S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

3 acțiuni care sunt la minime istorice cu un dividend de peste 7%...

Nicolae Francescu
1. 4. 2024
5 min read

Astăzi, ne vom concentra pe acțiunile cu dividende care vă pot furniza un venit constant, precum și potențialul de a vă crește investițiile. Într-un mediu caracterizat de optimism și incertitudine pe piața din acest an, este crucial să identificați acțiunile care vă pot oferi stabilitate și oportunități de creștere.

Analizăm trei acțiuni atractive cu dividende, care se bazează pe fundamente solide și prezintă potențial de creștere pe termen lung. Aceste companii se tranzacționează în apropierea minimelor de 52 de săptămâni și oferă investitorilor un venit stabil din dividende.

Leggett & Platt $LEG-0.7%

Leggett & Platt este o companie de renume, cu o istorie de mai mult de 140, specializată în fabricarea arcurilor pentru canapele și saltele. În ciuda provocărilor recente, cum ar fi ratarea estimărilor privind câștigurile în ultimele trei trimestre, compania și-a păstrat credibilitatea. Această istorie lungă de funcționare și rolul proeminent în industria sa oferă companiei o bază stabilă, care este esențială pentru a-și menține poziția pe piață într-un mediu competitiv.

LEG
$10.64 -$0.07 -0.65%
Fair Price: $96.12
Dxvufd: 41.19%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Randamentul dividendelor este de peste 9%, semnificativ peste media din industrie. Acest dividend ridicat, împreună cu o serie de 53 de ani de creșteri ale dividendelor, demonstrează politica stabilă de dividende a companiei și credibilitatea acesteia în ochii investitorilor. În pofida provocărilor recente, compania Leggett & Platt își menține angajamentul față de creștere și stabilitate pe termen lung, oferind investitorilor motive să creadă în capacitatea companiei de a se adapta și de a se dezvolta într-un mediu competitiv.

LEG
$10.64 -$0.07 -0.65%
Target Price
32 (+200.75% Upside)

În condițiile în care se preconizează că veniturile vor crește cu 13 %, compania are potențialul de a-și reconstrui creșterea și de a-și consolida poziția. Cu o experiență de peste 140 de ani în operarea afacerii, compania poate să se folosească de cunoștințele și stabilitatea acumulate pentru a-și continua creșterea și pentru a furniza valoare pe termen lung pentru acționarii săi.

CTO Realty Growth $CTO-0.5%

CTO Realty Growth este un jucător cheie în industria trusturilor de investiții imobiliare ( REIT), câștigând atenția pentru că se concentrează pe zonele urbane în creștere rapidă din "Sun Belt", inclusiv pe locațiile precum Atlanta, Georgia și Texas. Această strategie îi permite să profite de creșterea pozitivă a populației și a economiei în aceste zone. Cu o combinație de active de birouri și de retail, compania are un portofoliu robust și diversificat, un factor cheie în redresarea post-pandemică. Analiștii au apreciat modelul său operațional solid, care s-a reflectat în rezultate financiare pozitive în care Creșterea CTO Realty a depășit așteptările în trei din ultimele patru perioade.

În ceea ce privește parametrii financiari, randamentul dividendelor este de aproximativ 9 %, ceea ce este peste media industriei REIT-urilor. De asemenea, compania se mândrește cu un randament de 11 ani serie de creșteri consecutive ale dividendelor, ceea ce îi conferă stabilitate și atractivitate pentru investitorii care caută venituri pasive pe termen lung. Având în vedere creșterea continuă preconizată a interesului pentru proprietăți imobiliare în părțile sudice ale Statelor Unite, este probabil că compania va continua să prospere și să ofere randamente atractive investitorilor săi.

CTO
$17.45 -$0.08 -0.46%

În ciuda provocărilor generale, cu care se confruntă piața imobiliară, compania dă dovadă de putere și rezistență în mediul de afaceri dificil de astăzi. Cu perspective pozitive de creștere și o politică solidă de dividende, CTO Realty Growth este considerată, pe bună dreptate, una dintre cele mai atractive companii pentru investitorii care caută investiții stabile și pe termen lung în sectorul imobiliar.

Universal Health Realty Income Trust $UHT+1.4%

Universal Health Realty Income Trust este un jucător bine-cunoscut în sectorul REIT-urilor, specializat în furnizarea de facilități de asistență medicală în SUA. Cu o istorie vastă de peste 38 de ani și un portofoliu de 76 de unități de asistență medicală în peste 20 de state, Universal Health are o prezență semnificativă. Scăderea recentă a prețului acțiunilor cu aproape 19% ar fi putut să stârnească îngrijorarea investitorilor, dar concentrarea strategică a companiei pe sectorul asistenței medicale o plasează într-o poziție avantajoasă într-o perioadă de schimbare și de nevoi ale unei populații îmbătrânite în creștere.

Randamentul dividendelor este 7,9 %, care depășește media în sectorul REIT și reprezintă o oportunitate atractivă pentru investitorii care caută un venit stabil. În pofida provocărilor recente, compania dispune de elemente fundamentale solide care îi permit să beneficieze de efectele preconizate de reducerea așteptată a ratelor de dobândă și de o concentrare strategică asupra cererii în creștere de servicii medicale în SUA.

UHT
$37.34 $0.51 +1.38%

Având în vedere creșterea nevoilor și a tendințele demografice care conduc industria serviciilor medicale, precum și a creșterii preconizate a cererii de unități de asistență medicală, Universal Health are un potențial de creștere constant pe termen lung și să ofere randamente atractive.

Disclaimer: Veți găsi multă inspirație pe Bulios, dar selecția acțiunilor și construirea portofoliului depinde de dumneavoastră, așa că efectuați întotdeauna o analiză proprie amănunțită.

Sursă.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.