S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 acțiuni cu potențial de creștere care sunt subevaluate cu peste 10%.

dalcasandu
1. 5. 2024
5 min read

Aceste trei companii au un istoric îndelungat de plăți stabile și o adaptare excelentă la schimbările de pe piață, ceea ce le poate face atractive. În ciuda recentelor recesiuni, aceste companii prezintă potențial de redresare rapidă și de creștere pe termen lung, datorită fundamentelor lor solide și inițiativelor strategice.

Acum, când acțiunile lor sunt disponibile la prețuri reduse, se deschid noi oportunități pentru investitori. Această perioadă poate fi văzută ca un moment oportun pentru cei care caută acțiuni de calitate la prețuri mai atractive, iar analiștii se așteaptă ca pe măsură ce mediul de piață se stabilizează treptat, să urmeze creșterea.

PPG Industries $PPG-0.3%

PPG Industries, un lider recunoscut în vopsele și acoperiritrece prin schimbări strategice și restructurări pentru a-și consolida competitivitatea și a crește profitabilitatea. Compania, care a raportat pentru 2023 venituri de peste 18 miliarde de dolari, trece în prezent printr-o cesiune a segmentului său de acoperiri arhitecturale din SUA și Canada, care generează venituri anuale de 1,8 miliarde de dolari. Măsura este un răspuns la o scădere a cererii pe segmentul DIY (do-it-yourself), pe care compania îl consideră ca fiind o tendință pe termen lung. Cu toate acestea, PPG își va păstra operațiunile din acest segment în Asia, Europa și America Latină, unde se așteaptă la performanțe mai bune, în special datorită creșterii puternice pe piețe precum Mexic.

PPG
$134.40 -$0.38 -0.28%
Fair Price: $241.25
Uzplgj: 57.12%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

În cadrul portofoliului său, PPG urmărește în mod activ oportunități de eficientizare a operațiunilor. Recenta vânzare a activității sale europene de semnalizare este un exemplu al eforturilor sale de a se concentra pe cele mai profitabile părțile mai profitabile ale activității sale. Această strategie nu numai că ajută PPG să își sporească eficiența operațională, dar permite companiei să aloce resurse pentru dezvoltarea de noiproduse și tehnologii inovatoare care îi pot consolida poziția pe piață pe termen lung.

PPG
$134.40 -$0.38 -0.28%
Target Price
160.42 (+19.36% Upside)

PPG Industries este cunoscută pentru lunga sa istorie în ceea ce privește plata dividendelor, o tradiție care datează din 1899. În ciuda provocărilor actuale și a declinului acțiunilor în 2023, PPG a menținut un randament stabil al dividendelor de aproximativ 1,9 % și își continuă politica de creștere regulată a dividendelor, o practică pe care compania a menținut-o timp de 52 de ani. Această reziliență financiară și capacitatea de a genera fluxuri de numerar regulate, chiar și în perioade de turbulențe economice, pot face din PPG o opțiune atractivă pentru investitorii conservatori care caută siguranță și stabilitate în perioade volatile.

Archer-Daniels-Midland $ADM+0.0%

Archer-Daniels-Midland, una dintre cele mai importante companii globale de agribusinesseste cunoscută pentru portofoliul său extins de produse și servicii agricole. Cu sediul central în Chicago, Illinois, compania procesează cereale și semințe oleaginoase în produse alimentare, hrană pentru animale, produse industriale și biocombustibili. În 2023, ADM a înregistrat un declin minor, în condițiile în care veniturile sale totale au ajuns la 93 de miliarde de dolari, reprezentând o scădere de 7%. față de anul precedent.

ADM
$61.62 $0.03 +0.05%
Fair Price: $08.71
Vdzmwn: 79.47%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

ADM caută în mod constant să își extindă operațiunile de afaceri și să intre pe noi piețe. Recent Achizițiicum ar fi preluarea Neovia, un furnizor de soluții pentru animale, pentru 1,7 miliarde de dolari în 2019, i-au extins și mai mult prezența în sectorul nutriției animale și i-au consolidat poziția. În plus, ADM investește în inovații și tehnologii care sprijină sustenabilitatea și eficiența operațiunilor sale. În 2020, compania a lansat noi centru tehnologic în Chicago, axat pe dezvoltarea de noi produse și soluții pentru procesarea alimentelor și biotehnologie.

ADM
$61.62 $0.03 +0.05%
Target Price
95.17 (+54.45% Upside)

În domeniul performanței financiare, Archer-Daniels-Midland și-a demonstrat în mod constant capacitatea de a genera un flux de numerar puternic, permițându-i să mențină un dividend competitiv. În 2023, compania a raportat un flux de numerar liber de peste 1,5 miliarde de euro. 2,9 miliarde de euro miliarde de dolari, o creștere semnificativă de la 2,1 miliarde de dolari în anul precedent. Cu această putere financiară, a putut să își majoreze dividendele trimestriale, consolidându-și poziția cu peste 50 de ani de creștere neîntreruptă a dividendelor.

Kenvue $KVUE-0.6%

Kenvue, care a fost recent desprinsă din Johnson & Johnson $JNJ+0.2%, reprezintă unul dintre cei mai noi jucători din spațiul bunurilor de consum, dar se mândrește deja cu un istoric lung de plată și creștere a dividendelor. Deși se află pe piață în mod independent doar de puțin timp, poartă cu sine istoria bogată a companiei-mamă. Această companie gestionează un portofoliu de mărci bine-cunoscute, precum Tylenol, Listerine și Band-Aid, care sunt adânc înrădăcinate în rândul consumatorilor.

Acțiunile Kenvue s-au confruntat cu provocări în 2024, inclusiv cu impactul negativ al ratelor de schimb nefavorabile și cu stagnarea pieței chineze, ceea ce a dus la rezultate mai mici decât cele așteptate. Compania se așteaptă la un profit pe acțiune cuprins între 1,10 și 1,20 dolari în acest an, ceea ce este sub estimări estimărilor analiștilor, de 1,26 dolari pe acțiune. Deși vestea a făcut ca acțiunile să scadă cu 11,5 %, forța fundamentală a mărcilor Kenvue și popularitatea acestora ar putea asigura o redresare rapidă.

KVUE
$20.47 -$0.13 -0.63%

Kenvue continuă să implementeze strategii care ar trebui să asigure creșterea și durabilitatea în anii următori. Compania investește în activități de marketing și de inovare pentru a-și consolida poziția și a răspunde la schimbarea preferințelor consumatorilor. Cu un randament al dividendelor 4,2 % și așteptări stabile fluxuri de numerar stabile, Kenvue poate oferi investitorilor o oportunitate atractivă de a cumpăra acțiuni la un preț redus.

Disclaimer: Veți găsi multă inspirație pe Bulios, dar selecția acțiunilor și construirea portofoliului depinde de dumneavoastră, așa că efectuați întotdeauna o analiză amănunțită pe cont propriu.

Sursă.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.