S&P 500 ^GSPC 5,267.84 -0.74%
Nvidia NVDA $1,037.99 +9.32%
Tesla TSLA $173.74 -3.54%
Apple AAPL $186.88 -2.11%
Alphabet GOOG $175.06 -1.65%
Amazon AMZN $181.05 -1.14%
Microsoft MSFT $427.00 -0.82%
Meta META $465.78 -0.43%

3 kriptopénz részvény, amelyek 2023 óta jobban teljesítettek a Bitcoinnál

Adorján Fülöp
15. 5. 2024
7 min read

Az elmúlt évben néhány kriptopénz-vállalatot láttunk rendkívüli mértékben növekedni, és sikerült jelentősen növelniük piaci értéküket. Ez az elképesztő növekedés felkeltette a befektetők figyelmét, és kérdéseket vet fel az ilyen hozamok fenntarthatóságával kapcsolatban a jövőben. A különböző vállalatok különböznek abban, hogy milyen mértékben vannak kitéve a kriptovalutáknak, ami jelentősen eltérő kockázati profilokat eredményez.

A kriptovalutákra szakosodott vállalatok némelyike nemcsak közvetlen befektetéseket kínál a digitális valutákba, hanem az egész ágazatot támogató szolgáltatások és technológiák széles skáláját is. Bár a Bitcoin és más kriptovaluták rekordmagasságokat érnek el, 2023 óta a növekedés alig 300%-os, három olyan vállalat van, amelyiknek még túl kell szárnyalnia ezeket a teljesítményeket.

Coinbase Global $COIN-5.5%

A Coinbase Global, az egyik vezető kriptovaluta tőzsdék, 2023 óta tartja erős piaci pozícióját. Ez alatt az időszak alatt a cég piaci kapitalizációja jelentősen nőtt, elérve a 49 milliárd 49 milliárd dollárt. Ezt az emelkedést a kriptovaluták növekvő népszerűsége támasztja alá a lakosság és a befektetők körében, ami tükröződik a cég által regisztrált összes kereskedési volumenben.

COIN
$218.86 -$12.65 -5.46%
Target Price
181.73 (-16.97% Downside)

Tavaly a Coinbase Global nyereséget könyvelt el 94,7 millió USD-t, ami jelentős javulást jelent a 2022-es 2,6 milliárd USD veszteséghez képest, ami elsősorban a költségcsökkentésnek és a magas értékcsökkenési leírások elmaradásának volt köszönhető. A befektetőknek azonban óvatosnak kell lenniük, mivel a Coinbase Global részvényei a kereskedés során 39-es P/E értéken jegyzik, ami jelezheti a viszonylag magas értékelésükre. Ennek ellenére sok elemző úgy véli, hogy a részvények még mindig vonzónak hosszú távú potenciállal rendelkező befektetésnek, különösen azok számára, akik optimisták a kriptovaluták jövőjét illetően.

COIN
$218.86 -$12.65 -5.46%

Mivel a Coinbase Global nem kizárólag a bitcointól függ, hanem kriptovaluták széles portfólióját kínálja, lehetőséget nyújt a befektetőknek kriptovalutáik diverzifikálására. Ez azért fontos, mert bár a bitcoin továbbra is a legnépszerűbb digitális valuta, a Coinbase teljes kereskedési volumenéből való részesedése 2023-ban a következő volt csak 34%. Ez a diverzifikáció, valamint a kínált szolgáltatások sokfélesége, beleértve az előfizetési és tranzakciós szolgáltatásokat, amelyek a bevételeik nagyjából felét teszik ki, stabilabb pénzügyi bázist biztosít a vállalatnak, és a csökkenti a függőségét az egyes kriptovaluták ingadozásától.

CleanSpark $CLSK-7.3%

A CleanSpark, egy olyan vállalat, amely a bitcoin bányászatra, arról ismert, hogy képes hatékonyan navigálni a dinamikus kriptopénz-térségben. A 2023-as évben a bevétele 168,4 millió dollárra nőtt, ami 28%-os növekedés az előző évhez képest. Ezt a fordulatot nemcsak a kriptovaluták iránti megnövekedett érdeklődés és az árfolyamuk emelkedése tette lehetővé, hanem a hatékonyabb működés és stratégia is. költségcsökkentés. Emellett a vállalat 36 millió dolláros nyereséget könyvelhetett el a bitcoin valós értékén, ami hozzájárult a pozitív eredmény eléréséhez.

