S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

📈📈💼💸 Răscumpărările de acțiuni ating cel mai ridicat nivel din 2018! 🚀

Economia americană pare să fie plină de optimism, datorită unei creșteri puternice a răscumpărărilor de acțiuni!

Potrivit unei cercetări recente aDeutsche Bank, companiile au anunțat o 13 săptămâni răscumpărări de acțiuni în valoare de peste 383 de miliarde de dolari în ultimele 13 săptămâni, o creștere de 30 % față de anul trecut și cea mai mare sumă din iunie 2018 încoace. Această știre include planul de răscumpărare de 110 miliarde dedolari alApple, o sumă record!

Acest lucru "boom" de răscumpărări nu se referă doar la jucători mari precum Apple $AAPL+1.7% și Alphabet $GOOGL, care tocmai a anunțat planuri de răscumpărare de70 de miliarde de dolari. Din cele262 de miliarde de dolari în răscumpărări anunțateîn primul trimestru ,82 de miliarde de dolari au provenit de la companii din afara celor mai mari giganți din domeniul tehnologiei!

"Răscumpărările sunt cel mai mare motor al acțiunilor pe termen mediu"," a declarat strategul șef alDeutsche Bank pentru acțiuni . "Ele sunt indicatori ai modului în care companiile se simt în legătură cu mediul macro".

Fie că este vorba de creșterea profiturilor, care în prezent accelerează în cel mai rapid ritm din ultimii aproape doi ani, sau de perspectivele pozitive pentru economia americană, companiile returnează bani acționarilor prin răscumpărări.

Dar răscumpărările nu sunt întotdeauna un semn bun. Atunci când o companie recurge la răscumpărări, înseamnă că nu are spațiu de inovare și de creștere în care să își investească mai bine banii. Un alt motiv important poate fi îmbunătățirea sentimentului investitorilor, deoarece odată cu răscumpărările vine, de obicei, o creștere a prețului acțiunilor. Am văzut exact acest lucru în cazul Apple, unde prețul acțiunilor a sărit cu mai mult de 6 %.

Care este părerea dumneavoastră despre răscumpărări? Vă bucură întotdeauna sau preferați să primiți fondurile sub formă de dividende? 📊✨


Așa cum scrie Lukyn, depinde foarte mult de ce fel de companie este, fie achiziții, fie dividende sau aș adăuga un al treilea lucru, uneori niciuna dintre ele, iar eu prefer atunci când investesc în mod corect pentru a le dezvolta.

Exact, de aceea întreb, cum e cu Apple, de exemplu, înțeleg că Apple are atât de mulți bani cash încât îi rămân bani atât pentru achiziții, cât și pentru inovație.

Pentru mine, Apple este în regulă. Cu siguranță nu aș vrea să văd doar achiziții, dar, așa cum scrieți, are mulți bani și, de asemenea, investește și avansează cu tehnologia, deși nu la fel de repede, dar este greu când sunt deja mari. Sper ca acum cu ei să pună cu adevărat mult pe aceste ochelari.

Este clar că nu vor veni cu ceva nou pentru următoarea generație de iPhone, dar stabilitatea produselor lor și calitatea generală sunt la un nivel foarte bun, iar acesta este un motiv pentru mine să le cumpăr produsele și chiar să plătesc în plus pentru ele.

Depinde foarte mult de ce fel de companie, cu $MO-0.3% prefer dividendele, iar cu $AAPL+1.7% prefer răscumpărările.