S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

Update opčního portfolia📊

Tak se hlásím po návratu z Austrálie zpět do chladného Česka. Pojďme se podívat, co se za dobu mé nepřítomnosti událo v opčním portfoliu.👇

NIO

NIO

NIO
$5.69 $0.12 +2.15%
Capital Structure
Market Cap
10.9B
Enterpr. Val.
96.6B
Valuation
P/E
-3.3
P/S
1.4
Dividends
Yield
-
Payout
-

Klasická motanice kolem $NIO+2.2%. Opět nám padalo, tak jsem se rozhodl vzít credit z vypsané CALL opce, a použít ho na nákup pojisté PUT opce. Můžete hádat co se stalo. Samozřejmě se pád zastavil, a tím pádem pojistná PUT opce šla do kytek. Tento obchod nebyl vůbec dobře promyšlený.

Tento obchod mi celkově přinesl ztrátu 1$📉

AAL
$14.65 $0.80 +5.78%
Capital Structure
Market Cap
9.6B
Enterpr. Val.
47.8B
Valuation
P/E
20.6
P/S
0.2
Dividends
Yield
-
Payout
-

Na $AAL+5.8% si ukážeme nádherný příklad, jak se dá obchod se ztrátou 30$ otočit do zisku. Měl jsem zde vypsanou PUT opci, která se dostala do peněz, a byla zde ztráta cca 30$. Tuto vypsanou PUT opci jsem jednoduše odroloval v čase dál, a také o 0,5 bodu níž. Za toto rollování jsem dostal další credit. Pokles se nám zastavil, a časový rozpad mi nadělil na této rollované PUT opci zisk 16$.

Tento obchod tedy přinesl zisk 16$.📈

Dalším obchodem, který zde byl, tak byl obchod z trochu jiného soudku, a to byl obchod na Futures opcích na MES. Byl to takový doplněk, a také první zkouška. Zkrátka strategie postavená tak, že se podařilo vydělat i na propadu trhů.😉 Strategii se mi moc nechce dávat ven, ale myslím, že někteří, kdo mě sledují, a obchodují, tak možná i vědí.

Zkrátka tento obchod přinesl zisk 12$.📈

Jak vidíte, tak i když jsem byl mimo Evropu, tak jsem úplně na vavřínech nespal. Ikdyž se jednalo o pozice otevřené před odletem, tak i tak sem tam vyžadovaly kontrolu.

Pokud se vám tento obsah líbí, tak neváhejte zde zanechat like, a případně i komentář. Pokud se mi strategie na MES osvědčí, tak je možné, že ji zde i v budoucnu rozeberu.😉


gratulace a vítej Australane. 😂

Díky, popravdě bych tam ještě chvíli klidně zůstal. Tady je moc zima 😂😂😂

pěkná práce, jako "opcující" zelenáč jí moc oceňuji :)

Díky, potěšilo. 👍Tak doufám že se daří i "opcujícímu" zelenáči. 😉😁😁😁

Díky za ty souhrny, velmi dobře se čtou

Díky, jsem rád, že to někoho baví. 👍 Kdyby byly jakékoliv dotazy, klidně se ptej. 😉

Díky moc 👍, měsíc si s opcemi hraji již na ostro, ale na nějaké hodnocení je ještě brzy 😉

@cori a co používáš za strategie?

@martinbartkovsky U dividendových akcií, které držím, vypisuji Covered Call na strike cenu, za které bych je i případně prodal. Pokud trh hraje na mou stranu, tak opci klidně rolluji na nižší strike, ale nechám stejný datum. 
U volatilnějších akcií vypisuji putku ITM a pokud jsem přiřazený, vypisuji CALL i PUT opci se stejnou strike cenou v penězích - toto ještě nemám vyzkoušeno, hraji si s opcemi teprve krátce. 
Mám to jako doplňkovou strategii k budování dividendového portfolia. Pokud by mi výdělek z opcí pokryl poplatky na Lynxu, budu rád 😉

@cori přestěhovat portfólio k IB by nebyl lepší nápad? U Lynx jsou poplatky katastrofální

@matejhorak1 Jj, poplatky jsou tam vyšší. To jednoznačně. Zase mi vyhovuje hodně bohatý výběr akcií a výborná podpora. Možná někdy přejdu do IB, teď mi Lynx stačí 😉

@cori tak to já s ITM výpisy nemám zase tolik zkušenosti. Radši mám OTM výpisy. I když totiž akcie klesne, mám tam stále možnost pro případný zisk.

@matejhorak1 jojo, ty poplatky u Lynx jsou mazec.

@cori pokud se nepletu, tak Lynx je česká větev IB, takže výběr akcií je stejný, jenom Lynx má vyšší poplatky.

@cori kromě český podpory není důvod mít 4x větší poplatky, ale dělej jak myslíš