S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 acțiuni cu șanse de creștere în perioada de boom al călătoriilor

Constantin
13. 5. 2024
5 min read

Sezonul de vârf al vacanțelor se apropie, iar companiile din sectorul turismului se pregătesc deja pentru creșterea preconizată a cererii. În acest articol, analizăm mai îndeaproape trei companii care nu numai că sporesc satisfacția clienților prin investiții strategice, dar urmăresc, de asemenea, să obțină o creștere semnificativă a veniturilor. Care sunt strategiile lor cheie pentru lunile următoare?

Având în vedere viitorul sezon estival de călătorii și o creștere preconizată a numărului de pasageri, aceste companii ar putea fi în pragul unor oportunități de investiții interesante, care ar putea aduce randamente atractive pentru noi, investitorii.

Ryanair $RYAAY-0.7%

Ryanair, liderul în domeniul companiilor aeriene low-cost, cu sediul în Irlanda, a anunțat recent o extindere majoră, cu planuri de a adăuga 169 de rute noi. Această expansiune va aduce numărul total de rute la peste 2.600 în Europa și Africa de Nord. Prin extinderea capacității rețelei sale, Ryanair nu numai că își consolidează poziția, dar deschide și noi oportunități pentru călătorii în căutare de zboruri la prețuri accesibile, permițându-i să concureze mai eficient într-o industrie aeriană în continuă schimbare.

RYAAY
$125.59 -$0.83 -0.66%
Fair Price: $138.18
Hkdtkh: 0.83%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Ca răspuns la planurile sale de expansiune și la performanțele sale, Ryanair raportează o creștere puternică și o reziliență în ciuda provocărilor cu care se confruntă industria aeronautică. Compania a precizat că se așteaptă să înregistreze o creștere a numărului de pasageri cu 6% față de anul trecut, cu un număr total de pasageri care se așteaptă să ajungă la aproximativ 10 milioane. Această creștere este susținută de o strategie de marketing de succes și de o gamă extinsă de destinații, ceea ce permite Ryanair să își mențină avantajul competitiv în sectorul low-cost.

RYAAY
$125.59 -$0.83 -0.66%

Ryanair își dedica activ resursele pentru a îmbunătăți flota sa și serviciile, în scopul de a maximiza eficiența și satisfacția clienților. Planurile includ achiziționarea de noi aeronave, mai eficiente din punct de vedere energetic, și extinderea operațiunilor în noi regiuni, precum Maroc, unde compania intenționează să conecteze 11 destinații diferite. Aceste inițiative subliniază ambiția Ryanair de a deveni un jucător global și mai influent în industria aviatică.

Booking.com $BKNG-0.7%

Booking.com, jucătorul dominant în domeniul serviciu de rezervări de călătorii online, își continuă creșterea, înregistrând o creștere de 9% a numărului de rezervări în primul trimestru al acestui an. Numărul total de rezervări în primul trimestru a atins o cifră impresionantă de 297 milioane, o dovadă a puterii și popularității platformei în rândul călătorilor din întreaga lume. Cu 89% din veniturile generate în afara SUA, compania valorifică cu succes creșterea cererii globale de călătorii, sprijinindu-și strategia de extindere pe piețele internaționale.

BKNG
$3,708.35 -$26.66 -0.71%
Fair Price: $3,043.15
Qqftjazm: 2.09%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

În primul trimestru al anului 2024, rezervările brute de călătorie au atins 43,5 miliarde de dolari, ceea ce a depășit așteptările analiștilor și reflectă creșterea încrederii în potențialul companiei. Profitul ajustat înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare (EBITDA) a crescut la 968 milioane de dolari, mult peste estimările pieței de 718,6 milioane de dolari. Aceste rezultate au dus la o creștere a țintelor de preț a acțiunilor.

BKNG
$3,708.35 -$26.66 -0.71%

Având în vedere poziția puternică și succesul primului trimestru, Booking.com plănuiește investiții suplimentare în tehnologie și servicii pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a-și extinde ofertele. Compania se așteaptă ca numărul de rezervări de la un an la altul să crească cu 4-6%., în timp ce rezervările brute de călătorii sunt așteptate să crească cu 3-5%, reflectând o tendință de creștere constantă și perspective solide pentru perioada următoare, mai ales pe măsură ce ne apropiem de sezonul de vârf al călătoriilor.

MakeMyTrip $MMYT+2.1%

MakeMyTrip, liderul în India în domeniul călătoriilor online, a înregistrat o creștere semnificativă a rezultatelor sale în primul trimestru al acestui an. Compania a raportat că rezervările brute au atins suma de 2 miliarde de dolari, înregistrând o creștere anuală de 21,7%. Acest succes este susținut de o extindere strategică a gamei sale de produse și servicii, inclusiv bilete de avion, rezervări hoteliere și pachete de vacanță, pentru a răspunde cererii tot mai mari din partea consumatorilor indieni. Veniturile companiei au crescut la 196,7 milioane de dolari în această perioadă, înregistrând o creștere anuală de 37,8%.

Pentru a-și menține avantajul competitiv și pentru a răspunde creșterii dinamice a pieței indiene, MakeMyTrip se concentrează pe inovații tehnologice și îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Recent, compania a introdus noi caracteristici și aplicații pentru telefoane mobile, facilitând clienților programarea și rezervarea călătoriilor. Acest lucru contribuie la sporirea satisfacției și loialității clienților. Investițiile în tehnologie nu numai că îmbunătățesc experiența clienților, dar și încurajează o mai mare implicare din partea utilizatorilor.

MMYT
$86.50 $1.77 +2.09%

Planurile pentru continuarea dezvoltării și inovării în soluțiile digitale de călătorie sunt orientate spre creșterea eficienței și personalizarea ofertelor, cu scopul de a atrage noi clienți și de a menține ritmul de creștere. Având în vedere prognozele privind creșterea continuă în sectorul călătoriilor din India și stabilizarea economică în mediul post-pandemie, MakeMyTrip se așteaptă să își mențină tendințele de performanță și să își consolideze poziția în anii următori.

Disclaimer: Veți găsi multă inspirație pe Bulios, însă selecția acțiunilor și construirea portofoliului depinde de dumneavoastră, așa că efectuați întotdeauna o autoanaliză amănunțită.

Sursă.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.