S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

3 podjetja za električne avtomobile, ki propadajo

Dragoslav Golob
14. 3. 2024
4 min read

Upad na področju električnih vozil je lahko priložnost za drzne vlagatelje, vendar vsa podjetja niso enako zgrajena. Trg električnih vozil je divja dirka in vse delnice nimajo možnosti za preživetje. Tukaj so tri delnice, ki bi se jim bilo bolje izogniti.

Zaradi negotovih obetov in tveganja, ki ga ta podjetja predstavljajo, je torej pomembno, da skrbno ocenite svoje naložbene strategije in se izognete nepotrebnim tveganjem.

Lucid Group $LCID+1.2%

Družba Lucid Group, znani proizvajalec luksuznega električnih vozil, še ni še dolga pot do dobičkonosnosti. Analitiki ne pričakujejo, da bo podjetje doseglo dobičkonosnost pred 2029, kar pomeni, da morajo biti vlagatelji potrpežljivi. Z denarnimi izgubami, ki bodo v četrtem četrtletju leta 2023 dosegle 653,8 milijona dolarjev, in letnimi 2,8 milijarde dolarjev je pot do dobičkonosnosti podjetja Lucid ozka. Tudi Lucidova predvidena proizvodnja do leta 2024, le 9.000 vozil, poudarja, da je pred podjetjem še dolga pot.

LCID
$2.55 $0.03 +1.19%
Fair Price: $1.78
Arcdzq: 06.37%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

V primerjavi skonkurenti, ki porabijo manj denarja in so hitreje predstavili konkurenčna vozila, se sooča z Lucid resne izzive. Z vsakim prodanim vozilom podjetje izgublja vedno več gotovine, kar nakazuje, da bi lahko bile izgube kljub morebitni rasti naročil še večje. Da bi podjetje Lucid doseglo dobičkonosnost, mora najti načine za povečanje marž in zmanjšanje izgub.

LCID
$2.55 $0.03 +1.19%

Medtem ko nekateri vlagatelji v padcu cene delnice vidijo potencial, so drugi zaskrbljeni zaradi nezadostna finančnega ozadja podjetja in nevzdržne usmeritve. Družba Lucid se prav tako sooča z pritiskom s strani trga, ki se trudi najti ravnovesje med povpraševanjem in ceno, kar lahko pomeni nadaljnje težave na poti do dobičkonosnosti.

Faraday Future $FFIE-7.6%

Faraday Future, še eno podjetje za električna vozila, se sooča z lastnimi izzivi. S luksuznim SUV FF 91.s ceno 309.000 dolarjev poskuša podjetje nagovoriti le le ozek segment trga, kar je lahko v konkurenčnem okolju težko. Primerjava s konkurenti Tesla Model Xkaterega cena se začne pri 80.000 dolarjih, kaže na izzive, s katerimi se podjetje FF 91 sooča pri privabljanju kupcev.

Finančni rezultati podjetja Faraday Future so prav tako zaskrbljujoči. S skoraj ničelnimi prihodki in negotovo potjo do dobičkonosnosti se zdi, da je podjetje še vedno v predprofitni fazi. Za vlagatelje to pomeni, da je težko oceniti prihodnjo uspešnost podjetja in s tem tveganje, povezano z naložbo v $FFIE-7.6%. Zaradi ciklov odkupa in razredčenja delnic leta 2024 je naložba v Faraday Future morda preveč tvegana.

FFIE
$0.05 $0.0041 -7.59%

Medtem ko nekateri vlagatelji morda vidijo potencial v blagovni znamki in tehnologiji podjetja, so drugi morda zaskrbljeni zaradi njegove negotovega . prihodnjim razvojem in sposobnostjo konkuriranja na področju električnih vozil. Zaradi hitrega razvoja industrije je zato ključnega pomena, da Faraday Future najde stabilno pot uspeha in pridobiti zaupanje vlagateljev.

Hyliion Holdings $HYLN-3.1%

Hyliion Holdings, družba, ki se ukvarja z alternativna goriva za električna vozila, poskuša premagati lastne ovire. S postopnim zmanjševanjem denarnih izgub in načrtovanim izboljšanjem stanja leta 2024 ima podjetje upanje na boljšo prihodnost. Vendar pa analitiki napovedujejo, da bodo izgube v 2025 bodo skoraj do leta 2025 potrojile.kar kaže na to, da je pot do dobičkonosnosti za podjetje Hyliion ni brez izzivov.

Strateški premik podjetja Hyliion na proizvodnjo alternativnih goriv je morda ključ do dolgoročne trajnosti, vendar prinaša tudi svoja tveganja. Ker mora podjetje vlagati v novo tehnologijo in infrastrukturo, se mora sooč iti sfinančnimi stroški in negotovostjo glede prihodnjega uspeha. Hkrati se Hyliion poskuša prilagoditi hitro spreminjajočim se trendom v industriji električnih vozil, kar lahko vključuje spremembe strategije.

HYLN
$1.23 -$0.04 -3.15%

Z nadaljnjim razvojem in ambicijami, da spremeni industrijo alternativnih goriv, je to podjetje morda na poti do uspeha. Vendar pa se s tveganji, povezanimi s spreminjanjem strategije in naraščajočimi izgubami v bližnji prihodnosti, je pomembno, da vlagatelji skrbno razmislijo o . vlaganje v to delnico in skrbno spremljati razvoj dogodkov Hyliion.

Opozorilo: Na portalu Bulios boste našli veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja odvisna od vas, zato vedno sami opravite temeljito analizo.

Vir: Buli Hylios.


Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.