S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

IONQ: Fast Company’s Next Big Things in Tech 🎬

Pěkné páteční ráno všem, dnes tu mám zajímavou společnost $IONQ+9.7%, která mě zaujala v komentáři od a já si tak mohl zjistit pár poznatků, o které se s vámi rád v tomto článku podělím.

$IONQ+9.7% je inovativní společností a průkopníkem v oblasti kvantového výpočtu.

Společnost, která vyvíjí univerzální kvantové počítače s cílem řešit nejsložitější problémy světa. Díky své schopnosti řešit extrémně komplexní výpočetní úlohy má IONQ potenciál v mnoha odvětvích. Vývoj technologie, na kterou se společnost zaměřuje, slibuje zrychlení výzkumu v oblastech jako jsou léčiva, materiálové vědy a optimalizace.

🚀 Jak se společnost vyvíjela? 🚀

Založena byla v roce 2015 univerzitními vědci Chrisem Monroem a Jungsangem Kimem. Společnost se stala v roce 2021 první veřejně obchodovanou čistě kvantovou výpočetní společností na burze NYSE, po více než 25 letech akademického výzkumu. Jejich cesta byla poznamenána řadou technologických průlomů a strategických partnerství, které umožnily rychlý vývoj a komercializaci technologií společnosti.

IONQ má aktuálně přes 320 zaměstnanců, což představuje výrazný nárůst oproti předchozímu roku, kdy měla přibližně 200 zaměstnanců.

💰 Jak jsou na tom finance společnosti? 💰

Vyvíjí se jako stabilní společnost s pozitivním výhledem.

IONQ

IonQ, Inc.

IONQ
$8.97 $0.79 +9.66%
Capital Structure
Market Cap
1.9B
Enterpr. Val.
1.8B
Valuation
P/E
-11.5
P/S
84.4
Dividends
Yield
-
Payout
-

Společnost IONQ získala financování prostřednictvím několika investičních kol, která celkově přinesla 432 milionů dolarů. Jejich poslední kolo financování po IPO proběhlo 1. října 2021 a přineslo 350 milionů dolarů. IONQ také provedla akvizici společnosti Entangled Networks dne 10. ledna 2023, což naznačuje jejich růst a expanzi.

V roce 2023 společnost oznámila příjmy ve výši 22 milionů dolarů a nové objednávky v hodnotě 65,1 milionu dolarů, což představuje roční nárůst o 166% oproti předchozímu roku a naznačuje silnou tržní poptávku po jejich produktech a službách.

S nulovým dluhem a silným kapitálovým základem je IONQ dobře postavena k dalšímu růstu a inovacím.

IONQ

IonQ, Inc.

IONQ
$8.97 $0.79 +9.66%

🏆 Kterých milníků společnost dosáhla?🏆

Mezi klíčové milníky patří vývoj prvního komerčně dostupného kvantového počítače a dosažení rekordních výsledků v kvantové věrohodnosti a soudržnosti.

IONQ dosáhla svého technického milníku s ročním předstihem, což umožňuje provádět složitější kvantové aplikace. Tento úspěch rozšiřuje možnosti kvantových aplikací, jako je strojové učení a kvantová chemie, společnost tak může nabízet své služby široké škále zákazníků napříč různými průmyslovými odvětvími.

🏁 Jaké jsou cíle společnosti? 🏁

Společnost pracuje na vývoji kvantových počítačů pro simulaci elektrochemických reakcí a strojového vidění pro autonomní vozidla ve spolupráci s Hyundai Motor Company. Cílem je rozšířit kvantový přístup a podporovat řešení problémů napříč různými odvětvími.

Společnost si klade za cíl stát se lídrem v komercializaci kvantového výpočtu a přinést tuto technologii do každodenního použití.

🤝 S kým IONQ spolupracuje? 🤝

IONQ spolupracuje s předními technologickými společnostmi, jako jsou $GOOGL+10.2%, $AMZN+3.4%, $MSFT+1.8% a rozšiřuje své partnerství v automobilovém průmyslu. S těmito technologickými giganty a výzkumnými institucemi úzce spolupracují, aby integrovali kvantové výpočty do širšího spektra aplikací. Tyto partnerství jsou klíčové pro rychlý vývoj a nasazení kvantových technologií v praxi.

