S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

3 vezető vállalat a szórakoztatóiparban

Adorján Fülöp
28. 3. 2024
7 min read

A mai versenyző szórakoztatóipari piac árnyékában a három vezető szereplő igyekszik megerősíteni pozícióját és történelmi sikereket elérni. Ez a hármas olyan stratégiákra összpontosít, amelyekkel növelhetik versenyképességüket és további sikereket hozhatnak a szórakoztatóiparban. Milyen lehetőségük van ezeknek a vállalatoknak arra, hogy befolyásolják a szórakoztatóipar jövőjét?

Míg az egyik vállalat a tartalom hatékonyságára és a teljesítmény maximalizálására összpontosít, addig a többiek úttörőként tűnnek ki a közvetlen fogyasztói elérés és a tartalombefektetés terén történő terjeszkedés terén. E stratégiai lépések és az e vállalatok által elért sikerek alapján várhatóan jelentős hatást gyakorolnak majd a szórakoztatóiparra, és jelentős változásokat idéznek elő.

Disney $DIS+0.2%

A Disney az utóbbi időben olyan stratégiákra összpontosított, amelyek célja a működési bevételek növelése és versenyképességének erősítése a szórakoztatóiparban. Például 2024 első negyedévében a Disney a szórakoztatóiparban több mint kétszeresére növelte működési bevételét, míg asportszegmens működési bevétele azESPN márka erejének köszönhetően nőtt . Ezt a növekedést a szórakoztatóiparukból származó erős eredmények is támogatták. Disney Parkok, amelyek az első negyedévben 10%-os működési bevétel-növekedést értek el az előző évhez képest .

DIS

Disney

DIS
$112.61 $0.18 +0.16%
Fair Price: $618.31
Nvjfew: 1.39%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Emellett a Disney aktívan csökkenti költségeit, és jelentős megtakarításokat ér el. A Disney arra számít, hogy 2024-ben a szabad pénzforgalom megközelítőleg 8 milliárd 8 millió USD-t, ami a sikeres költséggazdálkodásnak és a hatékony operatív tervezésnek lenne köszönhető. A Disney összköltségei az első negyedévben éves összehasonlításban nőttek negyedévben 4%-kal csökkent, bizonyítva, hogy a költségmegtakarítási erőfeszítések sikeresek, és hozzájárulnak a vállalat nyereségességéhez és pénzügyi stabilitásához.

DIS

Disney

DIS
$112.61 $0.18 +0.16%
Target Price
149.47 (+32.73% Upside)

A Disney számára egy másik fontos tényező a vásárlók érdeklődésének felkeltése és megtartása. Az otthoni szórakoztatás egyes területeiről származó bevételek némi csökkenése ellenére a vállalat folytatja erőfeszítéseit, hogy javítsa alapvető teljesítményét és növelje vonzerejét A Disney jó úton halad, hogy 2024 végéig javítsa termékeinek vonzerejét. Ismerje meg a vagy meghaladja éves költségmegtakarítási célját 7,5 milliárd 7,7 MILLIÁRD USD.

Paramount $PARA+13.4%

A Paramount tartalmi hatékonyságra és a teljesítmény maximalizálására való összpontosítása tükröződik sikeres számaikban. A streaming platformjukon közel o 40 % több órányi közönségkapcsolatot, mint az előző évben, ami a tartalmaik növekvő népszerűségét jelzi. Emellett a 37%-os bevétel-növekedés a "direct-to-consumer" értékesítésben 2023-ban, ami azt jelzi, hogy Javulást a teljesítményük és üzleti tevékenységük hatékonyságának javulását.

PARA
$12.44 $1.47 +13.40%
Fair Price: $83.00
Btwdui: 89.68%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Paramount sikeresen csökkenti a termelési költségeket és maximalizálja a beruházások megtérülését is . A gyártási költségeket csökkentik a tartalmak tengerentúli forgatásával, ahogyan azt a megbízóknál láthattuk. Ez a megközelítés a nagy költségvetésű címek és az alacsonyabb költségű címek közötti egyensúlyt és jobb megtérülést eredményezett. A"menetrend szerinti tévéállomások" szegmensében is növekedés tapasztalható, ami alátámasztja aParamount tartalma iránti növekvő közönségérdeklődést.

PARA
$12.44 $1.47 +13.40%
Target Price
20.45 (+64.39% Upside)

Összességében a tartalomra és a működési hatékonyságra való összpontosítás a nézettség és a bevételek növekedésében mutatkozik meg, annak ellenére, hogy a költségcsökkentések ellenére. Ezek a számok és adatok azt mutatják, hogy a Paramount sikeresen fenntartja jövedelmezőségét és javítja a versenyképességét A befektetések jobb megtérülése révén a Paramount történelmi árnövekedésre és a következő évtizedekben várható árnövekedésre készül. A megerősítése. pozícióját a szórakoztatóiparban.

Warner Bros Discovery $WBD+1.1%

A Warner Bros Discovery a közvetlen fogyasztói elérés és a tartalmi beruházások felé történő terjeszkedés trendjének élére emelkedik , ami lenyűgöző teljesítményében is tükrö ződik. A legutóbbi negyedévben a "közvetlen értékesítés" szegmens közel 98 millió előfizetőt ért el , ami 20%-os növekedéstjelent az előző évhez képest. Ezek a számok a streaming szolgáltatások iránti erős keresletet támasztják alá. Warner Bros Discovery. Emellett a forgalmazási bevételek 4%-kalnőttek, a nemzetközi piacok jelentős növekedést eredményeztek. A reklámbevételek jelentős növekedése, amely az előző negyedévhez képest több mint 50%-ra gyorsult,nemcsak a pozitív üzleti teljesítményt, hanem a hatékony tartalom monetizációs stratégiát is kiemeli.

WBD
$8.40 $0.09 +1.08%
Fair Price: $5.70
Ibbbszuw: 26.64%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

A tartalomba való jelentős befektetés kulcsfontosságú tényezőnek bizonyul a Warner Bros Discovery növekedése szempontjából. A vállalat stratégiailag ikonikus franchise-okba fektet be, és nagymértékben magas színvonalú produkciókbahogy megerősítse versenypozícióját és a közönség széles körét vonzza. Az új filmekre való összpontosítás például új lendületet ad a tartalmi portfóliójuknak. A nagy filmek újraindítására tett erőfeszítések, mint például a Superman a Harry Potter, aláhúzza a jelentős márkaérték kihasználására irányuló törekvést. E beruházások célja nemcsak a tartalomkínálat bővítése, hanem az elkötelezettség elmélyítése is. az előfizetők és új lehetőségeket teremtsenek az áruértékesítés, a tematikus parkok és a licencszerződések terén.

WBD
$8.40 $0.09 +1.08%
Target Price
22.67 (+169.88% Upside)

A bevételek diverzifikálására és a fenntartható növekedésre való összpontosítás kulcsfontosságú. célkitűzései a Warner Bros Discovery számára. Az előfizetők számának növekedése és a növekvő reklámbevételek azt jelzik, hogy streaming szolgáltatásaik iránt erős piaci kereslet mutatkozik. Ez a növekedés hozzájárul az ismétlődő bevételi forrásokhoz és kiterjesztett nyereségességhez. Beruházások a tartalomba, különösen az ikonikus filmekbe és sorozatokba, valamint az új filmekre való összpontosítás erősítik a vállalat tartalmi portfólióját, és új növekedési lehetőségeket biztosítanak.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson rengeteg inspirációt találhat, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése csak Önön múlik, ezért mindig végezzen saját alapos elemzést.

Forrás: Bulista, Bulista, Bulista, Bulista, Bulista.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.