S&P 500 ^GSPC 5,267.84 -0.74%
Nvidia NVDA $1,037.99 +9.32%
Tesla TSLA $173.74 -3.54%
Apple AAPL $186.88 -2.11%
Alphabet GOOG $175.06 -1.65%
Amazon AMZN $181.05 -1.14%
Microsoft MSFT $427.00 -0.82%
Meta META $465.78 -0.43%

3 акции от S&P 500, които са подценени с повече от 20%

Игор Иванов
16. 5. 2024
1 min read

Началото на 2024 г. донесе интересни новини за три компании от S&P 500, които изглежда са подценени с повече от 20%. Стратегическите ходове, наред с положителните финансови резултати, предполагат, че тези компании не само имат способността да се адаптират към предизвикателствата, но и да предвиждат и реагират на бъдещите пазарни промени. Това може да насърчи инвеститорите да продължат да проучват тези акции, тъй като настоящите им пазарни оценки може да не отразяват истинския им потенциал.

Една от тези компании се фокусира върху разширяването на продуктовата си гама и подобряването на дистрибуторската си мрежа, което би трябвало да увеличи общите продажби. Другата компания неотдавна отчете значителни подобрения в оперативните маржове и нетната печалба, което предполага, че стратегията ѝ започва да дава резултати. Третото дружество, което традиционно е разчитало на един конкретен отрасъл, сега инвестира в технологични иновации.

Brown-Forman $BF-B-1.6%

Brown-Forman, основен играч в алкохолни напитки, е известен с широката си гама от качествени продукти, които включват някои от най-известните марки като Jack Daniel's, Old Forester и Korbel. През изминалия период компанията изпитваше известна нестабилност във финансовите си резултати, което отразяваше променливите пазарни условия. През първото тримесечие на 2024 г. компанията отчита приходи в размер на 947 млн. щатски долара, което представлява лек спад от 1% спрямо предходната година. Въпреки това нетната печалба се е увеличила значително, като достигна 190 млн. долара, което представлява увеличение с 10% спрямо предходната година.

В допълнение към финансовите си резултати Brown-Forman постига успехи в стратегията си за иновации и разработване на нови продукти. наскоро компанията разшири продуктовата си линия, включвайки нови аромати и специални издания, което спомага за поддържане на потребителския интерес и укрепва позициите на компанията. Например, новите продукти в категорията готови за пиене (RTD) коктейли се наблюдава значителен интерес, което е в съответствие с нарастващата тенденция за консумация на алкохол в леснодостъпен формат. Тези иновативни стъпки не само отразяват способността на компанията да реагира на промените в предпочитанията потребителските предпочитания, но също така служат като ключов фактор за дългосрочен растеж.

BF-B
$46.32 -$0.74 -1.57%

В допълнение към продуктовите иновации Brown-Forman се фокусира и върху разширяването на дейността си на нови пазари и укрепването на глобалната си дистрибуторска мрежа. Например, през изминалата година компанията разшири присъствието си в Азия и Южна Америка, което допринесе за 5% увеличение на общите международни продажби. Този географски диверсификация помага на компанията да намали риска, свързан с колебанията на отделните пазари, и укрепва нейната глобална позиция.

General Motors $GM-0.5%

General Motors, един от водещите автомобилни производителинеотдавна представи положителни резултати за първото тримесечие на 2024 г., които показват стабилното състояние на индустрията на компанията. С приходи, достигащи 43 млрд. долара, което представлява 7,6% ръст спрямо предходната година, GM потвърждава способността си да се адаптира към променящите се пазарни условия. Нетната печалба на компанията през периода се увеличи с 24,4%. до 2,98 млрд. долара, което доказва ефективността на стратегията и дейността на компанията. Тези положителни цифри доведоха до преразглеждане на прогнозата им за общата нетна печалба за 2024 г., която сега се оценява на 10,8 млрд. долара.

GM
$43.73 -$0.24 -0.55%
Fair Price: $95.26
Pzqrks: 98.59%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

General Motors активно реагира на нарастващото търсене на електрически превозни средства (като същевременно поддържа силна гама от автомобили с с вътрешно горене ) (В резултат на това GM не само запазва конкурентоспособността си, но и е установил силни позиции в бързо разрастващия се сегмент на електромобилите. Важен етап беше представянето на няколко нови модела електрически превозни средства, които са директно проектирани да се приспособяват както към както за лични, така и за търговски нуждите на клиентите.

GM
$43.73 -$0.24 -0.55%

Стратегията на компанията за следващите години е ясно фокусирана върху по-нататъшното интегриране на съвременните технологии и укрепване на Софтуер дефиниран автопарк. General Motors също така планира безопасно да възобнови дейността на своя на дъщерното си дружество Cruise, което е специализирано в областта на автономните превозни средства. С този план е свързана надеждата за увеличаване на маржовете и паричните потоци, което би трябвало допълнително да укрепи финансовата стабилност на компанията.

Delta Air Lines $DAL-0.7%

Delta Air Lines, един от водещите авиокомпании компании в Съединените щати, наскоро обяви резултатите си за първото тримесечие на 2024 г., които показват възстановяване на авиационния пазар след пандемията. През първото тримесечие на тази година компанията отчита приходи в размер на 13 млрд. долара, което представлява увеличение със 7% спрямо предходната година. Това положителни продажби е резултат от възобновеното търсене на въздушни пътувания и по-ефективното управление на операциите.

DAL
$51.20 -$0.38 -0.74%
Fair Price: $63.59
Fsevbq: 43.65%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Като част от стратегията за подобряване на обслужването и разширяване на обхвата си Delta Air Lines инвестира в модернизиране на своя флот и разработване на нови маршрути, особено по международните линии. Операциите започват през първото тримесечие на 2024 г. нови полети до Азия и увеличени честоти до Европа, за да отговорят на нарастващото търсене на международни пътувания. Освен това компанията обяви планове за добавяне на 50 нови самолета към флота си през следващите две години, което следва да подобри оперативната й ефективност и да намали общите оперативни разходи.

DAL
$51.20 -$0.38 -0.74%

Delta Air Lines работи усилено и за подобряване на обслужването на клиентите, което е от ключово значение за запазване на конкурентоспособността. Компанията наскоро актуализира своите цифрови платформикоято включва нови функции за онлайн чекиране и персонализирани опции за пътуване, които улесняват клиентите при планирането и управлението на техните пътувания. С тези нововъведения и подобрените оперативни резултати Delta Air Lines очаква да запази положителната си тенденция на растеж и да затвърди позицията си на една от водещите авиокомпании в света.

Отказ от отговорност: В Bulios ще намерите много вдъхновение, но изборът на акции и изграждането на портфейл зависи от вас, така че винаги правете задълбочен собствен анализ.

Източник.

Прочетете цялата статия безплатно?
Продължете 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.