S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 akár 25%-kal alulértékelt részvény a lítiumbányászatban

Bertalan Görög
10. 5. 2024
7 min read

Az elmúlt években egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a lítium, amely az akkumulátorgyártás alapvető eleme, valamint az elektromos autók infrastruktúrájának és a fenntartható energiarendszereknek a növekedése szempontjából kulcsfontosságú, gyors átalakuláson megy keresztül. A legutóbbi jóváhagyott projektek nemcsak a fenntartható termelés forradalmát "ígérik", hanem a vállalatok előtt is megnyitják az utat a működési költségek jelentős csökkentésére, ami nagyon pozitív hatással lehet az egész iparágra.

A három vállalat további tervei között szerepel a nemzetközi piacokon való terjeszkedés és a kereskedelmi lítiumtermelés megkezdése 2026-ban, ami a közelgő globális keresletre való stratégiai felkészülést jelzi. Ezt a terjeszkedést támogatják az Ausztráliában és Kanadában történő működés kiterjesztésének ambiciózus tervei, ami nemcsak a diverzifikációt növeli, hanem lehetővé teszi a vállalat számára, hogy jobban ellensúlyozza a piaci volatilitást és kihasználja a lítium-ion akkumulátorok iránti növekvő globális kereslet előnyeit.

Standard Lithium $SLI+6.4%

A Standard Lithium egy innovatív vállalat, amely a következőkre összpontosít lítium-kitermelés sós lítiumból történő előállítására. A vállalat 2023-ban sikeresen befejezte zászlóshajó projektjének 1A fázisát. Arkansasbanami jelentős lépés a forradalmi közvetlen lítium-kitermelési (DLE) technológia bevezetése felé. Ez a technológia nagyobb lítium-kinyerési hatékonyságot tesz lehetővé, átlagosan 96,1%-os sikerességi arány, ami jelentős javulást jelent a hagyományos módszerekhez képest. Ez lehetővé teszi a vállalat számára, hogy gyorsabban reagáljon a változó piaci körülményekre és növelje termelési kapacitását a jelenlegi keresletnek megfelelően.

A Standard Lithium emellett a tevékenységeinek bővítésére is készül, és tervezi, hogy elindítja a a kereskedelmi termelés megkezdése Célja, hogy olyan minőségű lítium-karbonátot állítson elő, amely alkalmas az akkumulátorokban való felhasználásra, ami kulcsfontosságú az olyan fejlett technológiák működtetéséhez, mint a elektromos autók és az energiatároló rendszerek. A délnyugat-arkansasi projekt megvalósíthatósági tanulmánya feltárta a működés jelentős bővítésének lehetőségét, ami jelentősen növelheti a vállalat éves termelését.

SLI
$1.84 $0.11 +6.36%

A Standard Lithium várakozásai szerint a teljes lítium-kitermelési kapacitása 2024-ben eléri a következő értéket 20 000 tonna lítium-karbonátot évente. Ez a fejlesztés része a vállalat szélesebb körű stratégiájának, amely magában foglalja a hatékonyság javítását és a termelési költségek csökkentését. Az innovatív technológia és a stratégiai tervezés révén a Standard Lithium a gyorsan növekvő lítium-kitermelési ágazat kulcsszereplőjévé válik, és részvényei a következőkkel kecsegtethetnek izgalmas lehetőséget kínál a globális lítiumpiac növekedéséből tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára.

Albemarle Corp. $ALB+1.5%

Az Albemarle Corp. széleskörű tevékenységet folytat Dél-Amerikától Ausztrálián át az Egyesült Államokig, így az egyik legnagyobb szereplőjévé a lítium szektorban. 2023-ban bejelentette, hogy éves lítiumtermelése új rekordot ért el. 85 000 tonna, ami 15%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Ezt a növekedést az új bányászati technológiákba történő beruházások és a meglévő létesítmények optimalizálása támogatta.

ALB
$131.12 $1.93 +1.49%
Fair Price: $243.02
Irlhsy: 33.83%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

A hatékonyság javítására és a költségek csökkentésére irányuló erőfeszítései részeként az Albemarle Corp. tőkekiadásokat 1,6-1,8 milliárd dollárra, a 2023-as 2,1 milliárd dollárról 2,1 milliárd dollárra csökkenti. Ezek a megtakarítások a vállalat azon stratégiai tervén alapulnak, hogy racionalizálja a működést és javítsa az energiahatékonyságot valamennyi létesítményében. A vállalat arra is számít, hogy ezek az intézkedések a következőkkel járnak majd körülbelül 95 millió dollár megtakarítás 95 USD évente, ami jelentősen javítani fogja pénzügyi egészségét és versenyképességét.

ALB
$131.12 $1.93 +1.49%

Az Albemarle erőteljes növekedést mutat az energiatárolási szegmensben is, amely egy fontos, gyors növekedést mutató piac. Az értékesítési volumen növekedése ebben a szegmensben várhatóan 2024-re rekordmagasságot ér el. 10-20%-kal. Bár a lítium piaci árai viszonylag stabilak maradtak, a nettó értékesítésre vonatkozó előrejelzések (Nettó értékesítés) az idei évre vonatkozóan 5,5 és 7,6 milliárd USD között mozognak. Ez az előre jelzett növekedés a megoldások iránti növekvő keresletnek köszönhető energiatárolási megoldások iránt, amelyek kulcsfontosságúak a fenntartható energiahálózatok és az elektromos jármű-infrastruktúra fejlesztésének támogatásában.

Piedmont Lithium $PLL+6.2%

A Piedmont Lithium nemrégiben kapott kulcsfontosságú engedélyt a projektjéhez Carolina Lithium Észak-Karolinában. A projekt célja egy fenntartható, alacsony működési költségű lítium-hidroxid-gyártó létesítmény létrehozása. A vállalat arra számít, hogy megkezdődhet az építkezés és a termelés beindulhat. két éven belül miután megkapta az összes szükséges engedélyt.

Az elmúlt pénzügyi év során a Piedmont Lithium jelentősen növelte termelését és hatékonyságát. A termelési kapacitás bővítésére és optimalizálására összpontosító stratégiája a következő eredményt hozta: o 30%-kal magasabb termelés lítium-hidroxid termelését az előző évhez képest. Ezen lépések eredményeként a vállalat arra számít, hogy a cash flow jelentősen javulni fog, ami megerősíti pozícióját és növeli vonzerejét a befektetők számára.

PLL
$16.23 $0.95 +6.22%

A Piedmont Lithium a nemzetközi piacokon való terjeszkedést is tervezi. Idén a vállalat közölte, hogy új projekteket tervez indítani a következő országokban Ausztráliában és Kanadában, bővítve globális jelenlétét. Ez a földrajzi diverzifikáció lehetővé tenné a vállalat számára, hogy jobban megbirkózni a volatilitással a piac ingadozását, miközben kihasználja a lítium iránti növekvő keresletet, amely az elektromos járművek és az energiatárolási technológiák fejlesztését ösztönzi.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson rengeteg inspirációt találhat, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése csak Önön múlik, ezért mindig végezzen saját alapos elemzést.

Forrás: Bulibulist, Bulibulist, Bulibulist, Bulibulist.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.