S&P 500 ^GSPC 5,267.84 -0.74%
Nvidia NVDA $1,037.99 +9.32%
Tesla TSLA $173.74 -3.54%
Apple AAPL $186.88 -2.11%
Alphabet GOOG $175.06 -1.65%
Amazon AMZN $181.05 -1.14%
Microsoft MSFT $427.00 -0.82%
Meta META $465.78 -0.43%

3 növekedési részvény az 52 hetes mélypontjukon

Bandi Császár
2. 5. 2024
8 min read

Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy három vezető vállalat különböző ágazatokban - a csúcskategóriás fegyvergyártás, a globális műholdas kommunikáció és a műholdas rádiózás - hogyan birkózik meg a közelmúlt gazdasági kihívásaival. A csökkenő eladások és az 52 hetes mélypontokat elérő részvények ellenére az előbbiek stabil osztalékok révén erős pénzügyi helyzetet és befektetői bizalmat tartanak fenn. A második vállalat, amely a műholdas kommunikációban dominál, kulcsfontosságú területeken bővíti szolgáltatásait, és robusztus pénzforgalmat generál, ami lehetővé teszi a további innovációs beruházásokat.

Az utóbbi vállalat viszont kihasználja a műholdas rádiózás területén betöltött domináns pozícióját, hogy fenntartsa ügyfélbázisát, és olyan beruházásokat hajtson végre, amelyek bővítik piaci hatókörét. Ezek a vállalatok nemcsak azt bizonyítják, hogy képesek alkalmazkodni a változó környezethez, hanem vonzó lehetőségeket kínálnak a bizonytalan időkben növekedési potenciált kereső befektetők számára is.

Sturm Ruger $RGR+0.1%

Sturm Ruger, amerikai fegyvergyártóminőségi termékeiről ismert, amelyek mind a polgári lövészek, mind a fegyvergyártók kezébe eljutottak. törvényes hatóságoknál. Az 1949-ben alapított vállalat hosszú múltra tekint vissza az innováció és a masszív tervezés terén, ami a személyi védelem és a sportlövészet megbízható nevévé tette. 2023-ban a vállalat bevételei csökkentek, ami tükröződött a részvényárfolyamukban, amely 52 hetes mélypontra esett. A visszaesés ellenére a Sturm Ruger az eladásokról a 543 millió tavaly, ami még mindig erős keresletet tükröz termékei iránt a változékony gazdasági környezetben.

Bizonytalan időkben, mint például választási éveka Sturm Ruger történelmileg kihasználja ezt piaci pozíciójának megerősítésére. Bár a 2023-as eredmények visszaesést mutattak, az elemzők arra számítanak, hogy a közelgő választási év újra érdeklődést hozhat a fegyvervásárlások iránt, ami fordulatot hozhat az eladási számokban. Emellett a vállalat egészséges pénzügyi mérleggel rendelkezik, a minimális adósság és jelentős készpénztartalékkal rendelkezik, így jó helyzetben van ahhoz, hogy kihasználja a következő évek növekedési lehetőségeit.

RGR
$43.32 $0.04 +0.09%

A Sturm Ruger emellett elkötelezettséget mutat a részvényeseknek történő értékvisszatérítés iránt az alábbiak révén rendszeres osztalékfizetés révén. A vállalat 2023-ban részvényenként 0,71 dolláros osztalékot fizetett, ami körülbelül 0,71 dolláros kifizetési aránynak felel meg. a nettó jövedelem 40%-a. Ez a politika nemcsak a befektetők bizalmát erősíti a változékony piacok idején, hanem stabil befektetési jövedelmet is biztosít egy olyan időszakban, amikor a részvények piaci árfolyama nyomás alatt lehet. Több mint fél évszázaddal osztaléknövekedés története révén a Sturm Ruger szilárd alapokkal rendelkezik a további fenntartható növekedéshez.

Iridium Communications $IRDM-4.1%

Az Iridium Communications, a világ egyik vezető műholdas kommunikációbankritikus kommunikációs szolgáltatásokat nyújt olyan területeken, ahol a hagyományos hálózatok nem állnak rendelkezésre. 2023-ban az Iridium folytatta küldetését, hogy összekapcsolja a világot a 66 "alacsony pályán keringő" műholdból álló robusztus hálózatán keresztül, amelyek lefedik a következő területeket az egész bolygót lefedik. Ez az egyedülálló infrastruktúra lehetővé teszi a vállalat számára, hogy olyan kritikus területeken nyújtson szolgáltatásokat, mint a tengeri, a légi és a kormányzati kommunikáció, ami az Iridiumot meghaladó bevételt eredményez. 790 millió tavaly.

