S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Achiziții, economii și inovație: 6 acțiuni de canabis cu potențial semnificativ

dalcasandu
14. 5. 2024
5 min read

În industria actuală a canabisului, mulți jucători cheie se concentrează pe inovare și pe reducerea costurilor pentru a face față provocărilor financiare și pentru a rămâne competitivi. În urma turbulențelor financiare care au dus la scăderi semnificative ale veniturilor pentru unele companii, aceste companii caută să își îmbunătățească sănătatea financiară prin programe ample de economii care pot ajunge la sute de milioane de dolari.

În timp ce unele companii se concentrează pe extinderea în sectorul farmaceutic cu tratamente pe bază de "canabinoizi" și pe extinderea operațiunilor lor pe piața mondială, altele se concentrează pe stabilizarea și creșterea în zonele de canabis recreațional, lansând în același timp noi produse.

Canopy Growth $CGC-1.4%

Canopy Growth, în calitate de pionier al canabisului, se străduiește în mod constant să inoveze și să să reducă costurile. După turbulențele financiare de anul trecut, care au dus la o scădere de 21% a veniturilor, compania se concentrează pe îmbunătățirea sănătății sale financiare cu o strategie de reducere a costurilor care include economii de 270 până la 300 de milioane de euro Compania intenționează, de asemenea, să introducă noi produse de vaporizare care se așteaptă să intre pe piață în acest an, iar aceste produse ar trebui să îi sporească vânzărilor și să crească competitivitatea.

CGC
$10.85 -$0.15 -1.36%
Capital Structure
Market Cap
814.3M
Enterpr. Val.
1.5B
Valuation
P/E
-0.7
P/S
2.7
Dividends
Yield
-
Payout
-

Aurora Cannabis $ACB-3.0%

Aurora Cannabis, un jucător important pe segmentul canabisului medical, se concentrează pe extinderea prezenței sale globale și pe creșterea veniturilor. Compania, care are operațiuni în peste 25 de țări, se concentrează pe stabilizarea veniturilor sale în Canada și se așteaptă la o creștere în Europa și Australia. Analiștii se așteaptă ca acțiunile sale să înregistreze o creștere modestă, cu potențial de creștere de la 18,5% la 48,2%.. De asemenea, compania intenționează să realizeze venituri pozitive pe acțiune în jurul anului 2025, ceea ce ar putea poziționa Aurora Cannabis ca un jucător cheie în industria canabisului medical.

ACB
$7.38 -$0.23 -3.02%
Capital Structure
Market Cap
116.1M
Enterpr. Val.
116.4M
Valuation
P/E
-0.1
P/S
0.6
Dividends
Yield
-
Payout
-

Tilray $TLRY-6.6%

Tilray își continuă expansiunea în urma fuziunii cu compania Aphria, devenind astfel una dintre cea mai mare companii din industria canabisului. Compania se concentrează pe creșterea cotei sale internaționale în acest sector și pe optimizarea portofoliului său de mărci cu rețele de distribuție extinse în SUA, Canada și Europa. Odată cu succesul reducerii datoriilor și îmbunătățirea eficienței operaționale, Tilray urmărește să își crească venitul net, care a fost susținut de vânzările puternice din cel mai recent trimestru. Această creștere i-ar putea consolida și mai mult flexibilitatea financiară și competitivitatea în acest an.

TLRY
$1.98 -$0.14 -6.60%
Capital Structure
Market Cap
1.6B
Enterpr. Val.
2.0B
Valuation
P/E
-4.5
P/S
2.3
Dividends
Yield
-
Payout
-

Leafly Holdings $LFLY-5.2%

Leafly Holdings, care se concentrează pe Recreativ piața canabisului recreațional, a raportat în primul trimestru venituri de 9 milioane de dolari în acest an, în scădere cu 19,5% de la an la an, și un EBITDA de 1,4 milioane de dolari, un o creștere de 70%. față de aceeași perioadă a anului trecut. Compania urmărește să își îmbunătățească performanța operațională și să își consolideze strategiile de vânzări, ceea ce ar trebui să ducă la îmbunătățirea performanțelor financiare. Leafly arată că este capabilă să atragă o clientelă de mai bună calitate. În ciuda provocărilor și a volatilității din volatilitatea prețului acțiunilor, care au scăzut cu 74% în ultimul an, Leafly își continuă eforturile de a se stabiliza și de a crește într-un mediu dificil.

LFLY
$1.91 -$0.10 -5.21%
Capital Structure
Market Cap
4.5M
Enterpr. Val.
21.0M
Valuation
P/E
-0.6
P/S
0.1
Dividends
Yield
-
Payout
-

Jazz Pharmaceuticals $JAZZ-1.4%

Odată cu achiziția GW Pharmaceuticals, Jazz Pharmaceuticals a devenit un jucător important pe piața de sectorul farmaceutic axat pe terapiile pe bază de canabinoizi. Cu venituri de 3,8 miliarde de dolari în 2023, reprezentând o creștere de 4%. față de anul precedent, compania își extinde activitățile în domeniile neuroștiinței și oncologiei. Cu o puternică activitate de cercetare și dezvoltare și integrarea progresivă a capacităților GW Pharmaceuticals, Jazz urmărește să Inovare în terapii "pe bază de canabinoizi", ceea ce i-ar putea spori și mai mult potențialul.

JAZZ
$108.99 -$1.50 -1.36%
Capital Structure
Market Cap
6.9B
Enterpr. Val.
11.5B
Valuation
P/E
22.6
P/S
1.8
Dividends
Yield
-
Payout
-

Grupul Cronos $CRON-3.6%

Cronos Group și-a consolidat semnificativ sănătatea financiară în primul trimestru al acestui an, reducându-și pierderea ajustată de la an la an la EBITDA cu 37%. Compania intenționează să reducă în continuare cheltuielile de exploatare, ceea ce ar trebui să ducă la economii suplimentare între 5 și 10 milioane de dolari. Cronos se concentrează, de asemenea, pe consolidarea portofoliului său de mărci, cu marca Spinach a înregistrat o creștere semnificativă la nivelul tuturor produselor. Cu aceste strategii, Cronos își menține potențialul de creștere și poate reprezenta o oportunitate de investiție atractivă în acest sector.

CRON
$2.91 -$0.11 -3.64%
Capital Structure
Market Cap
1.1B
Enterpr. Val.
286.4M
Valuation
P/E
-20.7
P/S
11.1
Dividends
Yield
-
Payout
-

Disclaimer: Există o mulțime de surse de inspirație care pot fi găsite pe Bulios, dar selecția acțiunilor și construcția portofoliului depind în întregime de dumneavoastră, așa că efectuați întotdeauna o autoanaliză amănunțită.

Sursă.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.