S&P 500 ^GSPC
5,011.12
-0.22%
Tesla TSLA
$149.83
-3.62%
Microsoft MSFT
$404.33
-1.82%
Meta META
$501.80
+1.54%
Amazon AMZN
$179.17
-1.16%
Nvidia NVDA
$846.71
+0.76%
Apple AAPL
$167.04
-0.57%
Alphabet GOOG
$157.46
+0.37%

Rast kripto sredstev, nedavna uspešnost ATH na BTC

Prijazen vikend vlagateljem. Čeprav smo pretežno borzno spletno mesto, si kriptovalute po zaslugi ETF-jev in podjetij, kot je Coinbase, utirajo pot v svet delnic, zato vam bomo, ker smo si vzeli odmor od tradicionalnih trgov, malo prebrali nedavno rast kriptovalut. 😊

Novi promptni skladi ETF za bitcoin so privabili institucionalne prilive v kriptovalute, zato nekateri kripto biki kot naslednjo raven za BTC vidijo 100.000 dolarjev, potem ko je vodilna kriptovaluta v petek prvič v svoji zgodovini za kratek čas presegla 70.000 dolarjev.

Mark Connors, direktor raziskav pri upravljavcu digitalnega premoženja 3iQ Corp, je dejal, da bo po njegovem mnenju bitcoin (BTCUSD) pred naslednjo razpolovitvijo - ta se pričakuje okoli 20. aprila - verjetno dosegel celo 100.000 USD.

Polovičenje je mehanizem, zapisan v algoritmu verige blokov bitcoin, ki nadzoruje ponudbo kovancev, ki je omejena na 21 milijonov. S polovičenjem se nagrada za rudarjenje bitcoinov prepolovi, kar pomeni, da bodo rudarji za preverjanje transakcij prejeli 50 % manj žetonov. Do razpolovitve bi prišlo po vsakih 210.000 izkopanih blokih - ali približno vsaka štiri leta - dokler se ne bi sprostila največja zaloga bitcoinov.

Bitcoin je letos pred razpolovitvijo rasel, "ker smo zdaj v šoku zaradi povpraševanja, medtem ko je bilo vse prej povezano s šokom zaradi ponudbe", je v petek v intervjuju za MarketWatch dejal Connors.

Naložbe v BTC so se letos razširile zaradi skladov ETF BTC. Medtem je družba BlackRock, ki izdaja te ETF-je, ta teden pri Komisiji za vrednostne papirje in borzo vložila spremembe, s katerimi je bitcoin dodala v sklada Strategic Income Opportunities Fund (BSIIX) in Global Allocation Fund (MALOX).

"Te prijave družbe BlackRock pomagajo okrepiti razloge za vključitev bitcoina v portfelj zaradi morebitnih koristi pri razpršitvi in povečanih donosov," je dejal Charles Yu, podpredsednik za raziskave pri družbi Galaxy Digital.

"Na povpraševanje po BTC bodo verjetno veliko bolj vplivali učinki drugega reda odobritev bitcoin ETF, saj bi bitcoin v svoje portfelje verjetno dodali številni drugi naložbeni nosilci (npr. vzajemni skladi, zaprti in zasebni skladi itd.) z različnimi naložbenimi cilji in strategijami." Yu je v petek zapisal v opombi.

Z rastjo BTC so oči uprte tudi v ETH, ki je dosegel mejo 4.000 dolarjev, vendar še vedno čaka na svoj vrh 4.865 dolarjev, dosežen novembra 2021. Vlagatelji pozorno pričakujejo odobritev sklada ETF za trgovanje z etherjem.

Še vedno pa velja, da tudi če bo ETF za ether odobren, "bi bil lahko vpliv na trg v primerjavi z bitcoinom minimalen," je opozoril Thomas Tang, podpredsednik za naložbe v kriptovalute pri podjetju Ryze Labs. ETF je na prvi dan trgovanja ustvaril skupni obseg trgovanja v višini 2 milijona dolarjev, medtem ko je ProShares Bitcoin Strategy ETF, prvi ETF, ki vlaga v terminske pogodbe na bitcoin, ob svojem debiju ustvaril obseg trgovanja v višini več kot 1 milijarde dolarjev, je opozoril Tang.

Torej gre le za majhno okno, ko imamo na področju kriptovalut takšen konec tedna, kot ga imamo. Ker imamo tukaj novince, bom tokrat raje navedel, da to vsekakor ni priporočilo ali naložbeni nasvet, in ne pozabite, da je ta razred premoženja še vedno zelo nestanoviten. Zato vam želim prijeten konec tedna in se imejte lepo. 😊🍀


No comments yet