S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

4 stabil részvény hosszú távú befektetőknek

Adorján Fülöp
9. 5. 2024
6 min read

Ma négy olyan, különböző ágazatokban működő vállalatot veszünk szemügyre, amelyeket nemcsak a kivételes pénzügyi teljesítmény, hanem olyan stratégiák is megkülönböztetnek, amelyek ideális célponttá tehetik őket a hosszú távú befektetésekhez. Ezek a vállalatok innovatív megoldásokat kínálnak és a jövő technológiáiba fektetnek be, stabilizálják pozícióikat, miközben új lehetőségek előtt nyitnak kaput.

A legjobb üzleti gyakorlatokra épülő szilárd alapokkal és a kutatásra és fejlesztésre való folyamatos összpontosítással ezek a vállalatok nem csak megbirkóznak az ingadozásokkal, hanem gyakran felül is múlják azokat. Mivel tudják, hogy a technológiai fejlődés a fenntartható növekedés kulcsa, ezek a vállalatok olyan megoldásokat alkalmaznak, amelyek nemcsak hatékonyak, hanem környezetbarátok is.

Komfort rendszerek $FIX-1.7%

Comfort Systems, telepítésre és karbantartásra szakosodott légkondicionáló rendszerek karbantartására, kulcsszereplővé válik az energiahatékonyságra és a légkondicionáló technológiákra egyre nagyobb hangsúlyt fektető korszakban. A vállalat 2023-ban 5,2 milliárd dolláros bevételt jelentett, ami a következőknek felel meg 25%-os növekedést az előző évhez képest. Ezt a növekedést elsősorban a következőknek köszönheti a magas nyári hőmérsékletamely megnövelte a légkondicionáló rendszerek iránti keresletet.

FIX
$316.23 -$5.37 -1.67%

A vállalat a nyereségesség egészséges növekedését is mutatja, a nettó nyereség 323 millió dollár lesz 2023-ra. Comfort Systems folyamatosan beruház új technológiákba és bővíti szolgáltatási portfólióját, ami növeli versenyképességét és erősíti pozícióját. A fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén tett proaktív lépések révén a vállalat fenntartja erős pozícióját a jövőbeli növekedéshez.

Descartes Systems Group $DSGX+0.3%

A Descartes Systems Group, vezető szereplője a logisztikai szoftverek terén, amely segíti a vállalatokat ellátási láncaik racionalizálásában. A vállalat 2023-as bevételei meghaladják az 575 millió dollárt, ami több mint 20%-os éves növekedést jelent. Több mint 20 éves növekedési múlttal és innovációval, a Descartes folyamatosan befektetett a technológiai fejlesztésbe, ami lehetővé teszi a költségek csökkentését és a működés hatékonyságának növelését.

DSGX
$97.99 $0.34 +0.35%

Az ingadozó világgazdaság okozta kihívások ellenére a Descartes erős pénzügyi pozíciót tart fenn, a következőkkel minimális adósságállomány és jelentős készpénztartalékkal, ami a vállalatnak határozott versenyelőnyt és stabilitást biztosít. Az elmúlt évben a vállalat nettó nyereséget 116 millió dollárt, ami 15%-os növekedést jelent 2022-hez képest. Ez a növekedés bizonyítja a vállalat képességét. a vállalat hatékony irányítását miközben a jövőbeni növekedésbe fektet be.

Roper Technologies $ROP+0.6%

A Roper Technologies egy amerikai diverzifikált technológiai vállalat, amely a következőkre összpontosít szoftverfejlesztés és mérnöki termékek több iparágban, és a hosszú távú fenntartható növekedésre összpontosít az ipari technológia és az innováció révén. SaaS alkalmazások (A vállalat 2023-ra 6,1 milliárd dolláros bevételt jelentett, ami 15%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A vállalat a fenntartható részvényesi értékre összpontosít, az átlagos éves bevételnövekedéssel 8 % az elmúlt öt évben.

ROP
$541.89 $3.09 +0.57%
Fair Price: $558.63
Aijuydba: 37.65%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Az elmúlt években a Roper fokozta a a vertikális SaaS-platformokba való befektetését, ami magasabb árrést és stabilan ismétlődő bevételeket eredményez. Ez a megközelítés segít a vállalatnak fenntartani szilárd pénzügyi egészségét. A vállalat emellett erős pénzforgalmat bonyolít, ami lehetővé teszi, hogy a készpénzt további növekedésbe és innovációba fektesse vissza. Ezek a beruházások a felhasználói élmény javítására és a szoftvermegoldások funkcionalitásának bővítésére összpontosítanak, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy magasabb szintű hatékonyságot.

ROP
$541.89 $3.09 +0.57%

Woodward, Inc. $WWD+0.6%

A Woodward, Inc. egy jelentős gyártója a vezérlőrendszerek és alkatrészek gyártása a Repülőgépipar és az energiaiparban, ismert arról, hogy képes alkalmazkodni a változó iparági trendekhez. A vállalat 2023-as árbevétele elérte a 2,9 milliárd dollárt, ami 22 % több mint az előző évben. Ez a növekedés a repülőgépipar és az energiaipar erős keresletének köszönhető. A Woodward tavaly szintén növekedést tapasztalt a nettó nyereség 35 %-kal 232 millió dollárra, ami tükrözi a nagy teljesítményű és innovatív technológiákra összpontosító stratégiájuk sikerét.

WWD
$179.50 $1.15 +0.64%

A vállalat aktívan befektet kutatás és fejlesztésbiztosítva, hogy a technológiai fejlődés élvonalában legyen, és reagáljon a jövőbeli piaci lehetőségekre. A vállalat emellett globális jelenlétét is bővíti a stratégiai partnerségek és felvásárlások révén, ami növeli a földrajzi hatókörét és az új piaci szegmensekhez való hozzáférését.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson rengeteg inspirációt találhat, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése kizárólag Önön múlik, ezért mindig végezzen alapos önelemzést.

Forrás: Bulibulista.hu

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.