S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 компании с потенциал да достигнат стойност от 1 трилион долара до 2030 г.

Teodor Aleksandrov
6. 5. 2024
1 min read

Днес ще се съсредоточим върху компаниите, които са на път да достигнат пазарна капитализация над 1 трилион долара. Въпреки че остават стабилни, това са компании, които се фокусират върху ключови области на модерната епоха - от цифрови услуги до полупроводници и медицински продукти.

Значителният ръст на продажбите и печалбите им, инвестициите в научноизследователска и развойна дейност и непрекъснатите иновации в техните области подсказват, че тези компании не само оформят бъдещето на своите индустрии, но и имат потенциала да надхвърлят това, което преди се е смятало за финансово невъзможно.

Tencent $NNND.F-1.3%

Tencent, с пазарна капитализация от около 436 млрд. USD, е една от технологии технологични гиганти с огромно влияние в световен мащаб. През 2023 г. компанията отчита приходи в размер на 85,9 млрд. щатски долара, което представлява увеличение с повече от 4% спрямо предходната година. Със своите популярни платформи като WeChat и QQ, които заедно имат повече от 1,2 млрд. активни потребители, Tencent запазва господстващото си положение в сектора на цифровите услуги.

Инвестирането в различни сектори - от игрите до облачните технологии - е ключова стратегия на Tencent за поддържане на растежа. През 2023 г. инвестира повече от 8,9 млрд. долара в научноизследователска и развойна дейност, което е с 4% повече от предходната година. Тези инвестиции помогнаха на Tencent да разшири портфолиото си от продукти и услуги, увеличавайки конкурентоспособността си в Международен пазар.

NNND.F
€47.01 -€0.60 -1.25%

Неотдавнашните финансови резултати на Tencent показват продължаващ силен растеж. През последното тримесечие на 2023 г. компанията отчита EBITDU от 7,4 млрд. долара, което е с 20% повече в сравнение с последното тримесечие на предходната година. Този финансов успех демонстрира колко ефективно Tencent прилага своите стратегии и реагира на динамичните промени.

Broadcom $AVGO-1.2%

Като водещ играч в областта на полупроводници и технологични иновации, Broadcom притежава пазарна капитализация, надхвърляща 600 млрд. USD. През 2023 г. компанията постига общи приходи от 35,8 млрд. щатски долара, което представлява увеличение от 7,8% спрямо предходната година. Ръстът на приходите се дължи главно на широкото търсене на техните полупроводникови продукти, които са от съществено значение за различни индустрии, включително телекомуникации, центрове за данни и автомобилостроенето промишленост.

AVGO

Broadcom

AVGO
$1,395.29 -$16.84 -1.19%
Fair Price: $604.17
Bdbyopvs: 90.90%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Инвестициите в научноизследователска и развойна дейност играят ключова роля в стратегията на Broadcom. През 2023 г. компанията е инвестирала 5,3 млрд. в научноизследователска и развойна дейност. Това високо ниво на инвестиции позволява на Broadcom непрекъснато да въвежда иновации и да поддържа технологично лидерство в области като AI и "високопроизводителни изчисления", като по този начин укрепва своите позиции.

AVGO

Broadcom

AVGO
$1,395.29 -$16.84 -1.19%

С увеличаването на инвестициите в научноизследователска и развойна дейност и стратегическите придобивания Broadcom има потенциал да удвои пазарната си стойност, особено с разширяването на 5G и интелигентните технологии. Едно от най-големите постижения на Broadcom е пускането на следващото поколение Wi-Fi чипове, които осигуряват до четири пъти по-висока скорост и капацитет в сравнение с предишните модели. Това технологично нововъведение се появи в подходящ момент, когато в света се наблюдаваше огромно увеличение на използването на домашни и търговски мрежи по време на пандемията COVID-19. В резултат на това Broadcom успя да отбележи значителен ръст на приходите в сегмента на безжичните комуникации.

Ново Нордиск $NVO-0.9%

Novo Nordisk, датска компания Фармацевтична компания компания, е установила значителни позиции в бизнеса с медицински продукти, особено в областта на диабета и затлъстяването. Текущата пазарна капитализация на компанията е около 555 млрд. Щ.Д. 555 МЛН. През 2023 г. компанията регистрира приходи в размер на 33,7 млрд. щатски долара, което представлява увеличение с 34% спрямо предходната година. Този ръст потвърждава способността ѝ да реагира ефективно на динамично развиващите се нужди в здравната индустрия. Novo Nordisk е известна със своите продукти като инсулиновите терапии и по-новите лекарства за отслабванекоито оказват значително въздействие върху живота на пациентите по целия свят.

NVO
$131.89 -$1.15 -0.86%
Fair Price: $88.98
Pfhxxrjh: 80.05%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Инвестициите в научноизследователска и развойна дейност са крайъгълен камък на успеха на компанията, чиито годишни приходи надхвърлят 2 млрд. долара. Тези инвестиции дават възможност на компанията непрекъснато да разработва нови продукти и да подобрява съществуващите схеми на лечение. Например последната им иновация в лечението на затлъстяването, лекарството семаглутид, предлагано на пазара под търговски имена като Wegovy и Ozempic, се наблюдава бърз ръст на търсенето, което демонстрира способността им да реагират на нуждите на пазара и да подобряват здравните резултати на пациентите. Компанията също така отчита 54% увеличение на нетната печалба до 12,1 млрд. щатски долара през 2023 г.

NVO
$131.89 -$1.15 -0.86%

Със силния си фокус върху хроничните заболявания Novo Nordisk не само подобрява качеството на живот на пациентите, но и укрепва позицията си на лидер в областта на ендокринологията. Следователно този финансов и терапевтичен успех осигурява солидна основа за нейното по-нататъшно разрастване и иновации през следващите години.

Отказ от отговорност: В Булиос ще намерите много вдъхновение, но изборът на акции и изграждането на портфейл зависи от вас, затова винаги извършвайте задълбочен самоанализ.

Източник.e

Прочетете цялата статия безплатно?
Продължете 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.