S&P 500 ^GSPC 5,267.84 -0.74%
Nvidia NVDA $1,037.99 +9.32%
Tesla TSLA $173.74 -3.54%
Apple AAPL $186.88 -2.11%
Alphabet GOOG $175.06 -1.65%
Amazon AMZN $181.05 -1.14%
Microsoft MSFT $427.00 -0.82%
Meta META $465.78 -0.43%

3 S&P 500 részvény, amelyek több mint 20%-kal alulértékeltek

Bandi Császár
16. 5. 2024
7 min read

A 2024-es év eleje érdekes híreket hozott három olyan S&P 500-as vállalatról, amelyek több mint 20%-kal alulértékeltnek tűnnek. A stratégiai lépések, valamint a pozitív pénzügyi eredmények azt sugallják, hogy ezek a vállalatok nemcsak a kihívásokhoz való alkalmazkodásra képesek, hanem arra is, hogy előre lássák a jövőbeli piaci változásokat, és reagáljanak rájuk. Ez arra ösztönözheti a befektetőket, hogy tovább vizsgálják ezeket a részvényeket, mivel a jelenlegi piaci értékelésük nem feltétlenül tükrözi a valódi potenciáljukat.

Az egyik ilyen vállalat a termékpaletta bővítésére és a forgalmazási hálózat javítására összpontosít, ami várhatóan növeli az általános eladásokat. A másik vállalat nemrégiben jelentős javulásról számolt be a működési árrés és a nettó nyereség terén, ami arra utal, hogy stratégiája kezd meghozni gyümölcsét. A harmadik vállalat, amely hagyományosan egy adott iparágra támaszkodott, most a technológiai innovációba fektet be.

Brown-Forman $BF-B-1.6%

A Brown-Forman, az egyik legjelentősebb szereplő a alkoholtartalmú italok piacán, minőségi termékeinek széles skálájáról ismert, amelyek között olyan legismertebb márkák találhatók, mint például a Jack Daniel's, az Old Forester és a Korbel. A vállalat pénzügyi eredményei az elmúlt időszakban némi ingadozást tapasztaltak, ami a változékony piaci viszonyokat tükrözi. A vállalat 2024 első negyedévében 947 millió dolláros bevételt jelentett, ami enyhe, 1%-os csökkenést jelent az előző évhez képest. Mindazonáltal a nettó nyereség jelentősen nőtt, elérve a 190 millió dollárt, ami 10%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

A pénzügyi teljesítménye mellett a Brown-Forman az innovációra és az új termékek fejlesztésére irányuló stratégiájában is jeleskedett. A vállalat a közelmúltban bővítette termékcsaládját a következőkkel új ízekkel és különleges kiadásokkal, ami segít fenntartani a fogyasztók érdeklődését és erősíti pozícióját. Például új termékeik a kategóriában iható (RTD) koktélok iránt jelentős érdeklődés mutatkozott, ami összhangban van az alkohol könnyen hozzáférhető formában történő fogyasztásának növekvő trendjével. Ezek az innovatív lépések nem csak a vállalat azon képességét tükrözik, hogy reagáljon a a preferenciák változásaira fogyasztói preferenciákra, hanem a hosszú távú növekedés kulcsfontosságú tényezőjeként is szolgálnak.

BF-B
$46.32 -$0.74 -1.57%

A termékinnováció mellett a Brown-Forman az új piacokon való terjeszkedésre és a globális értékesítési hálózat megerősítésére is összpontosít. Az elmúlt évben például a vállalat kiterjesztette jelenlétét Ázsiában és Dél-Amerikában, hozzájárulva a teljes nemzetközi értékesítés 5%-os növekedéséhez. Ez a földrajzi diverzifikáció segít a vállalatnak csökkenteni az egyes piacok ingadozásából eredő kockázatokat, és erősíti globális pozícióját.

