S&P 500 ^GSPC
5,011.12
-0.22%
Tesla TSLA
$149.83
-3.62%
Microsoft MSFT
$404.33
-1.82%
Meta META
$501.80
+1.54%
Amazon AMZN
$179.17
-1.16%
Nvidia NVDA
$846.71
+0.76%
Apple AAPL
$167.04
-0.57%
Alphabet GOOG
$157.46
+0.37%

🚀✨ Съветите на Джо Розенфийлд ✨🚀

Джо Розенфийлд, легенда сред инвеститорите и уважаван мениджър, ни остави невероятни уроци за успешно инвестиране. 📈🔍 За мен това са 6-те основни правила и знания, които всеки инвеститор трябва да знае и следва, така че нека си ги припомним тук в събота вечер и ако някой друг се сети за нещо, не забравяйте да го напишете в коментарите!

Пациентско сгъване: Джо превърна 11 долара в 1 милион долара, а след това 1 милион долара в 1 милиард долара. Той държеше големи компании в продължение на десетилетия, не правеше краткосрочни сделки с акции. "Оставете акциите да растат и не правете нищо". казва той. Това е много важно, сигурен съм, че всеки от нас е преживявал някаква криза на фондовия пазар, така че знаете, че пазарите обикновено се възстановяват по някакъв начин. Ето защо е важно да седите със скръстени ръце и да не продавате ненужно губещи позиции!

Стойте настрана от търговията: Джо също така съветва начинаещите да избягват честите сделки, а по-скоро да изградят стабилен и устойчив портфейл.

Купувайте големи компании и се придържайте към тях: Джо съжалява, че е продал Intel с възвръщаемост 4,483 %. "Това беше най-голямата грешка. Акциите струваха милиарди." Това ни казва, че ако наистина вярвате в дадена компания и вярвате в нейния бизнес модел, определено не трябва да се отървавате от акциите, а да увеличите позицията си в компанията!

Не се притеснявайте от спада в цената на акциите: Философията наДжо - "Защо да се тревожа?" Мислете за спада на цената като за част от инвестиционната игра.

Инвестирайте с определена цел: Джо искаше парите му да бъдат използвани по добър начин. Той ги дарява наколежа Гринел, където години наред управлява финансите. И така стигам до въпроса: Какво ви накара да инвестирате? Независимо дали става въпрос за осигуряване на по-добро бъдеще, за печелене на допълнителни пари, за спестяване за децата ви или за спестяване за пенсия, коя е най-голямата ви мотивация?

Не продавайте: Ако откриете чудесна инвестиция, бъдете търпеливи и избягвайте емоционалните решения. Джо инвестира с анализ и без емоции.

Сигурен съм, че всеки може да вземе своя съвет от тези съвети, кои са най-важните за вас? 💼📊


No comments yet