3 акции за цифрово банкиране с потенциал за ръст до 120%

Интересувате ли се от потенциала на три компании в света на цифровото банкиране? В тази статия разглеждаме как три компании променят играта чрез стратегическо адаптиране към постоянно променящия се пазар. Научете как всяка от тези компании придвижва финансовите услуги напред. Всъщност акциите им могат да отбележат значителен ръст в близко бъдеще.

Ще разгледаме как всяка от тези компании пренася традиционното банкиране в дигиталната сфера и ще преминем през стратегиите и технологичните иновации, които се опитват да възприемат.

Ally Financial $ALLY-0.4%

Ally Financial, основен играч в областта на цифровото банкиране и финансовите услуги, показва стабилен растеж и иновативни подходи през тази година. Компанията, която е особено известна със своите кредити за автомобили, е увеличила пазарната стойност на акциите си с повече от 14 % от началото на годината, което значително над средната стойност на индекса S&P 500. Този ръст е подкрепен от стабилни финансови резултати и нарастващо доверие на инвеститорите.

ALLY
$39.77 -$0.17 -0.43%
Fair Price: $01.63
Nuckpt: 71.79%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

През първото тримесечие на 2024 г. Ally Financial добави 103 000 нови клиенти, с което общият брой на клиентите й достигна 3,1 милиона. Този ръст отразява силната марка и успешния маркетинг, който се харесва на широк кръг клиенти. Ally също така отчете увеличение на депозитите на дребно до 145 милиарда щатски долараUSD в сравнение с предходната година. Това увеличение на депозитите показва високо ниво на доверие и удовлетвореност сред клиентите.

ALLY
$39.77 -$0.17 -0.43%
Target Price
44.75 (+12.52% Upside)

Ally Financial наскоро смени ръководството си, което може да е сигнал за нова посока и подход към иновациите. Майкъл Роудсновият главен изпълнителен директор, има богат опит в сектора на финансовите услуги и се очаква да даде нов тласък на растежа и развитието на компанията. С неговото ръководство и непрекъснатото фокус върху технологичния напредък и удовлетвореността на клиентите, Ally Financial има потенциал да запази конкурентната си позиция.

SoFi Technologies $SOFI-3.8%

SoFi Technologies, известна с иновативната си платформа в областта на Лични финанси, може да представлява интересна възможност за инвеститорите, които търсят компании с потенциал в областта на цифровото банкиране. През първото тримесечие на 2024 г. компанията отчита приходи в размер на 908 млн. увеличение от 49%. Компанията очаква общите приходи за 2024 г. да бъдат 2,41 млрд. долара, което би било леко намаление спрямо предходната година.

SOFI
$6.80 -$0.27 -3.82%
Fair Price: $6.90
Ulipsg: 04.42%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Като част от дългосрочните си стратегии SoFi активно работи за диверсифициране на източниците си на приходи. Неотдавнашните корекции в управлението и подхода към риска доведоха до намаляване на зависимостта от традиционните кредитни продукти. Дружеството прогнозира, че приходите му от заеми през 2024 г. ще бъдат ще намалеят с 5% до 8% в сравнение с предходната година. Това отразява стратегическото преминаване към по-стабилни и по-малко волатилни източници на приходи.

SOFI
$6.80 -$0.27 -3.82%
Target Price
9.8 (+44.12% Upside)

Клиентската база на SoFi нараства с всяко тримесечие, което може да е окуражаващ знак за инвеститорите. През първото тримесечие на тази година компанията е придобила над 500 000 нови активни потребителис което общият брой на клиентите достигна над 3 милиона. Това увеличение на броя на клиентите е съпроводено с нарастващи депозити, което показва нарастващо доверие в услугите на компанията. С тази нарастваща клиентска база и стратегия за диверсификация SoFi може да предложи дългосрочен и устойчив растеж.

Блок $SQ-3.5%

Block, по-рано известна като Square, е компания за финансови технологии, която се фокусира върху платежни и банкови услуги. В последния си отчет за приходите за първото тримесечие на 2024 г. Блок отчете приходи от 5,9 млрд. долара, надминавайки прогнозите на анализаторите с 130 млн. долара. Този ръст до голяма степен се дължи на успешното представяне на приложението Cash, чиято брутна печалба се е увеличила с 25% до 1,26 млрд. долара в сравнение с предходната година.

SQ
$62.36 -$2.27 -3.51%
Fair Price: $09.62
Xdfyqb: 96.97%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

В допълнение към впечатляващото увеличение на приходите, Block може да се похвали и с значително подобрение в печалбите си. Коригираната печалба на акция възлиза на 85 цента, което е повече от 13 цента повече от прогнозата на Уолстрийт. Този финансов успех е доказателство, че Блок успешно трансформира бизнес операциите си, за да ги приведе в съответствие с променящите се потребителски и технологични тенденции.

SQ
$62.36 -$2.27 -3.51%
Target Price
158.46 (+154.11% Upside)

Стратегическото развитие на Block включва не само укрепване на съществуващите продукти, но и инвестиции в нови технологии. При продължаващия интерес към техните платежната екосистема и финансовите услуги, Блок се фокусира върху увеличаване на пазарната си позиция чрез иновации и разработване на продукти. Компанията подчертава, че нейният основен приоритет остава развитието на Приложение за пари в брой и други банкови услуги, които предлагат цялостни решения за лични и бизнес клиенти.

Отказ от отговорност: В Булиос ще намерите много вдъхновение, но изборът на акции и изграждането на портфейл зависи от вас, затова винаги извършвайте задълбочен самоанализ.

Източник.

Прочетете цялата статия безплатно?
Продължете 👇

Имате ли акаунт? Влезте в профила си или създайте нов.

No comments yet
Timeline Tracker Overview