S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Drumul către un viitor verde: 3 acțiuni solare pentru 2T

Nicolae Francescu
3. 4. 2024
5 min read

Industria solară revine la viață, condusă de speranțele de transformare energetică și de trei oportunități de investiții interesante. Energia solară, deși subevaluată, rămâne unul dintre cele mai dinamice domenii din sectorul energetic. Deși la prima vedere nu pare să se întâmple mare lucru în acest sector, sub suprafață se ascund trei acțiuni promițătoare care ar putea oferi investitorilor randamente interesante.

Sectorul energiei solare intră într-o nouă fază de creștere, guvernele și corporațiile din întreaga lume investind sume uriașe în energia regenerabilă. Potrivit unor statistici recente publicate de Asociația Industriilor de Energie Solară, capacitatea pieței solare din SUA a crescut cu un procent impresionant de 51%. În timp ce acțiunile solare în general au un potențial de creștere ridicat, acestea nu au fost printre cele mai populare în 2023. Unele chiar și-au văzut valoarea în scădere. Cu toate acestea, vestea bună pentru investitori este că 3 dintre aceste companii oferă fundamente solide și se tranzacționează cu un discount în comparație cu datele istorice.

First Solar $FSLR+10.8%

First Solar devine un jucător cheie în revoluția revoluției energiei regenerabile revoluției energetice, aducând tehnologii inovatoare și un leadership puternic în lupta pentru un viitor energetic mai sustenabil. Cu venituri în 2023 care depășesc 3,3 miliarde de euro dolari, compania își demonstrează capacitatea de a se dezvolta și de a se adapta la condițiile de piață în continuă schimbare.

FSLR
$276.74 $26.93 +10.78%
Fair Price: $026.66
Vvdswjim: 8.33%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Pentru 2024, se estimează o creștere a veniturilor First Solar de până la 56%, o cifră impresionantă care a atras mulți investitori. Această creștere este susținută de decizii strategice și inovații tehnologice care permit companiei să își mențină un avantaj competitiv în mediul dinamic al industriei solare. În ciuda fluctuațiilor pe termen scurt, în care acțiunile au înregistrat un declin de peste 20% în ultimul an, a existat o creștere vizibilă a încrederii investitorilor, după cum o demonstrează recenta creștere a acțiunilor.

FSLR
$276.74 $26.93 +10.78%
Target Price
174.14 (-37.07% Downside)

Aceste evoluții sugerează că First Solar se află încă într-o poziție puternică și că investitorii cred în potențialul său pe termen lung ca un lider în sectorul energiei regenerabile. Datorită acestei creșteri, se așteaptă ca First Solar să joace un rol din ce în ce mai important în Global transformarea energetică și să continue să inoveze și să se dezvolte în acest sector cheie.

Canadian Solar $CSIQ+3.1%

Canadian Solar se distinge ca unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul energiei regenerabile, cu accent pe tehnologia solară și un portofoliu larg În ciuda provocărilor recente, Canadian Solar își menține o poziție puternică și continuă să își extindă operațiunile. În 2023, compania a obținut venituri record de 7,2 miliarde de euro. 7,7 miliarde USD, o dovadă a solidității și stabilității activității sale.

Deși în ultimele două trimestre s-a înregistrat o scădere pe termen scurt a veniturilor, acest lucru nu a împiedicat compania să continue să investească în inovare și în dezvoltarea de noi tehnologii. Analiștii estimează că Canadian Solar are potențialul de a-și crește marjele brute, ceea ce ar putea să îi consolideze poziția competitivă și să genereze o creștere suplimentară. În prezent , acțiunile$CSIQ+3.1% se tranzacționează la un preț de5 ori mai mare decât câștigurile viitoare, prezentând o oportunitate interesantă pentru investitorii care caută acțiuni de valoare cu potențial de creștere.

CSIQ
$18.20 $0.54 +3.06%

În ciuda unei scăderi recente a vânzărilor de 53,5 % în ultimul an, analiștii se așteaptă ca Canadian Solar să iasă din criză și să raporteze rezultate îmbunătățite. Cu un rating actual de Hold și un preț țintă de 25,90 USD, valoarea acțiunilor CSIQ se poate modifica în funcție de evoluțiile viitoare ale pieței și de performanțele companiei.

ArrayTechnologies $ARRY+6.3%

Array Technologies este specializată în fabricarea de urmăritori solari, care optimizează utilizarea energiei solare și oferă soluții eficiente pentru proiectele solare. Cu inovațiile sale tehnologice și concentrarea strategică pe creștere, compania se află într-o poziție solidă pentru a deveni o companie foarte importantă în industrie.

În prezentarea din noiembrie 2023 Array Technologies a declarat că cererea de urmăritori solari crește cu30% până la 40% mai rapid decât restul industriei solare. Aceste date indică un interes tot mai mare pentru tehnologiile inovatoare care permit o utilizare mai eficientă a energiei solare și reduc costurile de producție a energiei solare.

ARRY
$13.59 $0.80 +6.25%

În ciuda unei scăderi temporare a vânzărilor de 4 % de la un an la altul, profitul pe acțiune în mod semnificativ a crescut de peste cinci ori. Array Technologies se concentrează pe îmbunătățirea perspectivelor sale și se așteaptă să obțină o creștere a profiturilor de 25 %. Astfel, Array Technologies poate fi o opțiune interesantă pentru investitorii care caută un potențial de creștere.

Disclaimer: Există o mulțime de surse de inspirație care pot fi găsite pe Bulios, dar selecția acțiunilor și construcția portofoliului depinde de dumneavoastră, așa că faceți întotdeauna o analiză aprofundată a propriei analize.

Sursă.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.