S&P 500 ^GSPC 5,070.55 +1.20%
Nvidia NVDA $824.18 +3.65%
Meta META $495.78 +2.92%
Tesla TSLA $144.61 +1.80%
Microsoft MSFT $407.06 +1.52%
Amazon AMZN $179.52 +1.29%
Alphabet GOOG $159.92 +1.25%
Apple AAPL $166.82 +0.59%

3 дивидентни акции с двуцифрен ръст на дивидентите през последните 10 години

Grozdan Iliev
11. 3. 2024
1 min read

В днешната несигурна икономическа среда инвеститорите търсят солидна основа за своите портфейли. Стабилността и растежът се превръщат в ключови фактори при вземането на инвестиционни решения. Въпреки че пазарите непрекъснато се променят, има 3 компании, които са успели да се задържат и да предложат на инвеститорите постоянна възвръщаемост. Тези компании се характеризират с дълга история на нарастване на дивидентите и солидна финансова основа.

Тези 3 компании са постигнали впечатляващ двуцифрен ръст на дивидентите през последните 10 години. Значителният ръст на изплащаните дивиденти е доказателство за стабилните основи и способността на тези компании да генерират стабилен доход за своите акционери. Като се фокусират върху компании, които съчетават стабилност с потенциал за по-нататъшен растеж, инвеститорите могат да намерят атрактивни инвестиционни възможности, които осигуряват стабилна възвръщаемост дори в неспокойни времена.

Lowe's $LOW+1.5%

Lowe's се занимава с производство на строителни материали и за повече от 60 години. увеличава дивидента си. Нейният 10-годишен "сложен годишен темп на растеж" на дивидентите е зашеметяващите 18,3%, което означава, че от 68 цента преди десет години дивидентът е нараснал до днешния $4.3. Това означава, че тези, които са инвестирали преди десет години, са имали възможност да наблюдават как инвестициите им растат.

LOW
$233.56 $3.43 +1.49%
Target Price
244.17 (+4.54% Upside)

Компанията Lowe's е изградила позициите си на базата на силен свободен паричен поток, който през последните 10 години нараства с близо 10 % годишно. Това означава, че компанията не само е в състояние да поддържа изплащането на дивиденти, но и има потенциал за по-нататъшен растеж. Със свободен паричен поток, който обикновено е в диапазона от 20 % до 30 %, има много възможности за по-нататъшни инвестиции в развитието на компанията.

LOW
$233.56 $3.43 +1.49%

Инвеститорите могат да очакват стабилността и растежа на Lowe, които съчетават висок ръст на дивидентите със стабилно финансово състояние. Съществува потенциал за бъдещ растеж на дивидентите, свързан с тази компания, като същевременно се осигурява атрактивна доходност за дългосрочни инвеститори.

Roper Technologies $ROP+0.1%

Roper Technologies е пример за трансформация и иновации сред технологичните компании. Преди десетилетие тя се специализираше предимно в оборудване за обработка на течности и системи за индустриален контрол, но днес е лидер в областта на приложния софтуер и технологичните продукти. С впечатляваща "сложен годишен темп на растеж" дивиденти от над 14% през последното десетилетие, Roper Technologies успява да генерира стабилна и бързо нарастваща възвръщаемост за своите акционери.

ROP
$539.62 $0.51 +0.09%
Target Price
528.25 (-2.11% Downside)

През последните десет години Roper Technologies успява да поддържа темп, който представлява впечатляващ 10% годишен ръст на свободните парични потоци. Това доказва, че тя има солидна финансова основа, която подкрепя изплащането на дивиденти, а това е ключов фактор за инвеститорите, които търсят дългосрочна стабилност. Инвеститорите, които са вложили 10 000 долара в Roper Technologies преди десет години, днес ще видят в сметката си стойност от 42 580 долара, което е доказателство за успешния растеж и резултати на компанията.

ROP
$539.62 $0.51 +0.09%

С тези забележителни резултати в стабилното нарастване на дивидентите и изключителните финансов контекст Roper Technologies предлага инвестиционна възможност за тези, които търсят комбинация от растеж и стабилност. Нейният технологична насоченост и способността да се адаптира към променящите се пазари я правят един от най-привлекателните играчи.

AbbVie $ABBV+1.0%

AbbVie навлезе в аристократи на дивидентите преди почти десетилетие и оттогава предоставя стабилни и бързо растящи дивиденти на своите акционери. С повече от 14% годишен ръст на дивидентите, AbbVie е значителен играч в фармацевтични продукти и лекарства. През последните няколко години тя успя да се превърне в една от най-силно представящите се компании с изплащани дивиденти.

ABBV

AbbVie

ABBV
$169.52 $1.63 +0.97%
Target Price
158.41 (-6.55% Downside)

Като част от AbbVie е да бъдеш част от успешна история на растеж и резултати. През последното десетилетие компанията успява да поддържа темп на растеж на "свободните парични потоци "над 13%. Миналата година AbbVie генерира повече от 22 млрд. долара "свободен паричен поток", което позволи изплащането на 10,5 млрд. долара под формата на дивиденти. Това означава, че коефициентът на изплащане на AbbVie от приблизително 50% е здраво вкоренен в дългата история на компанията и показва способността ѝ да поддържа стабилна дивидентна доходност.

ABBV

AbbVie

ABBV
$169.52 $1.63 +0.97%

Следователно AbbVie осигурява дългосрочна стабилност и растеж на дивидентите. Нейната способност да генерира висока "свободен паричен поток", като същевременно поддържа изплащане на дивиденти на ниво високи нива може да я направи привлекателен кандидат за инвеститорите, търсещи дългосрочна доходност.

Отказ от отговорност: В Булиос може да се намери много вдъхновение, но изборът на акции и изграждането на портфейл зависи от вас, затова винаги извършвайте задълбочен самоанализ.

Източник.


Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.