S&P 500 ^GSPC 5,058.67 -0.23%
Tesla TSLA $160.83 +11.16%
Nvidia NVDA $795.40 -3.50%
Amazon AMZN $176.38 -1.76%
Meta META $490.76 -1.08%
Apple AAPL $168.37 +0.88%
Alphabet GOOG $160.07 +0.09%
Microsoft MSFT $407.68 +0.03%

SPLIT akcií pôsobí na rast hodnoty a tieto 2 špičkové Warrenove Buffettove akcie to čaká

Nedávne výpredaje na trhu vytvorili príležitosť na nákup niektorých špičkových akcií podporovaných Buffettom so zľavou. Tieto akcie podporované Buffettom sú pripravené uskutočniť rozdelenie akcií v blízkej budúcnosti, čo by malo mať za následok rast hodnoty, aspoň tak sa to v poslednej dobe ukazuje.

2 spoločnosti, ktoré vlastní aj sám Buffett, čaká SPLIT akcií.

Investori očakávajú od Warrena Buffetta radu, pokiaľ ide o výber akcií. V poslednej dobe investori tiež milujú rozdelenie akcií. Rozdelenie akcií na menšie jednotky predstavujúce ekvivalentnú hodnotu a nijako nezmení vnútornú hodnotu základnej spoločnosti, ale menšie, čisté dolárové ceny môžu akcie zatraktívniť pre širší okruh investorov. Keďže aktivita medzi priemernými obchodníkmi v posledných rokoch prudko vzrástla, rozdelenie akcií môže akcie sprístupniť, čo viedlo k veľkým ziskom pre niektoré spoločnosti aj keď to v podstate nič nerobí s vnútornou hodnotou spoločnosti. 

1. Amazon $AMZN-1.8% 

Amazon naposledy vykonal rozdelenie akcií na začiatku septembra 1999 a odvtedy definoval viacero vysoko vplyvných odvetví a poskytoval hviezdny výkon. Kvôli svojim neuveriteľným ziskom sa akcie Amazonu v súčasnosti obchodujú za približne 2 700+- dolárov za akciu – čo je číslo, ktoré z nich robí jednu z najcennejších akcií na trhu z pohľadu čistého dolára. Spoločnosť je na dobrej ceste uskutočniť v júni rozdelenie akcií v pomere 20 za 1, čím sa dramaticky zníži ich cena a akcie budú dostupnejšie pre priemerných investorov. Nadchádzajúci krok by sa však nemal považovať za náznak toho, že akcie sú pri súčasných cenách skutočne drahé. 

Podnikanie v oblasti elektronického obchodu spoločnosti čelilo náročným porovnaniam rastu predaja s obdobiami výkonnosti zvýšenej pandémiou, ale Amazon pokračuje v inteligentných investíciách, aby si udržal vedúce postavenie v tomto priestore, a celkový online maloobchodný trh stále vyzerá dlhodobo pripravený na obrovský rast. Segment cloud computingu tohto technologického giganta je tiež na dobrej ceste, aby pokračoval v dosahovaní silného rastu príjmov s vysokou maržou a iniciatívy v kategóriách vrátane digitálnej reklamy, umelej inteligencie a robotiky by mali naďalej posilňovať spoločnosť a poskytovať akcionárom silný výkon.

2. RH $RH+0.9% 

RH je maloobchodná spoločnosť, ktorá sa špecializuje na prémiové bytové zariadenie a v posledných rokoch bola jednou z najvýkonnejších akcií v portfóliu Berkshire Hathaway – aj po výraznom poklese ocenenia. Zatiaľ čo výnosy špičkovej maloobchodnej spoločnosti za posledných päť rokov vzrástli solídnym tempom, rast jej ziskov v tomto úseku bol ešte pôsobivejší. Zameranie spoločnosti RH na trh vyššej kategórie jej umožnilo dosiahnuť vysoké marže a mala by byť schopná pokračovať v dlhodobom využívaní tejto výhody. Spoločnosť, predtým známa ako Restoration Hardware, však teraz robí veľké investície v nádeji, že bude riadiť svoje ďalšie fázy rastu, čo znamená, že výnosy by mohli v blízkej dobe výrazne zasiahnuť. 

Zatiaľ čo krok expandovať za hranice svojho kľúčového geografického segmentu v USA a rast podnikania na európskom trhu sa javí ako prirodzený vývoj, spoločnosť sa rozvetvuje aj do predaja plne zariadených luxusných domov a uvádza na trh luxusnú jachtu, ktorá je k dispozícii na prenájom. Zdá sa, že investori nie sú týmto vývojom nadšení. Dokonca aj po veľkom stiahnutí akcií sa akcie spoločnosti stále obchodujú za približne 344 USD za akciu a manažment plánuje vykonať rozdelenie v pomere 3:1 v nádeji, že akcie budú príťažlivejšie a pomôžu pri nábore a udržaní talentovaných zamestnancov. 

RH má teraz trhovú kapitalizáciu zhruba 8 miliárd USD a je ocenená na približne dvojnásobok tohtoročných očakávaných tržieb a 13-násobok tohtoročných očakávaných ziskov. Má tiež silnú súvahu, ktorú môže použiť na interné rastové iniciatívy alebo nasadiť na akvizície, ktoré môžu posilniť podnikanie a pomôcť urýchliť rast. Cena akcií RH je teraz približne o 55 % nižšia ako maximum, ktoré dosiahla minulé leto a akcie vyzerajú ako výhodný nákup.

Ja by som to zhodnotil tak, že ak nechcete investovať do týchto spoločnosti na základe fundamentu, tak to môže byť zaujímavá možnosť na trade obchod, pretože ozaj sa ukazuje, že po SPLITE tie ceny išli aspoň na pár dni UP. A prečo to teda nevyužiť? Podľa mňa to akcie Amazonu vytlačí na istý čas hore, pretože niektorí retail investori naozaj nechápu, že nič sa nedeje s hodnotou spoločnosti len prišiel SPLIT ale vidia, že cena je odosť nižšia a naskakujú do toho a dopyt po akciách rastie, čo sa odráža na cene. Samozrejme je to len môj názor a nie investičná rada.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Tak splitem se nejenom zvýší samotná likvidita akcií díky snadnější dostupnosti, ale také to zlepší přístup na opční trh, kdy musíte kvůli pozici kupovat po lotech což v případě Google nebo Amazonu není úplně pro každého;)

Přesně tak, myslím si, že u společností, které poslední dobou oznámily split, to může jen pomoci.

áno na zaklade poslednych udalosti sa ukazuje, že sa tá cena tlačí UP

Neviem prečo sa to deje ale deje sa to 😀

Retail

Áno investori zrazu vidia nižšiu cenu

Přiliv kapitálu do společnosti