S&P 500 ^GSPC 5,070.55 +1.20%
Nvidia NVDA $824.18 +3.65%
Meta META $495.78 +2.92%
Tesla TSLA $144.61 +1.80%
Microsoft MSFT $407.06 +1.52%
Amazon AMZN $179.52 +1.29%
Alphabet GOOG $159.92 +1.25%
Apple AAPL $166.82 +0.59%

📈💼 Lucruri interesante în sectorul bancar!💡

Washington cedează la presiunea marilor bănci și regândește regulile privind amortizoarele de capital. Președintele Rezervei Federale Jerome Powell și președintele FDIC, Martin Gruenberg se așteaptă la schimbări majore care ar putea afecta sectorul bancar și investitorii.

Noua propunere ar duce la 16% creștere a nivelurilor de capital și 20%
.Propunerea este în discuție în urma prăbușirii mai multor bănci dedimensiuni medii anul trecut, cum ar fi fosta Silicon Valley Bank.

În timp ce unii susțin că modificările ar putea avea un impact negativ asupra economiei și ar putea limita accesul la creditele ipotecare, alții consideră că această situație reprezintă un posibil punct de cotitură în reglementarea bancară, deoarece 2008.

Nu mă surprinde faptul că băncile caută în mod activ să abroge aceste reguli. JPMorgan Chase are deja în vedere acțiuni în justiție dacă situația nu se rezolvă așa cum intenționează.

Majoritatea băncilor americane au început noul an cu o creștere în jurul a 5-8 %. Consider că Citigroup$C+2.8% sau Bank of America $BAC+1.7% sunt un candidat destul de interesant . Totuși, nu trebuie să uit de băncile europene, care m-au surprins plăcut cu performanțele lor. De exemplu, banca poloneză Pekao $PEO.WA+2.5% s-a apreciat de la începutul anului cu mai mult de 17 % iar acum conducerea a propus un dividend record de 19 PLN (112 CZK), ceea ce reprezintă 11% randament. Interesante sunt și acțiunile companiei cehe Moneta $MONET.PR+1.0% sau Komerční banka $KOMB.PR+1.0%.

Care este reprezentantul tău preferat din sectorul bancar?💰🏦🏦.


Favoritele mele și în portofoliul meu sunt $BAC+1.7% și $JPM+1.4%. Altfel, pentru că nu înțeleg atât de mult sectorul bancar (motiv pentru care reprezint aceste două bănci, unde cred că nu e nimic de greșit), nu cred că înțeleg pe deplin schimbarea din propunere, ați putea să o explicați pentru un imbecil? 😁 ...cum ar fi, ar trebui să fie o schimbare pentru bănci în sensul de cât capital trebuie să dețină în mod obligatoriu în cazul în care economia se zbate și în cazul în care mai mulți clienți vor să își retragă conturile în același timp, ca să aibă de unde să scoată ceva? ...

Exact, în principal din motive de stabilitate, pentru a fi mai bine pregătiți pentru crize financiare. Bineînțeles, acest lucru înseamnă costuri mai mari pentru bănci, ceea ce, la rândul său, înseamnă o profitabilitate mai mică.

Minunat, mulțumesc, deci am dedus corect. Sunt de acord, deci va fi un cost mai mare, dar nu cred că va fi o problemă să o luăm înapoi pentru ceva în acest sector anume. Și unde va merge bine, ei bine pe oameni. împrumuturile vor fi mai scumpe sau unele dintre acele alte servicii pe care le plătește banca, fie că vrea sau nu.

@vioreldumitru Asta este ceea ce este întotdeauna cea mai rea parte , noi ca oameni obișnuiți suntem cei care plătim cel mai mult. Acest lucru, la rândul său, va afecta sănătatea financiară a tuturor familiilor noastre.

@investitor_intelept Din păcate, da, așa cum spuneți, dar nu prea ai ce face și de aceea cred că în ziua de azi este poate o datorie să te interesezi de investiții și să investești, pentru că, după părerea mea, nu este ideal să ai atâția bani în bancă, chiar dacă acestea oferă diferite dobânzi, de exemplu în jur de 5%.

@vioreldumitru O datorie care ar trebui să fie predată în școlile primare, din păcate nu este!

@investitor_intelept De acord! 👍

În cazul impozitării dividendelor, regimul fiscal (convenția) cu țara respectivă este important. Cât de mult este în țara de origine nu este de obicei (în cazul unui tratat internațional standard) atât de important, veți plăti în cele din urmă 15% în Cehia.