S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

3 акции, които вероятно ще нараснат по време на бума на пътуванията

Teodor Aleksandrov
13. 5. 2024
1 min read

Наближава пикът на ваканционния сезон и компаниите в туристическия сектор вече се подготвят за очакваното увеличение на търсенето. В тази статия разглеждаме по-отблизо три компании, които не само увеличават удовлетвореността на клиентите чрез стратегически инвестиции, но и се стремят да постигнат значителен ръст на приходите. Какви са техните ключови стратегии за следващите месеци?

С настъпването на летния туристически сезон и очакваното увеличение на броя на пътниците тези компании може би са на прага на интересни инвестиционни възможности, които биха могли да донесат атрактивна възвръщаемост за нас, инвеститорите.

Ryanair $RYAAY-4.0%

Ryanair, водещият нискотарифна авиокомпания Базираната в Ирландия авиокомпания, наскоро обяви голямо разширяване, като планира да добави 169 нови маршрута. С този ход общият брой на маршрутите в Европа и Северна Африка става над 2600. С това разширяване на капацитета на мрежата Ryanair не само укрепва позициите си, но и открива нови възможности за пътниците, които търсят достъпни достъпни полети, което позволява на компанията да се конкурира по-добре в бързо променящата се авиоиндустрия.

RYAAY
$122.64 -$5.06 -3.96%
Fair Price: $933.03
Toyczj: 2.81%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

В отговор на своите планове за разширяване и резултати Ryanair отчита силен растеж и устойчивост въпреки предизвикателствата, пред които е изправена авиоиндустрията. Компанията заяви, че очаква да отбележи ръст на пътниците с 6% в сравнение с миналата година, като общият брой на пътниците се очаква да достигне приблизително 10 млн.. Този ръст е подкрепен от успешна маркетингова стратегия и разширен набор от дестинации, което позволява на Ryanair да запази конкурентното си предимство в сектора на нискотарифните полети.

RYAAY
$122.64 -$5.06 -3.96%

Ryanair активно инвестира в подобряване на своя флот и услуги, за да увеличи максимално ефективността и удовлетвореността на клиентите. Планира да закупи нови, енергийно ефективни по-ефективни самолети и да разшири дейността си в нови региони като Мароко, където компанията планира да да свърже 11 различни дестинации, са сигнал за амбицията на Ryanair да се превърне в още по-силен глобален играч.

Booking.com $BKNG+1.1%

Booking.com, доминиращ играч в областта на услугата за онлайн резервации на пътувания, продължава да расте, като през първото тримесечие на тази година отчита 9 % увеличение на резервациите. Общият брой на резервациите през първото тримесечие достигна впечатляващия 297 млн., което е доказателство за силата и популярността на платформата сред пътуващите по целия свят. С 89% от приходите, генерирани от извън САЩ, компанията успешно се възползва от нарастването на търсенето на пътувания в световен мащаб, подкрепяйки стратегията си за разширяване на международните пазари.

BKNG
$3,795.35 $42.67 +1.14%
Fair Price: $5,537.84
Xqwcmskr: 6.71%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

През първото тримесечие на 2024 г. брутните туристически резервации достигнаха 43,5 млрд. долара, което надхвърли очакванията анализаторите и отразява нарастващото доверие в потенциала на компанията. Коригираната печалба преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация (EBITDA) нарасна до 968 млн. долара, което значително надхвърли пазарните прогнози за 718,6 млн. 718 млн. долара. Тези резултати доведоха до увеличение на ценови цели акции.

BKNG
$3,795.35 $42.67 +1.14%

Предвид силната позиция и успешните първото тримесечие, Booking.com планира по-нататъшни инвестиции в технологии и услуги, за да подобри потребителското изживяване и да разшири предложенията си. Компанията очаква броят на резервациите на годишна база да нарасне с 4-6%., а брутните туристически резервации се очаква да нараснат с 3-5%, което отразява устойчива тенденция на растеж и солидни перспективи за следващия период, особено с наближаването на пиковия туристически сезон.

MakeMyTrip $MMYT+6.1%

MakeMyTrip, водещ Индия, водеща компания за онлайн пътувания платформа за онлайн пътувания, отбеляза значителен ръст в резултатите си за първото тримесечие на тази година. Компанията съобщи, че брутните й резервации са достигнали 2 млрд. долара, което представлява ръст на годишна база увеличение от 21,7%.. Този успех се дължи на стратегическото разширяване на предлаганите продукти и услуги, включително самолетни билети, хотелски резервации и ваканционни пакети, в отговор на нарастващото търсене от страна на индийските потребители. През периода приходите на компанията нарастват до 196,7 млн. долара, което представлява увеличение от 196,7 млн. долара на годишна база. 37,8 %.

За да запази конкурентното си предимство и да отговори на динамичния растеж на индийския пазар, MakeMyTrip инвестира в технологични иновации и подобряване на потребителското изживяване. Неотдавнашното въвеждане на нови функции и приложения за мобилни телефони позволява на клиентите да По-лесно планиране и резервиране на пътувания, което допринася за по-голяма удовлетвореност и лоялност на клиентите. Тези инвестиции не само подобряват преживяването на клиентите, но и насърчават по-голямата ангажираност на потребителите.

MMYT
$79.24 $4.59 +6.15%

Плановете за по-нататъшно развитие и иновации в областта на цифровите решения за пътуване са насочени към повишаване на ефективността и персонализация на предложенията, което следва да привлече нови клиенти и да запази динамиката на растежа. С оглед на това, че растежът в индийския туристически сектор се очаква да продължи и икономическата стабилизация среда след пандемията, MakeMyTrip очаква да запази тенденциите в представянето си и да засили позициите си в следващите години.

Отказ от отговорност: В Булиос ще намерите много вдъхновение, но изборът на акции и изграждането на портфейл зависи от вас, затова винаги извършвайте задълбочен самоанализ.

Източник.

Прочетете цялата статия безплатно?
Продължете 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.