S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Pekný deň prajem všetkým mám na Vás skúsenejších otázku ohľadom pasívneho a aktívneho investovania ja osobne investujem asi 2 mesiace aj aktívne aj pasívne a to u brokera Trading 212 ale tu prichádza to čo si nechám poradiť od Vás skúsenejších mňa napadlo to že by som si rozdelil aktívne a pasívne investovanie u dvoch Brokerov na trading 212 by som investoval aktívne a pasívne by som si prehodil napríklad na XTB kde som si otvoril účet ide mi hlavne o to aby som mal diverzifikáciu aj čo sa týka Brokerov je to dobrý nápad alebo Vám to príde zbytočne ? máte to niekto tak ako uvažujem nad tým ja ? Ďakujem vopred každému kto sa podeli o informácie ktoré mi môžu len pomôcť 👌


Já mám na klesicke investování DEGIRO, a na opční trading interactive brokers. Je to lepší i v tom, že vidíš, jak které složce investování se daří.

Osobně si u XTB buduji dividendové portfolio a T212 mám také primárně na aktivní investování. Ale koukal jsem že dividendy například z Realty income se zde daní 30 procenty narozdíl od T212 kde jen 15. Lze to nějak obejít? Nebo se zde dividendy znovu danit už nemusí?

No my na sk máme ten formulár ktorý máš v profile wben či také niečo o dvojtom zdanení včera som ho vyplnoval tak skús pozrieť aj ty mal by si to mať na XTB v profile

Já mám celkem 3 brokery, XTB. IB a tastytrade. Jen upozorňuji, že někteří menší brokeři nechodí na burzu napřímo, ale využívají služby většího brokera, takže to pak nemusí být diverzifikace.

Já mám také kombinaci T212 a XTB a čekám až T212 umožní převádět portfolia a hodím si to asi vše na XTB, ať to mám vše pohromadě.

Co poslouchám podcast poradce, který spravuje klientům portfolia v desítkách milionů a taky jim otvírá účet jen u jednoho brokera

Ono je také otázkou u jakého brokera to máte. Pokud to máte u IB, můžete tu nechat všechno, pokud máte nějaké menší brokery, např XTB, pak je asi lepší tu nemít vše. A desítky milionů a víc bych si určitě rozložil.

No, píšu že mám XTB a T212 😁

XTB vnímáte jako menšího? 🤔

Než bude mít člověk desítky milionů, tak to potrvá.

Pro těch pár set tisíc či jednotky milionů jeden broker stačí 🤷‍♂️

Nechápu, proč budete převádět z 212 na xtb? Jaký to má smysl? Proč to chcete mít u sebe... 212 už tu službu nabízí mimochodem. Má ji free.

XTB

Česká podpora

Lepší zobrazení pozic, ceny, vkladu atd

Evropský broker

Společnost je sama obchodovana na burze

Obsah a vzdělávání XTB

Osobnosti CZSK Analytiků XTB (Háje , Brychta, Vranka, Nemky

Lepší Práce s frakcemi

Jinak ten převod tuším XTB ještě nemá aktivovaný pro CZ. Naposled psali, že dají vědět, až to spustí

Dělám to úplně stejně. 212mám na trading a XTB na držení.

Trading zrovna nie skôr chcem držať aj tam aj tam len na tradingu chcem vyberať sám tie akcie dividendovky a na XTB len ETF.

Já si myslím že dokud tam nemáš pár milionů tak bych zůstal u jednoho Brokera...  Já používám XTB, a na české akcie mám Fio Broker. Ještě používám v rámci diverzifikace Investown a část peněz na klasickým spořícím účtu.

Zalezi na velikosti kapitalu. Za prevody titulu mezi brokery nejsou uplne mala feecka (radove vyssi stokoruny az jednotky tisic Kc za ISIN/titul), takze je to na zvazeni, jestli ti to dava smysl podstoupit.

Nedával som žiadny prevod len som si otvoril nové pozície u druhého brokera

jde to udělat že máš i více účtů mám tak u XTB a pak si i můžeš mezi těmi účty případně přeposílát

skrz daně je určitě lepší mít pro jednodušší orientaci předhled co jsou třeba CFD a co jsou AKCIE protože je vyplnuješ v danovém přiznání do jiných chlívečků :D pochopitelně jde udělat asi jistě sofistikovanější způsob nějaký převodů:D

Práve že v XTB chcem akumulačné etf nech nemusím riešiť dane 😁

mám to stejně mám dva účty a mám rozdělené kde s čím obchoduji - tak hlavně at to sype😁

@karelknap ďakujem a samozrejme aj tebe 🤞