S&P 500 ^GSPC
5,011.12
-0.22%
Tesla TSLA
$149.83
-3.62%
Microsoft MSFT
$404.33
-1.82%
Meta META
$501.80
+1.54%
Amazon AMZN
$179.17
-1.16%
Nvidia NVDA
$846.71
+0.76%
Apple AAPL
$167.04
-0.57%
Alphabet GOOG
$157.46
+0.37%

Растеж на крипто активите, скорошно превъзходство на ATH при BTC

Приятни почивни дни на инвеститорите. Въпреки че сме предимно борсов сайт, криптовалутите, благодарение на ETF-ите и компании като Coinbase, си проправят път в света на акциите, така че тъй като си взимаме почивка от традиционните пазари, ще ви дадем малко информация за скорошния растеж на криптовалутите. 😊

Новите спот биткойн ETF-и привлякоха институционални потоци в криптовалутите и в резултат на това някои криптобикове гледат към 100 000 долара като към следващото ниво за BTC, след като в петък водещата криптовалута за кратко надхвърли 70 000 долара за първи път в историята си.

Марк Конърс, директор на отдел "Изследвания" в мениджъра на цифрови активи 3iQ Corp, заяви, че според него биткойн (BTCUSD) вероятно ще достигне до 100 000 долара преди следващото понижение наполовина - което се очаква около 20 април.

Halving е механизъм, записан в алгоритъма на блокчейна на биткойн, който контролира предлагането на монети, чийто лимит е 21 млн. При halving възнаграждението за добив на биткойни се намалява наполовина, което означава, че миньорите ще получават 50% по-малко токени за проверка на трансакции. Намаляването наполовина ще се извършва след всеки 210 000 добити блока - или приблизително на всеки четири години - до освобождаване на максималното предлагане на биткойни.

Биткойнът се покачи тази година, преди да бъде намален наполовина, "защото сега сме в шок на търсенето, докато всичко преди беше свързано с шок на предлагането", каза Конърс в петък по време на интервю за MarketWatch.

Инвестициите в BTC се разшириха през тази година благодарение на ETF-ите на BTC. Междувременно BlackRock, която емитира тези ETF-и, подаде тази седмица изменения в Комисията по ценни книжа и борси, за да добави биткойн към своите Strategic Income Opportunities Fund (BSIIX) и Global Allocation Fund (MALOX).

"Тези документи, подадени от BlackRock, спомагат за укрепване на аргументите за биткойн в портфейла с оглед на потенциалните ползи от диверсификацията и повишената възвръщаемост". Чарлз Ю, вицепрезидент на отдела за проучвания в Galaxy Digital.

"Вероятно е да има много по-голямо въздействие върху търсенето на BTC от ефектите от втори ред на одобренията на ETF за биткойн, тъй като биткойн вероятно ще бъде добавен към портфейлите им от широк кръг други инвестиционни инструменти (напр. взаимни фондове, затворени и частни фондове и др.) с различни инвестиционни цели и стратегии." Ю. пише в бележка в петък.

С поскъпването на BTC погледите са насочени и към ETH, който достигна границата от 4000 долара, но все още чака своя връх от 4865 долара, достигнат през ноември 2021 г. Инвеститорите очакват отблизо одобрението на ETF за етер.

И все пак, дори и да бъде одобрен ETF за етер, "въздействието върху пазара може да бъде минимално в сравнение с биткойн". отбеляза Томас Танг, вицепрезидент на отдела за инвестиции в криптовалути в Ryze Labs. ETF генерира общ обем на търговията от 2 млн. долара през първия си ден на търговия, докато ProShares Bitcoin Strategy ETF, първият ETF, инвестиращ във фючърси върху биткойн, отбеляза обем на търговията от над 1 млрд. долара при дебюта си, отбеляза Танг.

Така че това е просто малък прозорец, когато имаме уикенда, който имаме в областта на криптовалутите. Тъй като тук имаме новаци, по-добре да заявя този път, че това определено не е препоръка или инвестиционен съвет и не забравяйте, че този клас активи все още е силно волатилен. Така че ви пожелавам приятен уикенд и да се забавлявате. 😊🍀


No comments yet