S&P 500 ^GSPC 5,070.55 +1.20%
Nvidia NVDA $824.18 +3.65%
Meta META $495.78 +2.92%
Tesla TSLA $144.61 +1.80%
Microsoft MSFT $407.06 +1.52%
Amazon AMZN $179.52 +1.29%
Alphabet GOOG $159.92 +1.25%
Apple AAPL $166.82 +0.59%

3 vodilna podjetja, ki oblikujejo prihodnost energetike

Primoz Krajnc
19. 3. 2024
5 min read

Svet je na pragu energetske revolucije, saj se tradicionalni viri postopoma izčrpavajo, povpraševanje po trajnostnih alternativah pa narašča. V tem nemirnem obdobju se tri vodilna podjetja pojavljajo kot ključni akterji, ki oblikujejo prihodnost energetike. Vsako od teh podjetij prinaša inovativne tehnologije in strategije, ki določajo nova pravila igre v energetski industriji. Kakšni so njihovi načrti in kakšne priložnosti ponujajo vlagateljem?

Vsako od teh podjetij prinaša nove strategije. Poglejmo si podrobneje, kako ta tri podjetja spreminjajo energetsko industrijo in kakšne priložnosti prinašajo za trajnostno prihodnost.

ReNew Energy Global $RNW+2.7%

Podjetje ReNew Energy Global je v energetsko industrijo vstopilo z velikim zamahom, podvojila svoj tržni delež na področju obnovljivih virov energije v samo dveh letih. Ocenjuje se, da se bo njihov trenutni trend rasti nadaljeval, saj analitiki pričakujejo, da bo povečanje za 37 %. v naslednjem obdobju. Izjemni prihodki, ki dosegajo dvomestne številke, jasno kažejo na moč in stabilnost tega energetskega velikana.

Vlagatelji z zanimanjem spremljajo projektne načrte podjetja ReNew Energy Global, ki namerava do leta 2025 v razvoj obnovljivih virov energijevložiti 2 milijardi dolarjev. Te številke niso zgolj statistični podatki, temveč predstavljajo resnične zaveze za prihodnjo trajnost in okoljsko odgovornost. S pričakovanim povečanjem interne stopnje donosa (IRR) na vloženi kapital na raven nad 15 % lahko družba ReNew Energy Global postane pomemben del naložbenega portfelja za tiste, ki iščejo dolgoročno stabilnost in rast.

RNW
$5.81 $0.15 +2.65%

Nedavna poročila o podjetju ReNew Energy Global kažejo, da je podjetje doseglo rekordno proizvodnjo energije iz obnovljivih virov v višini 5 gigavatov, kar predstavlja 25-odstotno povečanje v primerjavi s prejšnjim letom. Ta impresivna povečanje proizvodnje dokazuje trdnost in učinkovitost infrastrukture podjetja. S tem zmogljivim rastjo in nenehno osredotočenostjo na inovacije podjetje ReNew Energy Global ne predstavlja le naložbene priložnosti, temveč tudi strateškega partnerja za prihodnost obnovljivih virov energije.

Enphase Energy $ENPH+2.6%

DružbaEnphase Energy si je zinovativnimi tehnologijami in nenehnim osredotočanjem na raziskave in razvoj pridobila sloves vodilnega akterja v panogi sončne energije . Zdobičkom na delnico, ki naj bi se v naslednjih dvanajstih mesecihpovečal za87,7 %, bi bilo podjetje lahko privlačna naložbena priložnost. Analitiki prav tako predvidevajo, da bi lahko delnica podjetja $ENPH+2.6% dosegla raven cene 157 USD na delnico, kar je 30-odstotnopovečanje glede na trenutne cene. Ta napoved temelji na napovedih rasti cen nafte, kjer se leta 2024 pričakuje razpon od 70 do 100 dolar jevza sodček.

ENPH
$113.41 $2.90 +2.62%
Fair Price: $823.79
Wnjezi: 54.01%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Podjetje Enphase Energy ne ponuja le tehnoloških rešitev zasončne kolektorje, temveč je razvilo tudi zapleteno programsko opremo za spremljanje in optimizacijo energije. Njihovi izdelki, vključno z inovativnimi krmilniki, omogočajo učinkovito uporabo sončne energije in zmanjšujejo stroške, povezane z obratovanjem in vzdrževanjem solarnih naprav. Zaradi vse večjega povpraševanja po obnovljivih virih energije in vse nižjih stroškov solarne tehnologije se pričakuje, da bo podjetje Enphase Energy igralo ključno vlogo pri spreminjanju energetske industrije.

ENPH
$113.41 $2.90 +2.62%
Target Price
254.6 (+124.50% Upside)

Tako bo podjetje Enphase Energy z obljubo nadaljnjega inovativnega razvoja verjetno postalo postala ključni akter pri preoblikovanju energetske industrije v trajnostne in obnovljive vire energije.

Fluence Energy $FLNC+3.5%

DružbaFluence Energy je vodilni igralec na področju shranjevanja energije, ki je ključni dejavnik pri prehodu na obnovljive vire energije. Z dobičkom na delnico, ki naj bi se v naslednjem letu povečal za485 %, je$FLNC+3.5% ena najbolj dinamičnih delnic. Analitiki prav tako predvidevajo, da bi lahko cena delnice družbe $FLNC+3.5% dosegla 29,30 USD na delnico, kar je več kot 50-odstotno povečanje glede na trenutne cene. Te ocene temeljijo na različnih dejavnikih, vključno s pričakovanimi trendi uporabe obnovljivih virov energije in vse večjim poudarkom na trajnosti.

Fluence Energy je razvila inovativne tehnologije za shranjevanje energije, ki omogočajo učinkovito zbiranje in distribucijo energije iz obnovljivih virov, kot so sončne celice in vetrne turbine. Njihovi najsodobnejši sistemi za shranjevanje energije omogočajo stabilizacijo električnih omrežij in zmanjšujejo tveganje izpadov. Podjetje je nedavno objavilo načrte za povečanje zmogljivosti shranjevanja energije za dodatna 2 gigavata do leta 2025, s čimer je poudarilo svoje ambiciozne cilje, s katerimi želi prispevati k bolj trajnostnemu energetskemu sektorju.

FLNC
$16.24 $0.56 +3.54%

Nedavni podatki o uspešnosti podjetja Fluence Energy kažejo, da je podjetje doseglo rekordno . 2,2 milijarde dolarjev prihodkov za leto 2023, kar je 85-odstotno povečanje v primerjavi s prejšnjim letom. Ta impresivno rast je posledica vse večjega povpraševanja po njihovih tehnologijah za shranjevanje energije in široke uporabe njihovih izdelkov po vsem svetu. S temi dobrimi rezultati in nadaljevanjem je podjetje Fluence Energy postalo ključni igralec v industriji shranjevanja energije in prinaša prave rešitve za energetsko trajnost na svetovni ravni.

Opozorilo: Na portalu Bulios je mogoče najti veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja povsem odvisna od vas, zato vedno opravite temeljito lastno analizo.

Vir.


Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.