S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 podjetja, ki bodo do leta 2030 lahko vredna 1 bilijon dolarjev

Željko Kos
6. 5. 2024
5 min read

Danes se bomo osredotočili na podjetja, ki so na poti k doseganju tržne kapitalizacije, ki presega 1 bilijon dolarjev. Čeprav ostajajo stabilna, so to podjetja, ki se osredotočajo na ključna področja sodobnega časa - od digitalnih storitev do polprevodnikov in medicinskih izdelkov.

Njihova znatna rast prodaje in dobička, naložbe v raziskave in razvoj ter nenehne inovacije na svojih področjih kažejo, da ta podjetja ne le oblikujejo prihodnost svojih panog, temveč imajo tudi potencial, da presežejo tisto, kar je prej veljalo za finančno nemogoče.

Tencent $NNND.F-1.3%

Podjetje Tencent s tržno kapitalizacijo okoli 436 milijard USD, je eden od tehnologije tehnoloških velikanov z velikim vplivom na svetovni ravni. Leta 2023 je podjetje poročalo o prihodkih v višini 85,9 milijarde USD, kar je več kot 4-odstotno povečanje v primerjavi z letom prej. S svojimi priljubljenimi platformami, kot sta WeChat in QQ, ki imata skupaj več kot 1,2 milijarde aktivnih uporabnikov, družba Tencent ohranja prevladujoč položaj v panogi digitalnih storitev.

Vlaganje v različne sektorje, od iger na srečo do tehnologije v oblaku, je ključna strategija podjetja Tencent za ohranjanje rasti. Leta 2023 bo podjetje investiralo več kot 8,9 milijarde dolarjev v raziskave in razvoj, kar je za 4 % več kot prejšnje leto. Te naložbe so podjetju Tencent pomagale razširiti portfelj izdelkov in storitev, s čimer se je povečala njegova konkurenčnost v Mednarodna trgu.

NNND.F
€47.01 -€0.60 -1.25%

Nedavni finančni rezultati podjetja Tencent kažejo na nadaljnjo močno rast. V zadnjem četrtletju leta 2023 je podjetje poročalo EBITDU v višini 7,4 milijarde USD, kar je za 20 % več kot v zadnjem četrtletju prejšnjega leta. Ta finančna uspeh kaže, kako učinkovito podjetje Tencent izvaja svoje strategije in se odziva na dinamične spremembe.

Broadcom $AVGO-1.2%

Kot vodilni igralec na področju polprevodnikov in tehnoloških inovacijah, ima Broadcom tržno kapitalizacijo, ki presega več kot 600 milijard 600 USD. Leta 2023 je podjetje doseglo skupne prihodke v višini 35,8 milijarde USD, kar je 7,8-odstotno povečanje v primerjavi s prejšnjim letom. K rasti prihodkov je prispevalo predvsem široko povpraševanje po njihovih polprevodniških izdelkih, ki so bistveni za različne panoge, vključno s telekomunikacijami, podatkovnimi centri in avtomobilska industrija industrija.

AVGO

Broadcom

AVGO
$1,395.29 -$16.84 -1.19%
Fair Price: $937.27
Otvntadp: 52.90%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Naložbe v raziskave in razvoj imajo ključno vlogo v strategiji podjetja Broadcom. Leta 2023 je podjetje vložilo 5,3 milijarde dolarjev v raziskave in razvoj. Ta visoka raven naložb družbi Broadcom omogoča, da nenehno uvaja inovacije in ohranja tehnološko vodstvo na področjih, kot so UMETNA INTELIGENCA in "visokozmogljivo računalništvo", s čimer krepi svoj položaj.

AVGO

Broadcom

AVGO
$1,395.29 -$16.84 -1.19%

S povečanjem naložb v raziskave in razvoj ter strateškimi prevzemi ima družba Broadcom potencial, da podvoji svojo tržno vrednost, zlasti s širitvijo 5G in pametnih tehnologij. Eden od največjih dosežkov družbe Broadcom je bila uvedba naslednje generacije Wi-Fi, ki zagotavljajo do štirikrat večjo hitrost in zmogljivost kot prejšnji modeli. Ta tehnološka inovacija se je pojavila v primernem času, ko se je v svetu močno povečala uporaba domačih in poslovnih omrežij med pandemijo COVID-19. Zato je Broadcomu uspelo doseči znatno rast prihodkov v segmentu brezžičnih komunikacij.

Novo Nordisk $NVO-0.9%

Novo Nordisk, danska družba Farmacevtska podjetje, je vzpostavilo pomemben položaj na področju medicinskih izdelkov, zlasti na področju sladkorne bolezni in debelosti. Trenutna tržna kapitalizacija podjetja znaša približno 555 milijard 555 MILIJONOV AMERIŠKIH DOLARJEV. Leta 2023 je podjetje zabeležilo prihodke v višini 33,7 milijarde USD, kar je 34-odstotno povečanje glede na prejšnje leto. Ta rast potrjuje njegovo sposobnost učinkovitega odzivanja na dinamično razvijajoče se potrebe v zdravstveni industriji. Družba Novo Nordisk je znana po svojih izdelkih, kot so inzulinske terapije in novejše zdravila za hujšanjeki pomembno vplivajo na življenja bolnikov po vsem svetu.

NVO
$131.89 -$1.15 -0.86%
Fair Price: $19.81
Tshdyakv: 08.75%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Naložbe v raziskave in razvoj so temelj uspeha podjetja, katerega letni prihodki presegajo 2 milijardi dolarjev. Te naložbe podjetju omogočajo, da nenehno razvija nove izdelke in izboljšuje obstoječe načine zdravljenja. Na primer, njihova najnovejša inovacija na področju zdravljenja debelosti, zdravilo semaglutid, ki se trži pod blagovnimi znamkami, kot sta Wegovy in Ozempic, je zabeležilo hitro rast povpraševanja, kar dokazuje njihovo sposobnost odzivanja na potrebe trga in izboljšanja zdravstvenih rezultatov bolnikov. Družba je poročala tudi o 54-odstotnem povečanju čistega dobička na 12,1 milijarde ameriških dolarjev v letu 2023.

NVO
$131.89 -$1.15 -0.86%

S svojo močno osredotočenostjo na kronične bolezni družba Novo Nordisk ne le izboljšuje kakovost življenja bolnikom, temveč tudi krepi svoj položaj vodilnega podjetja na področju endokrinologije. Ta finančni in terapevtski uspeh je zato trdna podlaga za njeno nadaljnjo širitev in inovacije v prihodnjih letih.

Opozorilo: Na portalu Bulios boste našli veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja odvisna od vas, zato vedno opravite temeljito samoanalizo.

Vir.e

Preberite celoten članek brezplačno?
Pojdi naprej 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.