A CleanSpark kapitalizációja ebben az évben 3,5 milliárd dollár, ami jelentős növekedést tükröz a korábbi időszakokhoz képest. A vállalatot a következők jellemzik agresszív befektetés bányászati műveleteinek és technológiájának fejlesztésébe, ami lehetővé teszi, hogy még olyan időszakokban is versenyképes maradjon, amikor a bitcoin ára nem stabil. A vállalat részvényeinek napi árfolyamsávja 15,55 és 18,08 dollár között mozog, az 52 hetes 3,3 és 24,7 dollár között mozog., ami magas volatilitást jelez, és jelentős lehetőségeket és kockázatokat egyaránt jelent a befektetők számára.

CLSK
$17.09 -$1.35 -7.32%

A közelmúltbeli "feleződés"amely csökkentette az újonnan keletkező bitcoinok mennyiségét és növelte azok értékét, a CleanSpark továbbra is törekszik a működés optimalizálására és a nyereség maximalizálására. CEO Zach Bradford hangsúlyozta, hogy az erős működési árrés és a bányászati hatékonyság miatt arra számít, hogy a vállalat a bányászott bitcoinok mennyiségének csökkenése ellenére is meg tudja tartani pozícióját. A cég arra számít, hogy részesedése akár 20%-kal is növekedhet, ami azt jelzi, hogy bízik az alkalmazkodási és innovációs képességükben.

MicroStrategy $MSTR-6.2%

A MicroStrategy, a kriptovalutákra való alapvető összpontosításáról ismert vállalat, különösen a bitcoinra, az egyik legnagyobb vállalati tulajdonosa lett ennek a digitális valutának. A vállalat bejelentette, hogy 2023 végén több mint 214 000 bitcoinígy a kriptopénzek egyik legfontosabb szereplőjévé vált. Ez a hatalmas mennyiségű digitális vagyon azonban jelentős kockázatokkal is jár, amint azt az elmúlt évek pénzügyi eredményei is mutatják. A vállalat 2023-ban 429 millió dolláros adókedvezménynek köszönhetően nyereséget ért el, ami kulcsfontosságú volt a pozitív pénzügyi eredmény eléréséhez, míg az előző évben a vállalat veszteséget szenvedett el a digitális eszközök értékvesztése miatt 1,4 milliárd dollárt.

MSTR
$1,544.07 -$102.93 -6.25%
Target Price
255 (-83.49% Downside)

MicroStrategy vezérigazgatója, Michael Saylorismert a bullish attitűdjéről a bitcoinhoz, amelyet gyakran az aranyhoz hasonlít, de sokkal vonzóbb tulajdonságokkal és annak hátrányai nélkül. Ez a lelkesedés tükröződik a vállalat stratégiájában, amely a kriptovalutákban nemcsak befektetési lehetőséget, hanem üzleti modelljének központi elemét is látja. Saylor hite a bitcoin hosszú távú potenciáljába vetett hitét, mint egy "digitális arany" kulcsfontosságú egy olyan vállalat befektetési döntéseinek megértéséhez, amely az értékük nagymértékű ingadozása ellenére is folytatja a kriptoeszközök felhalmozását.

MSTR
$1,544.07 -$102.93 -6.25%

A MicroStrategy pénzügyi teljesítménye azonban továbbra is vita tárgya a befektetők körében. A piaci kapitalizációval, amely messze meghaladja 800-szorosát a várható jövőbeni bevételekhez képest, nyilvánvaló, hogy a vállalat piaci értékelése nagymértékben befolyásolja a bitcoin-részesedései. Bár a cég bizonyította, hogy 2023-ban képes nyereséget termelni, az alaptevékenység továbbra is veszteséges. Ez jelentős kockázatot jelenthet a befektetők számára, ha a árcsökkenés bitcoin vagy a kriptopénzek szabályozásában bekövetkező változások.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson rengeteg inspirációt lehet találni, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése csak Önön múlik, ezért mindig végezzen alapos önelemzést.

Forrás: Bulibulista.com (Bulibulista.hu)

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.