S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Cerence: AI v automobilovém průmyslu 🚘

Společnost $CRNC+3.4% se specializuje na umělou inteligenci pro automobilový průmysl. Na akciovém trhu si společnost vede poměrně stabilně a její akcie se aktuálně obchodují za cenu přibližně 14,90 USD. V posledním roce se cena akcií pohybovala mezi 13,83 USD a 36,79 USD.

Finanční výkonnost společnosti Cerence ukazuje na silný růst.

V prvním fiskálním čtvrtletí roku 2024 společnost vykázala příjmy ve výši 138,3 milionů dolarů, což je výrazný nárůst oproti předchozímu roku. Hrubá marže dosáhla 81,0% a čistý zisk byl 23,9 milionů dolarů.

Tato čísla naznačují, že společnost je finančně zdravá a má potenciál pro další růst.

Co se týče aktuálních novinek, Cerence nedávno oznámila partnerství s $NVDA+6.2% a $MSFT+1.8%, což by mělo podpořit jejich snahy o integraci generativní AI a rozvoj pokročilých jazykových modelů pro automobilový průmysl.

Společnost také oznámila, že bude poskytovat funkce generativní AI pro automobilku Škoda.

Pro investory může být Cerence zajímavá z několika důvodů.

Především je to jejich silná finanční pozice a schopnost udržet si vedoucí postavení na trhu s 54% průnikem globální automobilové produkce. Dále je to jejich inovativní přístup k AI a strategická partnerství, která mohou vést k dalšímu růstu a expanzi.

Analytici také zvyšují odhady zisků společnosti, což může signalizovat další pozitivní vývoj ceny akcií.

CRNC
$9.71 $0.32 +3.41%

👇🏻 A co vy, znáte Cerence nebo již máte pozici u této společnosti? ✍🏻


AI je v dnesni dobe spis buzzword. Neznam firmu, ktera by nedelala s AI. Uz je trendem rustu, kdyz napisete AI do nazvu firmy. Pokud je navic provazana s automobilovym prumyslem, tak s nim muze i hezky propadnout, jak vidime treba na Tesle, aktualni nejvetsi propadak S&P, protoze zakazniku, co si muzou dovolit EV je porad omezeny pocet a cena indikovala ze tady bude snad miliarda EV tento rok :) Pritom zaplava levnych EV z Ciny je na spadnuti, tak to zaboli vetsinu automobilek, tak se snazi vsude omezit EV z Ciny a tim smerovani spis ke ztrate,protoze se nedostanou pod nakaldy v Cine ... Lepsi je se divat jak mu pada revenue a zaporne earnings...Free cash 1,5M mi taky neprijde ze by byly uplne OK financne pri sve valuaci..

Partner

Super koment 👆🏻 Společnost jsem zmínil ze zajímavosti, jelikož jsem na ní narazil. Jsem rád když se někdo přidá se super doplňujícími informacemi. Díky

Partner

Osobně do ni neinvestuji, ani zatím nemám v plánu. Ale je zajímavé mít takové společnosti v podvědomí.

Rozhodně to vypadá zajímavě, musím se jen víc podívat na potenciál společnosti a zhodnotit jejich čísla.

Děkuju za zajímavý tip na akcii. Podívám se na to blíž 🔥

Tak to je zajímavá společnost a vypadá to zajímavě. Celkově ta vize se mi docela líbí a též se mi líbí jak společnost spolupracuje s několika firmami.

Partner

Také mě celkem zaujala. Pokud by jsi zjistil nějaké zajímavé informace, budu rád, když se o ně podělíš. ✌🏻