiștii se așteaptă la o nouă scădere a veniturilor la 4,5 miliarde de dolari și a profitului la 0,8 miliarde de dolari. Odată cu astfel de scăderi ale veniturilor, este posibil ca și dividendele, care în prezent sunt de 5,7%, să scadă. Investitorii sunt îngrijorați de incertitudinile legate de piața viitoare și de capacitatea Hasbro de a rămâne competitivă în acest domeniu.

HAS
$55.86 $0.60 +1.08%

Compania încearcă să răspundă noilor provocări investind în inovație și în dezvoltarea de noi produse. Cu toate acestea, având în vedere concurența tot mai mare și incertitudinea cu privire la vânzările viitoare, Hasbro trebuie să se adapteze la noul mediu și să caute strategii pentru a-și menține cota de piață și randamentul dividendelor în anii următori.

International Paper $IP-1.7%

International Paper este un producător de renume mondial de ambalaje și celuloză care servește ca materie primă pentru o gamă largă de produse, inclusiv scutece, prosoape și șervețele. Compania s-a specializat de mult timp în soluții inovatoare de ambalare și este un jucător important pe piețele industriale și de consum.

IP
$34.76 -$0.60 -1.71%
Fair Price: $65.94
Rbojfh: 28.68%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Cu toate acestea, International Paper se confruntă cu provocări ca urmare a transformării digitale. Pentru anul 2023, compania a înregistrat o scădere a veniturilor la 19 miliarde de dolari, cu 10% mai puțin decât în 2022. Pentru anul 2024, analiștii se așteaptă ca societatea să înregistreze un profit de 2,17 dolari pe acțiune, o cifră mai mică decât în anii precedenți. Această scădere a profitului se datorează scăderii cererii pentru produsele companiei. Cu o astfel de evoluție a companiei, investitorii sunt îngrijorați de sustenabilitatea randamentului dividendelor, care în prezent este de 5,3%.

IP
$34.76 -$0.60 -1.71%

Compania încearcă în mod activ să se adapteze la noile provocări și caută strategii pentru a-și îmbunătăți competitivitatea. Cu toate acestea, având în vedere incertitudinea cu privire la vânzările și câștigurile viitoare, rămâne întrebarea dacă va fi capabilă să își mențină randamentul dividendelor în anii următori.

Boston Properties $BXP+1.7%

Boston Properties este un investitor imobiliar de top, axat pe proprietăți imobiliare comerciale, în special pe spații de birouri. Portofoliul lor include proprietăți în zone precum Boston, Los Angeles, New York, San Francisco, Seattle și Washington, DC. Această companie este cunoscută pentru strategia sa de a se concentra pe proprietăți de birouri de primă clasă și pe investiții pe termen lung în locații prestigioase.

BXP
$61.22 $1.02 +1.69%
Fair Price: $57.17
Bhhlyj: 96.92%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Cu toate acestea, Boston Properties se confruntă cu provocări într-un mediu de birouri care trece prin schimbări fără precedent. O parte semnificativă a portofoliului lor este situată în piețe prestigioase unde prețurile birourilor se confruntă cu o scădere din cauza creșterii telemuncă și a schimbării tiparelor de lucru.

BXP
$61.22 $1.02 +1.69%

Pe parcursul anului trecut, veniturile Boston Properties au atins 3,2 miliarde de dolari, în creștere cu 5% față de anul precedent. Însă profitul companiei a scăzut cu 77%, ajungând la 190 milioane de dolari. Pentru 2024, analiștii se așteaptă ca veniturile să scadă la 2,2 miliarde de dolari. Cu toate acestea, Boston Properties încearcă în mod activ să se adapteze la noile condiții. Compania intenționează să investească 500 de milioane de dolari în modernizarea spațiilor de birouri și în îmbunătățirea serviciilor pentru chiriași.

Disclaimer: Există o mulțime de surse de inspirație pe Bulios, dar selecția acțiunilor și construirea portofoliului depinde de dumneavoastră, așa că faceți întotdeauna o analiză proprie amănunțită.

Sursă.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.