S&P 500 ^GSPC
5,123.41
-1.46%
Nvidia NVDA
$881.95
-2.67%
Meta META
$511.90
-2.15%
Tesla TSLA
$171.05
-2.03%
Amazon AMZN
$186.13
-1.54%
Microsoft MSFT
$421.90
-1.41%
Alphabet GOOG
$159.19
-1.00%
Apple AAPL
$176.55
+0.86%

🗓️Týdenní za pregled najpomembnejših dogodkov na trgih!

✨ Ta teden se na trgih dogaja veliko! Bodite pozorni na te ključne dogodke:

🏡 Vponedeljek začnemo z napovedjo prodaje novih stanovanj v ZDA, ki nam bo dala najnovejše informacije o stanovanjskem trgu. Rast prodaje novih stanovanj kaže na veliko zanimanje in pozitiven zagon gospodarstva.

💼 V torek bomo obveščeni o podatkih o zaupanju potrošnikov CB, višje zaupanje potrošnikov nam običajno pove, da so potrošniki optimistični glede prihodnosti in da bodo bolj verjetno porabili več denarja. Slišali bomo tudi t. i. "naročila blaga trajne vrednosti" (Durable Goods Orders), višje vrednosti običajno kažejo na veliko zanimanje podjetij za naložbe v nova sredstva in širitev proizvodnje. To je lahko pozitiven signal za gospodarstvo in lahko nakazuje prihodnjo rast.

💹Izkupiček.

🎙️ V sredoje bilGovor člana FOMC Wallerja, ki bo predstavil morebitno politiko centralne banke.

💹Izkupiček: finančna skupina Jefferies $JEF-2.3%

📈 Četrtek bo zelo pomemben dan , saj se bo podatki o BDP BDP V ZDA ZA 4. ČETRTLETJETu bomo videli, kako se razvija ameriško gospodarstvo. Predstavljeno nam bo tudi število prošenj za nadomestilo za brezposelnostvišje številke lahko kažejo na poslabšanje razmer na trgu dela in morebitne gospodarske težave. Zelo pomemben kazalnik bo tudi razpoloženje potrošnikovTa kazalnik ocenjuje splošno razpoloženje in odnos potrošnikov do trenutnih gospodarskih razmer in njihovih prihodnjih finančnih obetov.

🎤V petek bomo izvedeli raven osnovne inflacije PCEta pomemben podatek centralna banka zelo pozorno spremlja. Sledil bo govor predsednika FedPowella, kjer naj bi izvedeli, kakšen je njegov pogled na trenutne razmere in v katero smer bo šla denarna politika.

Žalostna novica za mnoge vlagatelje pa je, da je večina delniških trgov v petek zaprta zaradi Veliki petek! Vsaj tako si lahko oddahnemo in si naberemo moči za prihodnji teden!

Ne zamudite teh pomembnih dogodkov!
Kaj boste spremljali v prihodnjem tednu ? 💼📈


No comments yet