S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

Ahoj investoři, vypadá to že očekávaná korekce je tu..... máte nějaký plán jak se bránit korekci respektive jak zmírnit dopady korekce a naopak ji využít? plánujete někdo snížit svou alokaci v akciích a přelít kapitál jinam?

Zajímal by mě Vás pohled, poslední měsíce a roky jsem většina z nás dosahovali slušných zisků a nyní pokud je tu opravdu korekce ej škoda o tyto zisky přijít, takže uvažuji o odprodeje třeba 50% akcií a přelití do bondů, BTC a něco nechám cash na vstup zpět do trhu, určitou část cashe držím už téměř rok na zajímavých úročeních stále.

Vote to see the results! 58 answers already!

Já jsem toho spíše využil a včera jsem přikupoval. Přikoupil jsem $AAPL-0.7% a budu asi ještě přikupovat $VICI+0.7%.

Připojím pár postřehů k Vašemu tématu:

1) Nemyslím si, že jde o větší korekci nebo začátek medvědího trhu. Trhy jsou vystrašené kvůli geopolitice + částečně reagují na pravděpodobné odložení počátku snižování sazeb FEDu.

2) Osobně zachovám současnou univerzální strategii - tj. u kvalitních titulů využívám poklesů k příkupům a prodávám jen spekulativní akcie nebo ty, které v poslední době silně vyrostly a je možné/pravděpodobné, že brzy projdou korekcí. Ani takové akcie zpravidla neprodávám všechny, jen snižuji jejich počet, čímž si "zamykám" zisk.

3) Pokud máte větší fin. obnos, využil bych jej k investici do nemovitostí. Zřejmě totiž končí období stagnace cen, realitní i hypoteční trh zjevně ožívá po cca. dvouleté agonii způsobené vysokými sazbami, ekonom. nejistotou a inflací.

ano už od podzimu dá se říct hledám nemovitost ke koupi a nyní už mám podepsanou smlouvu, tento týden by měli být uvolněny peníze bankou a měl by být dokončen nákup jedné nemovitosti takže s vám v tomhle souhlasím. Nechci strašit medvědím trhem ale určité ukazatele nám říkají že trh není racionální a korekce kolem 15-20% by byla zdravá, tak uvidíme.

Tak to gratuluji! I já jsem v těchto dnech dokončil nákup nemovitosti (1+kk v Tuchoměřicích, což je cca 2 km severozápadně od Prahy s bezproblémovým dosahem MHD).

Jakože zvažuji, že bych prodal i akcie kde mám nejvíce procent zisku, ale zase je to CRWD co má neustále dobrá čísla stejně tak STLA a je mi to celkem líto prodat. Nevíme jak hluboko to může jít já osobně to vidím zatím na maximálně 4800 a pod 4500 si myslím, že to určitě nepustí... Takže otázka zda se dobré akcie co mají dobrá čísla vyplatí prodat i klidně z časti s tím, že se naberou kousek dole... Asi to nechám :)

Stále čekám - pokukuji po příležitostech, např. bondy. Sedím na 17% cash.

Rebalansing

Investiční portfolio mám na dlouhé roky, tam budu maximálně přikupovat. Když je teď trh volatilní, pád využiju pomocí opcí na krátkodobější shorty.

Vyberu zisky u spekulací a u dlouhodobých titulů budu pokračovat v DCA.