S&P 500 ^GSPC 5,308.13 +0.09%
Nvidia NVDA $947.80 +2.49%
Tesla TSLA $174.95 -1.41%
Microsoft MSFT $425.34 +1.22%
Alphabet GOOG $178.46 +0.66%
Meta META $468.84 -0.65%
Amazon AMZN $183.54 -0.63%
Apple AAPL $191.04 +0.62%

Ahoj, komodity bez páky s malým účtem můžeš obchodovat přes jakéhokoliv CFD brokera, který nabízí obchodování s pákou. Je jen na tobě, jestli tu páku využiješ na maximum, nebo jen 1:1 (tj. budeš obchodovat bez páky). Podmínkou je, aby broker nabízel možnost zvolit si nízkou hodnotu bodu konkrétního CFD. Před lety jsem měl účet u www. oanda.com Na index SP500 bylo možné otevří pozici už od 1 centu za bod. Dnes je SP500 na cca 5140 bodech, při hodnotě bodu 1 cent stačilo vložit na obchodní účet 52 USD (platit lze kartou), abys obchodoval index SP500 bez páky. Pro tuto pozici byl na účtě blokovaný margin cca 2,6 USD (5%). S podobnými podmínkami bylo možné obchodovat přes oanda.com i komodity. Nevýhodou je větší spread bid/ask oproti futures. Možná se od té doby jejich podmínky změnily, zkus jejich demo.

Mega rada! Fakt díky a cením. Moc zajímavé. Dík!

To je tak typické, akoby som videl seba pred 30 rokmi😂

Komodity budeš môcť obchodovať za 20 rokov, vtedy ale už nebudeš chcieť, radiť ti trpezlivosť nebudem, viem, že v tvojom veku máš okrem peňazí a trpezlivosti všetko. Otázkou je len, či sa budeš učiť na chybách vlastných, alebo cudzích, to prvé si nevyžaduje tú trpezlivosť, to druhé zasa peniaze. Dôležitejším než množstvo peňazí je ale čas a toho ty máš spústu. A už mlčím, je mi jasné aj to, ako vnímaš, čo píšem...

:D :D no díky za kometář… moc mi nepomohl v hledání.

To je škoda, že nepomohol, potom to ale bude bolieť- skratky neexistujú a ty hľadáš skratku.

@milanvican Trochu kecáš ale neva. Komentář nad tebou to jasně dokazuje. Jde to obchodovat za "levno"...

Komodity se obchodují pře futures, což je poměrně dost pákové a navíc se pravidelně přerolovává na nové kotrakty což znamená, že se změní cena, ale hodnota rozdílu je odečtena, nebo přičtena podle směru rolování. Nejlepší způsob jak si zkusit obchodování komodit relativně bezpečně a za pár dolaů  je přez ETF. Ale pozor v USA je teď relativně nově zavedena daň na komoditní ETF pro cizince ve výši 10 procent z prodejní ceny. Pokud tě komodity zajímají zkus pohledat Václava Pecha, ten má dlouholeté zkušenosti a dělá i školení.

Díky za info! Tohle mi pomohlo hodně. Pána si najdu.

Na XTB je několik komoditních ETF bez páky (zlato, stříbro, nějaké další kovy). U jiných brokerů je jich možná i víc, nezkoumal jsem to. Komoditní ETF je asi jediná věc, co může aspoň zčásti splnit tvé požadavky.

Podívám se, díky!

Chlapče, chlapče, na obchodování komodit ani nemysli, když nemáš žádné peníze. Na to potřebuješ bez páky minimálně 100 000 USD či spíš ještě víc. Prej obchodovat komodity za pár dolarů, to je vtip dne :-D

Nechápu. 😳😃 Šak teď běžně kupuju frakce akcií co stojí třeba 500$... V komoditách to tak nefunguje? To žádný brooker nezadělává díru na trhu? Dneska jdu otevřít demo na 500plus, ten by to prý nabízet měl. Nevím co je na tom za vtip dne

EToro má obchod bez páky, ale minimální vklad je myslím 1000$

V komoditách frakce neexistují, kupují se tu futures kontrakty, které jsou standartizované a je to celé docela komplikované a nebezpečné.

Zkusil bych mrknout na interactive brokers. Tam jsou Futures na komodity myslím.

Ty nezaregistruju. Potřebujou velkou rezervu :D A tu jako student úplně nemám podle jejich představ. Nebo alespoň tak mi to bylo vysvětleno.

Tuším že 2000$ potřebuješ no. Tak to potom nevím.

V takovém případě bohužel asi také nevím, také jsem chtěl poradit IB.

@stedrm00 @martinbartkovsky kluci sorry, 40K pro studenta je slušná raketa 😂 za pár let třeba!

@davidpolanek neboj, k tomu se dopracuješ👍 zkus pogooglit, broker, který nabízí Futures na komodity.

@davidpolanek Mohu pouze s martinem souhlasit!