S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

3 устойчиви акции за бурни времена

Ventseslav Vodenicharov
6. 3. 2024
1 min read

Днес ще разгледаме три имена, които доминират в своите сектори и предлагат атрактивни инвестиционни възможности за инвеститори, търсещи стабилност и растеж. С дълга история на успех и иновации тези компании са се превърнали в стабилни играчи. Първата компания съчетава стабилност с иновации в хранително-вкусовата промишленост, втората компания е легендарна със своята стабилност и ръст на дивидентите, а третата се отличава с потенциала си за растеж в енергийния сектор.

Всъщност в света на акциите е от решаващо значение да се избират компании, които предлагат стабилност и потенциал за растеж дори в неспокойни времена. Тези акции могат да помогнат на инвеститорите да защитят активите си при нестабилни икономически условия, като същевременно им предоставят възможност за дългосрочен растеж.

Kroger $KR+0.9%

Kroger е една от водещите вериги за търговия на дребно в САЩ, специализирана предимно в производството на хранителни стоки и други дребни потребителски стоки. Компанията управлява много различни видове магазини, включително супермаркети, хипермаркети, малки магазини и магазини за електронна търговия. Kroger разполага с широка мрежа от магазини в Съединените щати, което я прави една от най-големите търговски вериги в страната. През 2023 г. Kroger ще постигне продажби в размер на 147 млрд. долара.EUR, което представлява леко намаление спрямо предходната година. Анализаторите обаче очакват продажбите да нараснат през 2024 г.

В допълнение Kroger предоставя атрактивен дивидент на своите акционери. През 2023 г .дивидентната доходност на компанията достига 2,5%, което е значително над средното ниво в сравнение с други компании в хранително-вкусовата промишленост. Силната позиция на Kroger и способността ѝ да предлага качествени храни на справедлива цена ѝ е спечелила лоялна клиентска база. Това я прави стабилна инвестиционна възможност за инвеститори, които търсят стабилен доход от дивиденти.

KR
$56.15 $0.52 +0.93%

За капак Kroger е и активен участник в процеса на иновации и модернизация. Компанията инвестира в технологични иновации и цифрово развитие, което й помага да остане конкурентоспособна. Например, Kroger е известна със своите точки за лоялност и онлайн пазаруванекоито привличат съвременния потребител и това помага на компанията да запази позициите си в цифровата среда.

Procter & Gamble $PG+0.7%

Procter & Gamble е мултинационална компания, фокусирана върху производството и разпространението на потребителски стоки. Тя е една от най-големите и най-известните компании от този вид в света. Компанията е известна със своите марки в областта на личната хигиена, домашната химия и хранителните продукти. Най-известните марки на компанията включват Pampers, Gillette, Ariel, Head & Shoulders и Oral-B. Procter & Gamble се фокусира върху иновативното разработване на продукти, които подобряват ежедневието на потребителите по целия свят. Компанията инвестира в научноизследователска и развойна дейност, за да предлага нови продукти и технологии, които отговарят на изискванията на или надминават очакванията очакванията на клиентите.

PG
$162.60 $1.10 +0.68%
Target Price
148.69 (-8.55% Downside)

С дългогодишното си непрекъснато увеличение на дивидентите PG е една от легендарните дивидентни акции. За 2023 г. приходите на компанията USD 82 млрд.което представлява 4% ръст спрямо предходната година. Анализаторите очакват приходите на PG да достигнат 84,74 млрд. щатски долара през 2024 г. и дори 84,74 млрд. щатски долара през 2025 г. 88 млрд., което показва силен и стабилен потенциал за растеж. Освен това PG показва и последователен ръст на приходите. За 2023 г. нетните приходи на компанията достигат USD, а в края на годината - 14,5 млрд.

PG
$162.60 $1.10 +0.68%

Друг ключов фактор за инвеститорите е историята на ръста на дивидентите. PG не само изплаща дивиденти, но и редовно ги увеличава. С 68 последователни години на увеличение на дивидентите, компанията Procter & Gamble се нарежда сред най-верните дивидентни акции. За инвеститорите, които търсят стабилен инвестиционен доход, тази дългосрочна тенденция на увеличаване на дивидентите е важен фактор.

ConocoPhillips $COP-0.4%

КонокоФилипс е глобална енергийна компания със седалище в Хюстън, Тексас и САЩ . Тя се фокусира върху добива, производството и дистрибуцията на суров петрол, природен газ и други енергийни продукти. Компанията е активна в цял свят и има операции в редица държави, включително САЩ, Канада, Аляска, Норвегия и други. ConocoPhillips е световен лидер в производството на изкопаеми горива, който поддържа силните си позиции благодарение на дългата си история на успех и иновации.

COP
$129.28 -$0.56 -0.43%
Target Price
118.95 (-7.99% Downside)

С продажби в размер на 56,14 милиарда щатски долара през 2023 г., ConocoPhillips е един от най-големите играчи в индустрията. Анализаторите очакват приходите на компанията да продължат да нарастват, достигайки 58,96 млрд. щ. д. до края на 2024 г. и над 61 млрд. щ. д. през 2025 г. Компанията предоставя на своите акционери атрактивни дивидент в размер на 3,7%. Дружеството може да се похвали и със силна оценка "купува" от страна на анализаторите, което показва положителни нагласи относно бъдещото развитие на компанията. Със солидната си база от приходи и дивиденти ConocoPhillips предлага инвестиционна възможност с баланс между растеж и стабилност.

COP
$129.28 -$0.56 -0.43%

Друг важен фактор, който превръща ConocoPhillips в привлекателен инвестиционен избор, е стратегическият й подход към бъдещето. Компанията активно инвестира в нови технологии и устойчиви енергийни решения, което ѝ помага да се адаптира към променящите се тенденции в индустрията. Компанията признава предизвикателствата, пред които е изправена с които се сблъсква индустрията на изкопаемите горива, и търси иновативни начини да остане конкурентоспособна и устойчива в дългосрочен план дългосрочен план.

Отказ от отговорност: В Булиос може да се намери много вдъхновение, но изборът на акции и изграждането на портфейл зависи от вас, така че винаги правете задълбочен собствен анализ.

Източник.


Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.