S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

3 elektromos autógyártó vállalat, amely szétesőben van

Adorján Fülöp
14. 3. 2024
6 min read

Az elektromos járművek (EV-k) visszaesése lehetőséget jelenthet a bátor befektetők számára, de nem minden vállalat épül egyformán. Az EV-piac egy vad verseny, és nem minden részvénynek van esélye a túlélésre. Íme három részvény, amelyeket jobb, ha elkerülsz.

A bizonytalan kilátások és a kockázatok miatt, amelyeket ezek a vállalatok jelentenek, fontos tehát, hogy gondosan értékelje befektetési stratégiáját, és kerülje a felesleges kockázatok vállalását.

Lucid Group $LCID+1.2%

A Lucid Group, egy jól ismert gyártó luxus elektromos járművek gyártásával foglalkozó hosszú út áll előttünk. a nyereségességhez. Elemzők nem várják, hogy a vállalat elérje a nyereségességet, mielőtt 2029, ami azt jelenti, hogy a befektetőknek türelmesnek kell lenniük. A 2023 negyedik negyedévében 653,8 millió dollárt elérő készpénzveszteséggel és az éves 2,8 milliárd dolláros veszteséget a Lucid számára a nyereségességhez vezető út keskeny. Még a Lucid 2024-ig tervezett termelése is, mindössze 9 ezer járművet jelent, rávilágít arra, hogy a vállalatnak még hosszú út áll előtte.

LCID
$2.55 $0.03 +1.19%
Fair Price: $8.32
Quvqdf: 67.29%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Aversenytársakkalösszehasonlítva , amelyek kevesebb készpénzt égetnek el, és gyorsabban mutattak be versenyképes járműveket, a vállalatnak a következő problémákkal kell szembenéznie Lucid komoly kihívások előtt áll. A vállalat minden egyes eladott járművel egyre több készpénzt veszít, ami arra utal, hogy a lehetséges rendelésnövekedés ellenére a veszteségek még nagyobbak lehetnek. A nyereségesség elérése érdekében a Lucidnak meg kell találnia a módját, hogy növelje árrését és csökkentse veszteségeit.

LCID
$2.55 $0.03 +1.19%

Míg egyes befektetők a részvényárfolyam csökkenésében látják a potenciált, mások aggódnak a Elégtelen a vállalat pénzügyi háttere és fenntarthatatlan pályája miatt. A Lucidnak emellett szembe kell néznie Nyomás a piac részéről, amely a kereslet és az ár közötti egyensúly megtalálásával küzd, ami azt jelentheti, hogy a további nehézségeket a nyereségesség felé vezető úton.

Faraday Future $FFIE-7.6%

A Faraday Future, egy másik elektromos járművekkel foglalkozó vállalat is saját kihívásokkal néz szembe. S Az FF 91 luxus SUV.A 309 000 dolláros árával a vállalat csak a egy szűk szegmensre a piacnak, ami nehéz lehet a versenykörnyezetben. Összehasonlítás a versenytársakkal Tesla Model Xamely 80 000 dollárnál kezdődik, jól mutatja, hogy az FF 91-nek milyen kihívásokkal kell szembenéznie a vásárlók megnyerésében.

A vállalat pénzügyi eredményei Faraday Future szintén aggodalomra adnak okot. A közel nulla bevétellel és a nyereségességhez vezető bizonytalan úttal úgy tűnik, hogy a vállalat még mindig a nyereségesség előtti fázisban van. A befektetők számára ez azt jelenti, hogy nehéz felmérni a vállalat jövőbeli teljesítményét, és így a$FFIE-be-7.6% való befektetéssel járó kockázatot . 2024-ben a visszavásárlási ciklusok és a részvények hígulása miatt a Faraday Future-be való befektetés túl kockázatos lehet.

FFIE
$0.05 $0.0041 -7.59%

Míg egyes befektetők potenciált látnak a vállalat márkájában és technológiájában, addig mások aggódhatnak a bizonytalan jövőbeli fejlődése és versenyképessége miatt. Az iparág gyors fejlődése miatt a Faraday Future számára ezért kulcsfontosságú, hogy stabil utat találjon a sikerhez és a befektetők bizalmának elnyeréséhez.

Hyliion Holdings $HYLN-3.1%

A Hyliion Holdings, egy olyan vállalat, amely a következőkkel foglalkozik alternatív üzemanyagok elektromos járművek számára, megpróbálja leküzdeni a saját akadályait. A készpénzveszteség fokozatos csökkentésével és a 2024-re tervezett javulással a vállalat reménykedik a jobb jövőben. Az elemzők azonban azt jósolják, hogy a veszteségek 2025 majdnem 2025-re megháromszorozódnak.ami azt sugallja, hogy a Hyliion számára a nyereségességhez vezető út nem mentes a kihívásoktól.

A vállalat stratégiai változása Hyliion alternatív üzemanyagok előállítására való áttérése lehet a hosszú távú fenntarthatóság kulcsa, de ez is kockázatokat rejt magában . Az új technológiába és infrastruktúrába való beruházás szükségessége mellett a vállalatnak pénzügyi költségekkel és a jövőbeli sikerre vonatkozó bizonytalansággal kell szembenéznie . Ezzel párhuzamosan a Hyliion igyekszik alkalmazkodni az elektromos járműipar gyorsan változó trendjeihez, ami a stratégia megváltoztatásával járhat.

HYLN
$1.23 -$0.04 -3.15%

A folyamatos fejlesztéssel és az alternatív üzemanyagipar megváltoztatására irányuló törekvésekkel ez a vállalat a siker útjára léphet. Ugyanakkor a stratégiaváltással járó kockázatokkal és a növekvő veszteségek a közeljövőben, fontos, hogy a befektetők figyelmesen fontolják meg a hogy ebbe a részvénybe fektessenek, és gondosan figyelemmel kísérjék a fejleményeket Hyliion.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt talál, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése az Ön feladata, ezért mindig végezzen saját alapos elemzést.

Source.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.