Piaci hatókörének bővítésére irányuló stratégiája részeként az Iridium a közelmúltban több innovatív projektet amelynek célja műholdas szolgáltatásainak integrálása a földi távközlési hálózatokba. A vállalat 2022-ben együttműködési kezdeményezést indított a távközlési ágazat jelentős szereplőivel, amely lehetővé teszi, hogy az továbbfejlesztett szolgáltatások IoT-alkalmazásokhoz való csatlakozási szolgáltatásokat. Ez a stratégia nemcsak az Iridium értékét növeli partnerei és ügyfelei szemében, hanem új piaci lehetőségeket is nyit, amelyek jelentősen növelhetik bevételeit és nyereségességét az elkövetkező években.

IRDM
$29.32 -$1.26 -4.12%

Az olyan kihívások ellenére, mint a műholdflotta fenntartásának és bővítésének magas költségei, az Iridium sikeresen termelt jelentős pénzforgalmat, ami lehetővé tette a vállalat számára, hogy további fejlesztésekbe és innovációba fektessen be. A vállalat 2023-ban körülbelül 270 millió dollárról, ami jelentős javulást jelent a korábbi évekhez képest. Ezek a pénzügyi eredmények lehetővé teszik, hogy az Iridium továbbra is elkötelezett maradjon a részvényesek iránt, amit a stabil osztalékfizetés is bizonyít, ami vonzó opcióvá teheti a vállalatot a csúcstechnológiai szektorban stabil jövedelmet kereső befektetők számára.

Sirius XM $SIRI-2.5%

A Sirius XM, az egyik vezető szolgáltató a műholdas rádiószolgáltató Észak-Amerikában, zenei, hír-, sport- és szórakoztató csatornák széles választékát kínálja. A vállalat 2023-ban körülbelül 9 milliárd dollárt, ami enyhe növekedést jelent az előző évhez képest, ami rávilágít arra, hogy a streaming médiaiparban tapasztalható növekvő verseny ellenére is képes stabil ügyfélkört fenntartani. A Sirius XM folytatja a tartalom diverzifikálására és kínálatának bővítésére irányuló stratégiáját, többek között a következőkkel podcastok és a személyre szabott zenei szolgáltatásokat, szélesebb közönséget vonzva és növelve a felhasználók elkötelezettségét.

SIRI
$2.73 -$0.07 -2.50%
Fair Price: $3.60
Ykoirr: 56.11%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

A vállalat 2023-as beruházási erőfeszítései között jelentős, 500 millió dolláros beruházás szerepelt a következőkre fejlesztések a technológiai platformjainak és műholdas infrastruktúrájának fejlesztésére. Ez a beruházás a következők javítására összpontosít a jelminőség és a földrajzi lefedettség kiterjesztésére, ami lehetővé teszi a Sirius XM számára, hogy szolgáltatásait távoli területeken is nyújtsa. Emellett a vállalat fokozta marketingkampányait, hogy az ismertség növelése a márka ismertségét és új előfizetők megnyerését, ami kulcsfontosságú a hosszú távú növekedéshez a versenyző médiatérben.

SIRI
$2.73 -$0.07 -2.50%

A Sirius XM 2023-as pénzügyi teljesítménye azt mutatja, hogy a kihívások ellenére továbbra is nyereséges marad, a következőkkel 1,2 milliárdos nettó nyereséggel és stabil cash flow-val, amely lehetővé teszi, hogy továbbra is osztalékot fizessen. A Sirius XM működési árrése is javulást mutatott, ami a következőknek köszönhető hatékony irányítás költséggazdálkodást és a működés optimalizálását. Ezek az eredmények megerősítik a vállalat pénzügyi stabilitását és azt, hogy képes megfelelni a jövőbeli gazdasági és iparági kihívásoknak.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt talál, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése csak Önön múlik, ezért mindig végezzen saját alapos elemzést.

Source.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.