S&P 500 ^GSPC
5,061.82
-1.20%
Tesla TSLA
$161.48
-5.59%
Nvidia NVDA
$860.01
-2.48%
Meta META
$500.23
-2.28%
Apple AAPL
$172.69
-2.19%
Microsoft MSFT
$413.64
-1.96%
Alphabet GOOG
$156.33
-1.80%
Amazon AMZN
$183.62
-1.35%

A kriptoeszközök növekedése, a BTC legutóbbi ATH outperformansza

Kellemes hétvégét kívánok a befektetőknek. Bár mi túlnyomórészt részvényoldal vagyunk, a kriptók az ETF-eknek és az olyan cégeknek köszönhetően, mint a Coinbase, egyre inkább betörnek a részvények világába, így mivel most szünetet tartunk a hagyományos piacoktól, egy kis olvasnivalót adunk a kriptók közelmúltbeli növekedéséről. 😊

Az új spot bitcoin ETF-ek intézményi beáramlást vonzottak a kriptopénzekbe, és ennek eredményeképpen néhány kriptobika a 100 000 dollárt tartja szem előtt, mint a BTC következő szintjét, miután a vezető kriptopénz pénteken rövid időre átlépte a 70 000 dollárt, története során először.

Mark Connors, a 3iQ Corp. digitális eszközkezelő kutatási igazgatója elmondta, hogy szerinte a bitcoin (BTCUSD) a következő feleződés előtt - ami április 20-a körül várható - akár a 100 000 dollárt is elérheti.

A felezés a bitcoin blokklánc algoritmusába írt mechanizmus, amely az érme-kínálatot szabályozza, amelynek 21 millió darabos limitje van. A felezéssel a bitcoinok bányászatáért járó jutalom a felére csökken, ami azt jelenti, hogy a bányászok 50%-kal kevesebb tokent kapnak a tranzakciók ellenőrzéséért. A felezés minden 210 000 bányászott blokk után - vagy nagyjából négyévente - történne, amíg a bitcoinok maximális készlete fel nem szabadul.

A Bitcoin idén rallyzott, mielőtt felére csökkentették volna, "mert most egy keresleti sokkban vagyunk, míg korábban minden a kínálati sokkról szólt" - mondta Connors pénteken a MarketWatchnak adott interjújában.

A BTC befektetés idén a BTC ETF-eknek köszönhetően bővült. Eközben az ezeket az ETF-eket kibocsátó BlackRock a héten módosításokat nyújtott be az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez, hogy a Stratégiai Jövedelem Lehetőségek Alapjába (BSIIX) és a Globális Allokációs Alapjába (MALOX) felvegye a bitcoint.

"A BlackRock ezen bejelentései segítenek megerősíteni a bitcoin portfólióban való szerepeltetését a lehetséges diverzifikációs előnyök és a jobb hozam érdekében" - mondta a BlackRock. mondta Charles Yu, a Galaxy Digital kutatási alelnöke.

"A bitcoin ETF-ek jóváhagyásának másodrendű hatásai valószínűleg sokkal nagyobb hatással lesznek a BTC-keresletre, mivel a bitcoint valószínűleg számos más befektetési eszköz (pl. befektetési alapok, zárt végű és zártkörű alapok, stb.) is felvenné a portfólióikba a legkülönbözőbb befektetési célok és stratégiák mentén."" írta Yu egy pénteki jegyzetében.

A BTC emelkedésével a szemek az ETH-ra is szegeződnek, amely elérte a 4000 dolláros határt, de még mindig várat magára a 2021 novemberében elért 4865 dolláros csúcsot. A befektetők feszülten várják az ether ETF jóváhagyását.

Mégis, még ha az ether ETF-et jóvá is hagyják, "a piacra gyakorolt hatása minimális lehet a bitcoinhoz képest"," jegyezte meg Thomas Tang, a Ryze Labs kriptopénz befektetésekért felelős alelnöke. Az ETF az első kereskedési napon összesen 2 millió dollár kereskedési forgalmat generált, míg a ProShares Bitcoin Strategy ETF, az első bitcoin határidős ügyletekbe fektető ETF több mint 1 milliárd dolláros kereskedési forgalmat bonyolított le a debütálásakor - jegyezte meg Tang.

Szóval ez csak egy kis ablak, amikor a hétvégén a kriptopénzek területén van. Mivel újoncok vannak itt, jobb, ha ezúttal leszögezem, hogy ez semmiképpen sem ajánlás vagy befektetési tanács, és ne felejtsük el, hogy ez az eszközosztály még mindig nagyon volatilis. Szóval jó hétvégét és jó szórakozást kívánok. 😊🍀


No comments yet