S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

3 acțiuni de criptomonede care au depășit performanța Bitcoin din 2023

Alin Rusu
15. 5. 2024
6 min read

În ultimul an, am văzut unele companii de criptomonede care au crescut extraordinar de mult și care au reușit să își crească semnificativ valoarea de piață. Această creștere uluitoare a atras atenția investitorilor și ridică întrebări cu privire la sustenabilitatea unor astfel de randamente în viitor. Diferite companii diferă în măsura în care sunt expuse la criptomonede, ceea ce duce la profile de risc semnificativ diferite.

Unele dintre aceste companii specializate în criptomonede oferă nu numai investiții directe în monede digitale, ci și o gamă largă de servicii și tehnologii care sprijină întregul sector. Deși Bitcoin și alte criptomonede ating maxime recorduri, cu o creștere de puțin sub 300% din 2023, există trei companii care încă nu au depășit aceste performanțe.

Coinbase Global $COIN+8.6%

Coinbase Global, unul dintre cei mai importanți burse de criptomonede, și-a menținut o poziție puternică pe piață din 2023. În această perioadă, firma a înregistrat o creștere semnificativă a capitalizării de piață, ajungând la 49 miliarde de euro 49 de miliarde de dolari. Această creștere este susținută de popularitatea tot mai mare a criptomonedelor în rândul publicului larg și al investitorilor, ceea ce se reflectă în volumul total de tranzacții pe care firma l-a înregistrat.

COIN
$237.65 $18.79 +8.59%
Target Price
181.73 (-23.53% Downside)

Anul trecut, Coinbase Global a înregistrat un profit de 94,7 milioane de euro. USD, o îmbunătățire semnificativă față de pierderea de 2,6 miliarde USD înregistrată în 2022, care a fost atribuită în principal reducerii costurilor și absenței unor taxe de depreciere ridicate. Cu toate acestea, investitorii ar trebui să fie prudenți, deoarece acțiunile Coinbase Global se tranzacționează cu un P/E de 39, ceea ce poate indica faptul că acestea sunt relativ evaluare ridicată. Chiar și așa, mulți analiști consideră că acțiunile sunt încă atractive investiție cu potențial pe termen lung, în special pentru cei care sunt optimiști în ceea ce privește viitorul criptomonedelor.

COIN
$237.65 $18.79 +8.59%

Deoarece Coinbase Global nu depinde exclusiv de bitcoin, ci oferă un portofoliu larg de criptomonede, oferă investitorilor posibilitatea de a-și diversifica criptoactivele. Acest lucru este important deoarece, chiar dacă bitcoin rămâne cel mai popular monedă digitală, ponderea sa în volumul total de tranzacționare pe Coinbase în 2023 a fost doar 34%.. Această diversificare, împreună cu varietatea de servicii oferite, inclusiv serviciile de abonament și de tranzacționare, care reprezintă aproximativ jumătate din veniturile lor, oferă companiei o bază financiară mai stabilă și îi reduce dependența de fluctuațiile criptomonedelor individuale.

CleanSpark $CLSK+3.2%

CleanSpark, o companie specializată în mineritul de bitcoin, este cunoscută pentru capacitatea sa de a naviga eficient în peisajul dinamic al criptomonedelor. În 2023, veniturile au crescut până la 168,4 milioane de dolari, ceea ce a fost o creștere de 28%. față de anul precedent. Acest reviriment a fost posibil nu doar datorită interesului crescut pentru criptomonede și creșterii prețurilor acestora, ci și datorită unor operațiuni și strategii mai eficiente reducerea costurilor. În plus, compania a înregistrat un profit de 36 de milioane de dolari din valoarea justă a bitcoin, ceea ce a contribuit la obținerea unui rezultat pozitiv.

Capitalizarea CleanSpark în acest an este de 3,5 miliarde de euro de dolari, ceea ce reflectă o creștere semnificativă față de perioadele anterioare. Compania se caracterizează prin investiții agresive în dezvoltarea operațiunilor și tehnologiei sale de minerit, ceea ce îi permite să rămână competitivă chiar și în perioadele în care prețul bitcoin nu este stabil. Intervalul zilnic al acțiunilor companiei se situează între 15,55 și 18,08 dolari, cu o perioadă de 52 de săptămâni între 3,3 și 24,7 dolari, ceea ce indică o volatilitate ridicată și oferă investitorilor atât oportunități, cât și riscuri semnificative.

CLSK
$17.63 $0.54 +3.16%

În ciuda recentelor "înjumătățire"care a redus cantitatea de bitcoini nou generați și a crescut valoarea acestora, CleanSpark continuă să depună eforturi pentru a-și optimiza operațiunile și a maximiza profiturile. CEO Zach Bradford a subliniat că, datorită marjelor de exploatare solide și eficienței miniere, se așteaptă ca firma să își mențină poziția în ciuda reducerii cantității de bitcoini extrași. Firma se așteaptă ca cota sa să crească cu până la 20%, ceea ce indică încrederea în capacitatea lor de adaptare și inovare.

MicroStrategy $MSTR+9.1%

MicroStrategy, o companie cunoscută pentru concentrarea sa fundamentală asupra criptomonedelor, în special bitcoin, a devenit unul dintre cei mai mari deținători corporativi ai acestei monede digitale. La sfârșitul anului 2023, compania a anunțat că deținea mai mult de 214.000 bitcoiniceea ce o face un jucător cheie în spațiul criptomonedelor. Cu toate acestea, această cantitate mare de active digitale vine și cu riscuri semnificative, după cum au arătat rezultatele financiare din ultimii ani. În 2023, compania a obținut profit datorită unui beneficiu fiscal de 429 de milioane de dolari, care a fost crucial pentru obținerea unui rezultat financiar pozitiv, în timp ce în anul precedent compania a suferit o pierdere din cauza deprecierii activelor digitale de 1,4 miliarde de dolari.

MSTR
$1,684.84 $140.77 +9.12%
Target Price
255 (-84.87% Downside)

CEO-ul MicroStrategy, Michael Sayloreste cunoscut pentru atitudinea optimistă față de bitcoin, pe care îl compară adesea cu aurul, dar cu caracteristici mult mai atractive și fără dezavantajele sale. Acest entuziasm se reflectă în strategia companiei, care vede criptomonedele nu doar ca pe o oportunitate de investiții, ci și ca pe un element central al modelului său de afaceri. Credința lui Saylor în potențialul pe termen lung al bitcoin-ului ca "aur digital" este esențială pentru a înțelege deciziile de investiții ale unei companii care continuă să acumuleze criptoactive în ciuda fluctuațiilor mari ale valorii acestora.

MSTR
$1,684.84 $140.77 +9.12%

Cu toate acestea, performanțele financiare ale MicroStrategy rămân un subiect de dezbatere în rândul investitorilor. Cu o capitalizare de piață care depășește cu mult 800 de ori din câștigurile lor viitoare preconizate, este evident că evaluarea de piață a companiei este puternic influențată de de de deținerile sale de bitcoin. Deși firma a demonstrat capacitatea de a obține profit în 2023, operațiunile de bază rămân în continuare deficitare. Acest lucru ar putea reprezenta un risc semnificativ pentru investitori în cazul în care o scădere a prețului bitcoin sau modificări ale reglementărilor privind criptomonedele.

Disclaimer: Există o mulțime de surse de inspirație care pot fi găsite pe Bulios, dar selecția acțiunilor și construirea portofoliului depinde de dumneavoastră, așa că efectuați întotdeauna o autoanaliză amănunțită.

Sursă.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.