General Motors $GM-0.5%

A General Motors, az egyik vezető autógyártók közé tartozika közelmúltban mutatta be 2024 első negyedévének pozitív eredményeit, amelyek a vállalat robusztus iparági egészségére utalnak. A 43 milliárd dollárt elérő bevételekkel, ami 7,6%-os növekedést az előző évhez képest, a GM megerősíti, hogy képes alkalmazkodni a változó piaci feltételekhez. A vállalat nettó jövedelme az időszakban 24,4%-kal nőtt 2,98 milliárd dollárra, bizonyítva stratégiájuk és működésük hatékonyságát. Ezek a pozitív számok a 2024-es teljes nettó nyereségre vonatkozó előrejelzésük felülvizsgálatához vezettek, amelyet most 10,8 milliárd dollárra becsülnek.

GM
$43.73 -$0.24 -0.55%
Fair Price: $48.55
Iwkgav: 68.69%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

A General Motors aktívan reagál a növekvő keresletre. elektromos járművek iránt (miközben fenntartja erős járműválasztékát a belső égésű () Ennek eredményeképpen a GM nemcsak versenyképes marad, hanem erős pozíciót is kialakított a gyorsan bővülő elektromos járműszegmensben. Jelentős mérföldkő volt több új EV-modell bevezetése, amelyeket közvetlenül úgy terveztek, hogy mind a mind a személyi, mind a kereskedelmi vásárlói igényeket.

GM
$43.73 -$0.24 -0.55%

A vállalat következő évekre vonatkozó stratégiája egyértelműen a fejlett technológiák további integrálására és a Szoftver meghatározott flottájának megerősítése. A General Motors azt is tervezi, hogy biztonságosan újraindítja működését Cruise leányvállalatának működését, amely autonóm járművekre specializálódott. Ehhez a tervhez kapcsolódik az árrés és a pénzforgalom növekedésének reménye, ami tovább erősítheti a vállalat pénzügyi stabilitását.

Delta Air Lines $DAL-0.7%

A Delta Air Lines, az egyik vezető légitársaságok közül vállalatai közé tartozik, nemrég jelentette be 2024 első negyedévi eredményeit, amelyek a légiközlekedési piac fellendülését mutatják. a világjárványt követően. Az idei első negyedévben a vállalat 13 milliárd dolláros bevételről számolt be, ami 7%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Ez a pozitív árbevétel a légi közlekedés iránti megújult keresletnek és a hatékonyabb működésirányításnak köszönhető.

DAL
$51.20 -$0.38 -0.74%
Fair Price: $95.80
Fwijuo: 56.67%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

A szolgáltatás javítását célzó stratégia részeként és kiterjesztése a Delta Air Lines befektetett flottája korszerűsítésébe és új útvonalak fejlesztésébe, különösen a nemzetközi útvonalakon. Az üzemeltetés 2024 első negyedévében kezdődött új járatok Ázsiába és megnövelt járatsűrűségű járatokat Európába, hogy kielégítsék a nemzetközi utazások iránti növekvő keresletet. Emellett a vállalat bejelentette, hogy tervezi, hogy további 50 új repülőgép flottájába a következő két évben, ami javítja a működési hatékonyságot és csökkenti az általános működési költségeket.

DAL
$51.20 -$0.38 -0.74%

A Delta Air Lines emellett keményen dolgozik az ügyfélélmény javításán is, ami kulcsfontosságú a versenyképesség megőrzéséhez. A vállalat nemrégiben frissítette digitális platformjaitamely új funkciókat tartalmaz a online check-in és személyre szabott utazási lehetőségeket, amelyek megkönnyítik az ügyfelek számára az utazások tervezését és kezelését. Ezekkel az újításokkal és a javuló működési teljesítménnyel a Delta Air Lines arra számít, hogy fenntartja a pozitív növekedési trendjét és megerősíti pozícióját a világ egyik vezető légitársaságaként.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt talál, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése csak Önön múlik, ezért mindig végezzen saját alapos elemzést.

Forrás: Bulista, Bulista, Bulista, Bulista, Bulista.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.