S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Tak už došlo i na mne.

Sem tam se stane, že nastane ten nejméně pravděpodobný, a taky zároveň nejhorší scénář pro váš obchod, a to se přesně dnes stalo i mi. Pojďme se podívat na temnou stranu creditních strategií.

Včera jsem otevíral Call creditní spread na $COST+0.3% s tím, že jsem předpokládal minimálně zpomalení růstu, případně nějakou korekci směrem do strany anebo dolů. Co čert nechtěl, tak se stal pravý opak, a $COST+0.3% pokračuje v letu směrem nahoru, až dorazilo k mým Call opcím, což je můj stoploss. Vzhledem k tomu, že to stihlo tak rychle, tak mi taky nadělilo pěknou ztrátu ve výši 198$. Pokud by totiž nestoupalo tak moc rychle, mohl být obchod úspěšný, nebo jsem mohl minimalizovat ztrátu. Ale to je prostě život. Člověk musí počítat s tím, že takové ztráty sem tam přijdou, zvláště při obchodování kreditních strategií, kde je RRR záporné, ale je zde vysoká pravděpodobnost úspěchu.

Mám tam ještě další 2 obchody, které by tuto ztrátu mohly zredukovat, tak uvidíme, jestli se zadaří. To se ale dozvíme až v sobotním shrnutí.😉

PS: Jestli jste to dočetli až sem, tak budu rád, když mi do komentářů napíšete, jakou největší ztrátu jste měli na jednom obchodu.👇


Teď nebo později to potká každého :) nevěš hlavu, hraje se dál :) tisíce možností čekají :) také jsem kupoval BTC kolem 60k a dostal se na 16k a to zdaleka nebylo to nejhorší :)

Bojím se zeptat co bylo to nejhorší. 😂

No, bohužel trh je mnohdy nevyzpytatelný. Taky se mi to někdy děje. Nikdy není 100 % obchdodů ziskových. Za den jsem nejvíc prodělal asi 2000 USD. To ale bylo na ropě. S opcemi na jednom obchodě max $400. Tam to mám hlídané.

Tak to jsem na tom ještě docela dobře. Jak se ti to povedlo s tou ropou?

Byly to jedny z mých prvních obchodů. Vůbec jsem netušil, co dělám. Dal jsem páku 100 a ráno bylo všechno pryč. Ze zpětného pohledu to ale byla super škola.

Partner

Ou to zabolí chlape, ale jak píšeš, prostě to k tomu patří. Co je ale cennější je ta zkušenost a to hlavně, že víš proč se tak stalo. 👍 Věřím ale u tebe, že to zase rychle zalepíš tento neúspěšný obchod. Za mě, no já už neblbnu jako předtím, určitě ale jakmile se pustím do opcí tak nějaké ztráty počítám, ale v začátku mého investování jsem samozřejmě si zkusil klasické obchody denní buy/sell (tudíž jsem i shortoval) ... a to při začátku ke konci roku 2022, kdy jsem byl na burze teprve 2-3 měsíce, jsem chtěl využít jak ten rok byl ztrátový, tak jsem shortoval na páku index S&P500, no ale co čert nechtěl, chytil jsem jeden z mála týdnů kdy šel nahoru. (po většinu času šel jinak dolů) No a protože jsem neměl dost psychiky, skillu a taky prostředků abych ten short "krmil" a čekal než se trend zase obrátí, musel jsem po několika dnech pozici uzavřít, ztráta byla, už nevím přesně ale něco kolem 250$ ...pěkně mě to vyškolilo a taky pokazilo pěkně statistiky, celkový procenta které mě štvou dodnes když vidím historii. 🙈

Jojo to k tomu prostě patří. 👍