Update opčního portfolia📊

Trhy jsou na ATH, takže dneska to bude stručné. Větší část pozic, které jsem otevíral, tak jsou dlouhodobější a taky semi-hedged pozice, takže chvíli potrvá než začnou sypat peníze. Navíc jsme tento týden měli poměrně zásadní macra, takže jsem v trhu moc nebyl. I tak se mi ale něco upytlačit podařilo.😉

Neobchodoval jsem přímo na $^GSPC+0.1%, ale na micro futures na tento index, konkrétně MES. První obchod byla vypsaná 0DTE PUT opce. Dá se tedy říct, že takový daytrade. Tento obchod proběhl bez naprostého problému. Vstup na základě technické analýzy u vyhlídnutého supportu, a výstup expirace vypsané opce.

Tento obchod nadělil zisk 5$.

Druhým obchodem na tomto podkladu byla čtvrteční vypsaná PUT opce s expirací v pátek. Zde byl vstup na základě DELTY, a premisa byla pokračování pozitivní nálady po vyhlášení vyhlášení CPI a nároků v nezaměstnanosti. Toto se taky víceméně naplnilo a i tento obchod byl bez jakéhokoliv problému.

Tento obchod přinesl zisk 11$.

Nadále mi v trhu běží i nějaké bear trap, takže by se dalo slušně těžit i z případného poklesu trhů. To se ale neděje a tak o tom někdy jindy.

A co vy? povedly se vám tento týden nějaké obchody? neváhejte se pochlubit do komentářů a nezapomeňte, každý dolar se počítá.😉


Mě tento pátek doběhly dvě Covered Call opce. Obě expirovaly bez problému.

1. byla vypsaná CALL na $METC+0.2% . Jednalo se o měsíční opci, která při výpisu přinesla zisk 49 USD. Cílil jsem na cenu, za kterou jsem byl akcie ochotný i prodat. Trh se ale vydal cestou dolů, takže jsem stihl i jednou rolovat na nižší hodnotu, což přineslo dalších 12 USD. Celkem 61 USD do pokladničky :-).

2. byla vypsaná CALL na $BLNK-1.9%. Zde jsem testoval, zda se nedostane v měsíční horizontu cena akcie na 3,5 USD. Úplně to nevyšlo, i když moc nechybělo. Do kasičky sice přiteklo pouze 6 USD, ale akcie mi zůstaly a v pondělí mám v plánu vypsat novou CALLku buď na týden nebo 14 dní.

Timeline Tracker Overview