S&P 500 ^GSPC 5,025.81 +1.18%
Nvidia NVDA $798.49 +4.79%
Tesla TSLA $142.35 -3.20%
Alphabet GOOG $158.50 +1.79%
Amazon AMZN $177.56 +1.68%
Apple AAPL $166.66 +1.01%
Meta META $485.30 +0.88%
Microsoft MSFT $401.68 +0.64%

3 infrastrukturne delnice, ki so v zadnjem letu zrasle za več kot 40 %

Željko Kos
18. 3. 2024
5 min read

Z začetkom infrastrukturnega razcveta v ZDA se vlagateljem, ki iščejo stabilne delnice, ponujajo številne priložnosti. Z impresivnimi projekti, ki jih financira zakon o infrastrukturnih naložbah in delovnih mestih, se pojavljajo nove priložnosti za rast in dobiček. Ta ambiciozna zakonodajna poteza je v ospredje postavila nekatera podjetja, ki lahko izkoristijo infrastrukturni razcvet. In prav te najpomembnejše delnice bi morali vlagatelji pozorno spremljati Seznam opazovalnih seznamovsaj lahko ponudijo stabilne donose in potencial za dolgoročno rast.

Infrastrukturni projekti, ki se financirajo iz IIJA predstavljajo izjemno priložnost za podjetja, ki se ukvarjajo z gradbeništvom, transportom, energetiko in drugimi infrastrukturnimi sektorji. Ta pobuda, katere cilj je posodobiti in razširiti ameriško infrastrukturo, ustvarja ogromno naložb in pogodb po vsej državi. To pomeni, da se podjetjem, ki delujejo v teh sektorjih, obetajo še posebej obetavni časi. .

Caterpillar $CAT+1.7%

Caterpillar že desetletja ohranja položaj vodilnega proizvajalca gradbeništvo in rudarstvo opreme. Z več kot 90 let zgodovino in poslovanjem po vsem svetu si je podjetje z zanesljivimi izdelki in inovativnim pristopom k tehnologiji pridobilo zaupanje strank. Rezultati za leto 2023 kažejo na impresivne številke. Prodaja podjetja je dosegla 67,1 milijarde USD, kar predstavlja 13% kar predstavlja povečanje v primerjavi s prejšnjim letom. Ta rast je posledica velikega povpraševanja po gradbeni opremi v okviru infrastrukturnih projektov v ZDA, ki je nadomestilo upadanje povpraševanja na Kitajskem.

CAT
$360.84 $6.18 +1.74%
Fair Price: $964.60
Jpblfveh: 24.20%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Caterpillar ni osredotočen le na prodajo svoje opreme, temveč tudi na dolgoročne odnose s strankami in podporo v celotni življenjski dobi svojih izdelkov. Podjetje vlaga v inovacije in razvoj novih tehnologij, ki izboljšujejo učinkovitost in varnost pri delu. Glede na naraščajoče infrastrukturnepotrebe v ZDA in možnost dodatnih globalnih projektov postaja podjetje Caterpillar ključni igralec v industriji gradbene opreme in stabilna naložbena priložnost za vlagatelje.

CAT
$360.84 $6.18 +1.74%

Zaradi donosov za delničarje podjetja Caterpillar je to lahko ena najboljših infrastrukturnih delnic za nakup. Podjetje se ne boji nagraditi svojih delničarjev in je vrnilo 7,5 milijarde 7 milijonov ameriških dolarjev prek dividend in povratnih odkupov. S 30-letno zgodovino rasti dividend in dobrimi rezultati družba Caterpillar vlagateljem ponuja priložnost za sodelovanje v cvetočem infrastrukturnem sektorju z velikim potencialom rasti.

Quanta Services $PWR+1.5%

Družba Quanta Services je postala sinonim za inovativne in zanesljive infrastrukturne rešitve v ZDA. Od posodabljanja električnih omrežij do razvoja obnovljivih virov energije je podjetje postalo nepogrešljiv partner pri zahtevnih infrastrukturnih projektih. Z več kot 20 let izkušenj in več sto uspešno zaključenih projektov je družba Quanta Services postala eden ključnih akterjev na tem področju.

V svojem zadnjem finančnem poročilu podjetje objavlja rekordne številke, ki samo potrjujejo njegov vodilni položaj. Prihodki za leto 2023 so dosegli impresivnih 20,88 milijarde dolarjev, kar je 22-odstotno povečanje v primerjavi s prejšnjim letom. K tej rasti prispeva tudi dejstvo, da je Quanta Services leto 2023 zaključila z zaostanki v višini30,1 milijarde dolarjev, kar kaže na nadaljnji potencial za prihodnjo rast in širitev.

PWR
$246.81 $3.55 +1.46%

S pričakovanim povečanjem števila financiranih infrastrukturnih projektov IIJA bi lahko družba Quanta Services postala ena najzanimivejših delnic leta 2024. Družba v drugi polovici leta pričakuje dodatne pogodbe in je trdno določila cilje za nadaljnji razvoj svojih storitev. Z več kot 46.000 projekti, ki jih je podprla IIJA, postaja družba Quanta Services ključni akter na področju modernizacije infrastrukture v ZDA.

Vulcan Materials $VMC+1.3%

Vulcan Materials je verjetno premalo cenjen junak na svetu gradbenih materialovki vpliva na vsakdanje življenje številnih Američanov. Z več kot 90% tržnim deležem na področju agregatov v Združenih državah Amerike je podjetje eden največjih akterjev. Če pogledamo nedavne rezultate, lahko ugotovimo, da podjetje beleži impresivne številke. Leta 2023 je prodaja podjetja Vulcan Materials dosegla 6% v primerjavi s prejšnjim letom, kar potrjuje moč in stabilnost podjetja v času rasti in širitve.

S svojimi lokalnimi kamnolomi, ki omogočajo učinkovito dobavo agregatov v vse dele države , podjetje Vulcan Materials v idealnem položaju, da izkoristi naraščajoče povpraševanje po gradbenih materialih. Podjetje vlaga tudi v inovacije in trajnostne tehnologije, kar mu omogoča, da je v ospredju razvoja v svoji panogi. Z več kot 15,6 milijarde ton verjetnih in dokazanih zalogagregatov je podjetje v edinstvenem položaju, da se lahko učinkovito odzove na povpraševanje in ostane konkurenčno.

VMC
$255.32 $3.26 +1.29%

Naložbe v podjetje Vulcan Materials postajajo vse bolj privlačne, zlasti v luči pričakovanega povečanja infrastrukturnih projektov v ZDA. Družba ima trdno temelje, ki mu omogočajo uspeh v obdobjih rasti in stabilnosti. Z naraščajočo potrebo po gradbenih materialih v obstoječih in novih projektih lahko podjetje Vulcan Materials postane ključni akter na področju gradbenih materialov in kapitalskih naložb Priložnost z velikim potencialom rasti.

Opozorilo: Na portalu Bulios je mogoče najti veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja odvisna od vas, zato vedno opravite temeljito lastno analizo.

Vir: Bulios, spletna stran, spletna stran, spletna stran, spletna stran, spletna stran, spletna stran, spletna stran, spletna stran, spletna stran, spletna stran, spletna stran.


Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.