S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Strategické partnerství $MSFT+2.2%a $KO+0.3%

Strategické partnerství Microsoftu a Coca-Coly: Pětiletý plán pro digitální transformaci

V nedávné době oznámily společnosti Microsoft a Coca-Cola zahájení pětiletého strategického partnerství, které má ambici stát se katalyzátorem pro urychlení inovací v oblasti cloudu a generativní umělé inteligence. Tento krok je součástí širšího plánu Coca-Coly na technologickou transformaci, přičemž cloudové služby Microsoftu byly vybrány jako globálně preferovaná platforma.

Investice Coca-Coly do Microsoftova cloudu a jeho AI schopností dosáhla výše 1,1 miliardy dolarů, což odráží hloubku jejich spolupráce. Společně se zaměřují na vývoj nových technologií, jako je Azure OpenAI Service, a hledají inovativní způsoby využití generativní umělé inteligence v různých oblastech podnikání, od zlepšení pracovní produktivity pomocí Copilotu pro Microsoft 365 až po přepracování marketingových strategií.

Coca-Cola již přenesla své aplikace na platformu Microsoft Azure a inspirovala tak i své hlavní nezávislé lahvovací partnery k podobnému kroku. S téměř ročním předstihem v oblasti AI inovací využívá Coca-Cola Azure OpenAI Service k transformaci svých procesů, od marketingu až po výrobu a dodavatelské řetězce.

V současné době se Coca-Cola zabývá možnostmi využití generativních digitálních asistentů na platformě Azure OpenAI Service, které by mohly pomoci zaměstnancům zlepšit zákaznický servis, optimalizovat operace, podporovat inovace, získat konkurenční výhodu a odkrýt nové příležitosti pro růst.

John Murphy, prezident a finanční ředitel Coca-Coly, poznamenal, že partnerství s Microsoftem se od původní dohody v hodnotě 250 milionů dolarů z roku 2020 rozrostlo na dnešních 1,1 miliardy dolarů. Tato expanze je důkazem významného pokroku v digitální transformaci Coca-Coly, která nyní zahrnuje rozšířený přístup k cloudovým a AI platformám Microsoftu a dalším řešením, jako jsou Microsoft 365, Power BI, Dynamics 365, Defender a Fabric. Cílem je zvýšit efektivitu, škálovatelnost a podporovat inovace napříč celým systémem.​


Jj přidávám se a wow, celkem zajímavé, takové partnerství by mě nenapadlo, jak tyhle dvě odvětví by se mohla propojit. 😊

Tak to je zajímavé o tom jsem ani nevěděl. Díky za info😃

Hezky sepsané, takové spolupráce jsem si ani nevšiml. Pro mě to jen víc a víc upevňuje postavení Microsoftu na trhu. Proto bych do Microsoftu klidně šel!

Přesně tak.. děkuji 🙏