S&P 500 ^GSPC 5,267.84 -0.74%
Nvidia NVDA $1,037.99 +9.32%
Tesla TSLA $173.74 -3.54%
Apple AAPL $186.88 -2.11%
Alphabet GOOG $175.06 -1.65%
Amazon AMZN $181.05 -1.14%
Microsoft MSFT $427.00 -0.82%
Meta META $465.78 -0.43%

Disciplină, perseverență, motivație...

Prieteni, suntem un site de investiții și din când în când cred că este nevoie de un mic subiect filozofic și nu doar de discuții despre ce a cumpărat/vândut cine și la ce preț. Noi nu suntem niște mașini! Avem calități și valori pe care nici un AI nu le poate încărca și din acest motiv cred că nu există limită la ceea ce pot face oamenii 😊.

Dar această postare nu va fi doar motivațională și, dimpotrivă, vreau să discutăm aici despre ce să facem atunci când "ceva" se blochează în noi. Când parcă nu mai avem calitățile pe care le-am menționat în titlu? Când ne cuprinde temuta procrastinare? ... și chiar și dragostea pentru ceva sau determinarea de a urmări un obiectiv începe să se clatine. 🤔

Știm că această industrie, această mentalitate, această obsesie de viață, îndrăznesc să spun, de a investi, se bazează pe gânduri mai profunde decât câștigul de moment, îmbogățirea. Dar, așa cum se întâmplă, se trece prin diferite perioade în viață. Uneori simți că "muți un munte din loc", iar alteori simți că ridicarea din pat este incredibil de dificilă.

Acest lucru mi s-a întâmplat recent. Nu am mai fost la fel de activ aici ca înainte, nu am scris nimic timp de o lună, nu m-am uitat la broker decât sporadic, lumea bursieră a devenit liniștită pentru mine. Și s-a instalat sentimentul de epuizare. Desigur, mi-am dat seama că nu era atât de mult din cauza investițiilor, ci din cauza sentimentului de neîmplinire în general. 🤷‍♂️

Și, în ciuda experienței mele de canapea sportivă și a anilor în care am oferit motivație altora, uneori cu toții avem aceste oscilații.

Să ne oprim acum din cifre și grafice, să scriem, dar nu ezitați să rămâneți în lumea investițiilor. Dar dumneavoastră ce părere aveți? ... maniacilor de investiții, de câte ori vă treziți că nu aveți chef să intrați pe bursă sau vă întrebați dacă sunteți pe drumul cel bun? ... Și cum lucrezi cu tine însuți, îți iei o săptămână liberă? Știți cum să nu vă "gestionați" portofoliile? (Pentru că un investitor bun echivalează cu faptul că portofoliul său ar trebui să poată funcționa fără intervenții regulate). 😊🍀🍀


Uneori se întâmplă, mai ales când am o zi liberă sau de sărbători, așa că uneori nu am chef să mă duc, dar simt că ar trebui să mă duc (dar mă descurc și nu mă deranjează în plus🤣). Altfel, până acum îmi gestionez cu siguranță portofoliul și nu-mi face nicio problemă când piața nu se mișcă cumva +20% în sus sau -20% în jos. Dacă îl iau pentru o săptămână, de obicei trebuie doar să mă deconectez în timpul acelei săptămâni (cel mai adesea sâmbătă sau duminică). Fac un minim de muncă și poate ies să fac sport sau să mă uit la un film.

La fel sunt și eu cu weekend-urile, îmi iau liber și în weekend și nu-mi fac griji pentru investiții, pentru bursă. Pur și simplu nu am atât de multe weekenduri libere, trebuie să mai plec de la serviciu, așa că toate sunt libere. 😂

Mie mi-e clar, nu am nicio problemă cu munca, dar de multe ori weekend-ul este ceva pentru care aleg să mă ofer voluntar. Fie că e vorba de niște conferințe, prelegeri, sport etc.

@florinnegrescu11 Da, păi așa sunt și eu, dar e bine, trebuie să facem lucruri hotărâte voluntar cum spui tu, așa păstrăm psihicul că nu faci ceva "obligatoriu" 😊.

M-am luptat cu epuizarea în vara trecută, când nu mai aveam nicio dorință de a trăi, darămite de a munci. Oricum, în acest caz, să stau în natură pentru o perioadă mai lungă de timp mă ajută întotdeauna să îmi așez gândurile și sunt întotdeauna gata după un timp.

Minunat, mă bucur că tot mai mulți oameni nu se tem să vorbească despre acest subiect și sunt de acord, de asemenea, una dintre opțiunile pe care încerc să le aplic. Să mă "îndepărtez" de lumea digitală, în special de social media, și să merg mai mult în natură. 🙏 ...și așa cum scrii, e nevoie de timp, e un clișeu dar adevărat că timpul de obicei rezolvă totul, e un bun extrem de valoros.

Întotdeauna am subestimat-o până când m-a doborât și pe mine. Așa cum am scris, din punct de vedere subiectiv, acesta este de fapt singurul lucru care mă ajută. Sunt de acord.

@baciubear Grozav și eu sunt de acord. 👍