S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

3 delnice, ki bodo v času turističnega razcveta verjetno rasle

Kristijan Kopitar
13. 5. 2024
5 min read

Bliža se vrhunec počitniške sezone in podjetja v turističnem sektorju se že pripravljajo na pričakovano povečano povpraševanje. V tem članku si podrobneje ogledujemo tri podjetja, ki s strateškimi naložbami ne le povečujejo zadovoljstvo strank, temveč želijo doseči tudi znatno rast prihodkov. Katere so njihove ključne strategije za prihodnje mesece?

Zaradi prihajajoče poletne potovalne sezone in pričakovanega povečanja števila potnikov so ta podjetja morda na pragu zanimivih naložbenih priložnosti, ki bi nam vlagateljem lahko prinesle privlačne donose.

Ryanair $RYAAY-4.0%

Družba Ryanair, vodilni nizkocenovni letalski prevoznik letalski prevoznik s sedežem na Irskem, je nedavno napovedal veliko širitev, saj namerava dodati 169 novih letalskih prog. S tem je skupno število prog v Evropi in Severni Afriki naraslo na več kot 2 600. S to širitvijo omrežnih zmogljivosti družba Ryanair ne le krepi svoj položaj, temveč tudi odpira nove priložnosti za potnike, ki iščejo cenovno ugodne cenovno ugodnih letov, s čimer lahko podjetje bolje konkurira v hitro spreminjajoči se letalski industriji.

RYAAY
$122.64 -$5.06 -3.96%
Fair Price: $832.01
Xsgcoh: 5.42%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Družba Ryanair v odziv na svoje načrte za širitev in uspešnost poroča o močni rasti in odpornosti kljub izzivom, s katerimi se sooča letalska industrija. Družba je navedla, da pričakuje, da bo rast števila potnikov za 6 % v primerjavi z lanskim letom, skupno število potnikov pa naj bi doseglo približno 10 milijonov. Ta rast je podprta z uspešno tržno strategijo in razširjeno ponudbo destinacij, kar družbi Ryanair omogoča ohranitev konkurenčne prednosti v sektorju nizkocenovnih letov.

RYAAY
$122.64 -$5.06 -3.96%

Družba Ryanair dejavno vlaga v izboljšanje flote in storitev, da bi povečala učinkovitost in zadovoljstvo strank. Načrtuje nakup novih, energetsko učinkovitih učinkovitejših letal in razširiti svoje dejavnosti na nove regije, kot je Maroko, kjer namerava družba povezati 11 različnih destinacij, kažejo na željo družbe Ryanair, da bi postala še močnejši svetovni akter.

Booking.com $BKNG+1.1%

Booking.com, prevladujoči igralec na področju spletni storitvi za rezervacijo potovanj, nadaljuje z rastjo in je v prvem četrtletju letošnjega leta zabeležil 9-odstotno povečanje števila rezervacij. Skupno število rezervacij v prvem četrtletju je doseglo impresivno 297 milijonovkar je dokaz moči in priljubljenosti platforme med potniki po vsem svetu. 89 % prihodkov je bilo ustvarjenih z zunaj ZDA, podjetje uspešno izkorišča povečano globalno povpraševanje po potovanjih, kar podpira njegovo strategijo širitve na mednarodne trge.

BKNG
$3,795.35 $42.67 +1.14%
Fair Price: $5,126.30
Fotitlwv: 9.54%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

V prvem četrtletju leta 2024 so bruto potovalne rezervacije dosegle 43,5 milijarde dolarjev, kar je presegla pričakovanja analitikov in odraža vse večje zaupanje v potencial podjetja. Prilagojeni dobiček pred obrestmi, davki in amortizacijo (EBITDA) se je povečal na 968 milijonov dolarjev, kar je precej nad tržnimi ocenami 718,6 milijona 718 milijonov dolarjev. Ti rezultati so privedli do povečanja ciljne cene delnice.

BKNG
$3,795.35 $42.67 +1.14%

Glede na močan položaj in uspešno prvem četrtletjuBooking.com načrtuje nadaljnje naložbe v tehnologijo in storitve, da bi izboljšal uporabniško izkušnjo in razširil svojo ponudbo. Družba pričakuje, da se bo število rezervacij v primerjavi z letom povečalo za 4-6 %., medtem ko naj bi se bruto število potovalnih rezervacij povečalo za 3-5 %, kar odraža trend stabilne rasti in dobre obete za prihodnje obdobje, zlasti ko se približujemo vrhunec potovalne sezone.

MakeMyTrip $MMYT+6.1%

MakeMyTrip, vodilni vodilni indijski spletni potovalni ponudnik v prvem četrtletju letošnjega leta zabeležil precejšnjo rast rezultatov. Družba je sporočila, da so njene bruto rezervacije dosegle 2 milijardi dolarjev, kar je v primerjavi s prejšnjim letom povečanje za 21,7 %.. K temu uspehu je prispevala strateška širitev ponudbe izdelkov in storitev, vključno z letalskimi vozovnicami, hotelskimi rezervacijami in počitniškimi paketi, s čimer se je odzvalo na vse večje povpraševanje indijskih potrošnikov. Prihodki podjetja so se v tem obdobju povečali na 196,7 milijona dolarjev, kar je za 196,7 milijona dolarjev več kot leto prej. 37,8 %.

Da bi podjetje MakeMyTrip ohranilo svojo konkurenčno prednost in se odzvalo na dinamično rast indijskega trga, vlaga v tehnološke inovacije in izboljšuje uporabniško izkušnjo. Nedavna uvedba novih funkcij in aplikacij za mobilne telefone omogoča strankam, da Enostavnejše načrtovanje in rezervacijo potovanj, kar prispeva k večjemu zadovoljstvu in zvestobi strank. Te naložbe ne izboljšujejo le izkušnje strank, temveč spodbujajo tudi večjo vključenost uporabnikov.

MMYT
$79.24 $4.59 +6.15%

Načrti za nadaljnji razvoj in inovacije na področju digitalnih potovalnih rešitev so namenjeni povečanju učinkovitosti in personalizacijo ponudbe, kar naj bi pritegnilo nove stranke in ohranilo zagon rasti. Ob pričakovani nadaljnji rasti v indijskem potovalnem sektorju in gospodarski stabilizaciji okolja, ki je sledilo pandemiji, družba MakeMyTrip pričakuje, da bo ohranila trende uspešnosti in okrepila svoj položaj v v prihodnjih letih.

Opozorilo: Na portalu Bulios boste našli veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja odvisna od vas, zato vedno opravite temeljito samoanalizo.

Vir.

Preberite celoten članek brezplačno?
Pojdi naprej 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.