SQ je zajímavá akcie a s MNST podle mě člověk neudělá chybu, taky jsem nad ním přemýšlel.

Square/Block jsem dvakrát měl v portfoliu a pokaždé mi vydělal pěkné peníze, ale delší dobu už ho držet nechci. Jack Dorsey může být skvělý chlapík, ale nechci mu nákupem akcií dávat peníze na koupi firem jeho kámošů (Tidal) která absolutně nezapadá do konceptu té firmy a nevidím tam vidinu návratnosti. Co se jevilo revoluční v době jejich vzniku dnes už mají jejich konkurenti nebo přichází s jiným řešením. Navíc se stále chovají jako start-up, byli jen krátkou dobu v zisku, mají velké SBC a i když už hlásili nějaké  buybacky tak je to jen zlomek z toho jak byl akcionář naredeny např. i kvůli Afterpay, kde je návratnost nejistá.

Pokud se náhodou rozhodujete kvůli nákupu Burryho tak bych si to velmi dobře rozmyslel, klidně to může obratem prodávat. Dost firem drží jen krátkodobě a není výjimkou, že za kvartál obmění půlku portfolia.

Adobe i Monster znám, díval jsem se na ně blíž a můžu říct, že jde o kvalitní firmy prověřené mnoha lety v oboru. Bohužel jak už to tak bývá, když je něco kvalitní, něco to taky stojí. Podle mě je jak ADBE a MNST drahá. To ale neznamená, že budou klesat, tyhle společnosti jedou pomalinku nahoru a jen tak je něco nerozhodí, obzvlášť Monster, tam jsem se mnou požadované ceně nepřiblížil nikdy :D

Timeline Tracker Overview