🦾 Jak je to s konkurencí? 🦾

Společnost je považována za jednoho z lídrů v oblasti kvantového výpočtu. Mezi její přímé konkurenty patří $IBM-1.1% a firmy jako Alice&Bob, Q-Net Security, Equal1 a Quantumz.io, které nejsou kótovány na žádné burze.

Dalšími konkurenty v širším technologickém sektoru jsou například CACI International $CACI+0.7%, Verint Systems $VRNT+2.4%, Ambarella $AMBA+1.9% a další společnosti v tohoto sektoru.

🔍 Co se událo? 🔎

Nedávné ocenění a mediální pokrytí zdůrazňují rostoucí uznání společnosti IONQ v oblasti kvantového výpočtu. IONQ byla jmenována na seznam Fast Company’s Next Big Things in Tech, což ukazuje na její slibný potenciál v budoucnosti. Jejich pokrok a inovace jsou pravidelně zdůrazňovány v odborných publikacích a technologických médiích, což svědčí o jejich vedoucím postavení v tomto rychle se rozvíjejícím odvětví.

💻 Co nabízejí kvantové počítače oproti klasickým? 💻

Díky principům kvantové superpozice a provázání mohou kvantové počítače provádět výpočty mnohem rychleji než klasické počítače, zejména u úloh, které jsou pro klasické počítače výpočetně náročné. Kvantové počítače tedy mohou být efektivnější při simulaci kvantových systémů, což je klíčové pro vývoj nových léčiv, materiálů a pro pochopení kvantové fyziky.

Dále by mohly poskytnout zvýšenou bezpečnost v kryptografii díky schopnosti rychle faktorizovat velká čísla, což je základ pro některé současné šifrovací systémy.

Kvantové počítače jsou také vhodné pro řešení složitých optimalizačních problémů, které mají široké uplatnění v logistice, finančnictví a výzkumu.

Tyto výhody činí kvantové počítače velmi slibným nástrojem pro budoucí technologický pokrok a inovace v mnoha odvětvích.

🤔 Proč zvážit investici do IONQ? 🤔

Kvantové počítače mají potenciál změnit hru v mnoha odvětvích, včetně umělé inteligence, bezpečnosti dat a materiálové vědy. Společnost využívá unikátní technologii, která by mohla nabídnout významné výhody v přesnosti a škálovatelnosti oproti tradičním počítačům.

V roce 2023 akcie IONQ výrazně vzrostly, což naznačuje zájem investorů a důvěru v budoucí potenciál společnosti. Díky jejímu vývoji se blíží k dosažení významných milníků, které by mohli zvýšit její hodnotu a tržní pozici.

✍🏻 Pokud jste došli až sem, podělte se o své dojmy či poznatky k této společnosti v komentářích níže pod článkem ✍🏻


Díky za shrnutí zvážím zařazení do portfolia :)

Pecka, díky za příspěvek. tento obor stále nový řekl bych bude velmi důležitý a určitě se vyplatí hledat slibné společnosti jako investici a tato vypadá dobře. 👍

Partner

Mně se to zalíbilo, tak jsem malou pozici otevřel, i když jsem přes limit svých spekulací. 😂 Takže po malých kouscích budu budovat a v průběhu sledovat. ☺️

Mám podobný problém, že mám už otevřeno více pozic než bych chtěl, ale štve mi že některé to jsou stále z ranných začátků investování a nechci je, ale čekám než se dostanou na  nulu protože je nechci uzavírat ve ztrátě a tak mám taky lehký "bordel" v portfoliu. 🙈 No každopádně ať se daří společnosti, budu ji taky sledovat.

Super shrnutí, měla jsme je na pořadí, že si musím víc o společnosti zjistit :)

Partner

Kdyby jsi zjistila něco zajímavého, klidně se poděl o informace, budu moc vděčný. ☺️

Dobře:)

Dík sa jasné shrnutí, mám ji v hledáčku už delší dobu a jen bych doplnil že za jejich největšího konkurenta v oblasti quantum computing považuji IBM.

Partner

Díky, dodal jsem. ✌️