S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 olyan vállalat, amely 2030-ra 1 billió dollárt érhet

Adorján Fülöp
6. 5. 2024
6 min read

Ma azokra a vállalatokra összpontosítunk, amelyek az 1 billió dollárt meghaladó piaci kapitalizáció elérése felé tartanak. Bár továbbra is stabilak, ezek olyan vállalatok, amelyek a modern kor kulcsfontosságú területeire összpontosítanak - a digitális szolgáltatásoktól a félvezetőkön át az orvosi termékekig.

Az értékesítés és a nyereség jelentős növekedése, a kutatásba és fejlesztésbe való befektetésük, valamint a területükön történő folyamatos innováció arra utal, hogy ezek a vállalatok nemcsak az iparáguk jövőjét alakítják, hanem képesek túlmutatni azon, amit korábban pénzügyileg lehetetlennek tartottunk.

Tencent $NNND.F-1.3%

A Tencent, amelynek piaci kapitalizációja körülbelül 436 milliárd USD, az egyik legjelentősebb technológia óriások közé tartozik, akiknek globális szinten óriási befolyása van. A vállalat 2023-ban 85,9 milliárd USD bevételt jelentett, ami több mint 4%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Népszerű platformjaival, mint például a WeChat és a QQ, amelyek együttesen több mint 1,2 milliárd aktív felhasználóval, a Tencent fenntartja dominanciáját a digitális szolgáltatási iparágban.

A Tencent számára a növekedés fenntartása érdekében kulcsfontosságú stratégiát jelent a különböző ágazatokba való befektetés, a játéktól a felhőtechnológiáig. 2023-ban a vállalat befektetett több mint 8,9 milliárd dollárt kutatás-fejlesztésre, ami 4%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Ez a befektetés segített a Tencentnek abban, hogy bővítse termék- és szolgáltatásportfólióját, növelve versenyképességét a Nemzetközi piacon.

NNND.F
€47.01 -€0.60 -1.25%

A Tencent közelmúltbeli pénzügyi eredményei továbbra is erős növekedést jeleznek. A vállalat 2023 utolsó negyedévében a következő eredményekről számolt be EBITDU 7,4 milliárd dollárról számolt be, ami 20%-os növekedést jelent az előző év utolsó negyedévéhez képest. Ez a pénzügyi siker azt mutatja, hogy a Tencent milyen hatékonyan hajtja végre stratégiáit és reagál a dinamikus változásokra.

Broadcom $AVGO-1.2%

Vezető szereplőként a félvezetők és a technológiai innovációban, a Broadcom piaci kapitalizációja meghaladja a 600 milliárd 600 USD. A vállalat 2023-ban 35,8 milliárd dollár összbevételt ért el, ami 7,8%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A bevételek növekedését elsősorban a félvezető termékeik iránti széles körű keresletnek köszönheti, amelyek nélkülözhetetlenek a különböző iparágak, köztük a távközlés, az adatközpontok és a autóiparban iparban.

AVGO

Broadcom

AVGO
$1,395.29 -$16.84 -1.19%
Fair Price: $702.60
Capqyuza: 64.60%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

A Broadcom stratégiájában kulcsszerepet játszanak a kutatás-fejlesztésbe történő beruházások. A vállalat 2023-ban 5,3 milliárd dollárt fektetett be kutatásra és fejlesztésre. Ez a magas szintű befektetés lehetővé teszi a Broadcom számára a folyamatos innovációt és a technológiai vezető szerep fenntartását olyan területeken, mint pl. AI és a "nagy teljesítményű számítástechnika" területén, megerősítve ezzel pozícióját.

AVGO

Broadcom

AVGO
$1,395.29 -$16.84 -1.19%

A növekvő K+F befektetésekkel és stratégiai felvásárlásokkal a Broadcomnak lehetősége van arra, hogy megduplázza piaci értékét, különösen a bővülő 5G és az intelligens technológiák elterjedésével. A Broadcom egyik legnagyobb eredménye a következő generációs Wi-Fi chipek, amelyek a korábbi modellekhez képest akár négyszeres sebességet és kapacitást biztosítanak. Ez a technológiai újítás jókor jött, amikor a világ a világjárvány idején hatalmas mértékben megnőtt az otthoni és kereskedelmi hálózatok használata. COVID-19. Ennek eredményeképpen a Broadcom jelentős bevételnövekedést tudott elérni a vezeték nélküli kommunikációs szegmensben.

Novo Nordisk $NVO-0.9%

A Novo Nordisk, egy dán Gyógyszeripari vállalat vállalat, jelentős pozíciót épített ki az orvostechnikai termékek üzletágában, különösen a cukorbetegség és az elhízás területén. A vállalat jelenlegi piaci kapitalizációja körülbelül 555 milliárd 555 MILLIÓ USD. A vállalat 2023-ban 33,7 milliárd USD árbevételt ért el, ami 34%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Ez a növekedés megerősíti, hogy képes hatékonyan reagálni az egészségügyi ágazat dinamikusan változó igényeire. A Novo Nordisk olyan termékeiről ismert, mint például az inzulinterápiák és az újabb fogyókúrás gyógyszerekamelyek világszerte jelentős hatást gyakorolnak a betegek életére.

NVO
$131.89 -$1.15 -0.86%
Fair Price: $51.07
Duosaqep: 80.81%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

A kutatásba és fejlesztésbe való beruházás a vállalat sikerének egyik sarokköve, éves bevételei meghaladják a következő összegeket 2 milliárd dollárt. Ezek a befektetések lehetővé teszik a vállalat számára, hogy folyamatosan új termékeket fejlesszen ki és javítsa a meglévő kezelési módokat. Például a legújabb innovációjuk az elhízás kezelésében, a szemaglutid nevű gyógyszer, amelyet olyan márkanevek alatt forgalmaznak, mint a Wegovy és a Ozempic, a kereslet gyors növekedése bizonyítja, hogy képesek reagálni a piaci igényekre és javítani a betegek egészségi állapotát. A vállalat arról is beszámolt, hogy a nettó nyereség 54%-kal 12,1 milliárd dollárra nőtt 2023-ra.

NVO
$131.89 -$1.15 -0.86%

A krónikus betegségekre való erős összpontosításával a Novo Nordisk nem csupán javítja az életminőséget a betegek számára, hanem megerősíti vezető pozícióját az endokrinológia területén is. Ez a pénzügyi és terápiás siker tehát szilárd alapot biztosít a további terjeszkedéshez és innovációhoz az elkövetkező években.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt talál, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése csak Önön múlik, ezért mindig végezzen alapos önelemzést.

Forrás: Bulista.hu, Bulista.hu, Bulista.hu.e

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.