🔍 Google се променя за ерата на изкуствения интелект! 🔍

Google $GOOGL е в разгара на мащабна трансформация в областта на изкуствения интелект. На неотдавнашната конференция за разработчици I/O тя представи множество нови продукти и услуги, базирани на изкуствен интелект, с цел да възвърне лидерската си позиция в тази динамична индустрия.

GOOGL
$175.16 -$2.63 -1.48%

🧠 "Намираме се изцяло в нашата ера на Близнаци," заяви главният изпълнителен директор Сундар Пичай по време на своята програмна лекция, визирайки най-новите модели на компанията в областта наИИ . Пичай подчерта, че ИИ все още е "в началото на фундаментална промяна".

Конкуренцията в областта на ИИ е интензивна. OpenAI и компанията на Microsoft $MSFT+0.1% сключиха съвместно партньорство, което Microsoft й даде възможност да интегрира усъвършенствани модели на ИИ в своите продукти, което допринесе за превръщането йв най-ценната компания в света в началото на 2023 г.

Google обаче изобщо не изостава. Въпреки че първият им опит с конкурент на ChatGPT, наречен Bard, не успя да отговори на очакванията, сега те се фокусират върху иновациите в основния си продукт : Търсене. Нова функция, наречена AI Overview, предоставя обобщени отговори на запитвания заедно с връзки към ресурси - важна стъпка, която може да повлияе на всичко - от рекламодателите до уебсайтовете, които разчитат на трафика от търсачката. Също така, подобрения в приложението Google Lens, което ви позволява да търсите точно това, което виждате през телефона си.

🚀 В допълнение към промените в търсенето Google въведе нов AI Assistant Project Astraкойто може да разпознава обекти, да решава проблеми с програмирането и да води разговор, подобен на човешкия.

Google също така актуализира своя пакет за продуктивност Workspace и интегрира Gemini в мобилното приложение Gmail, което позволява на потребителите бързо да обобщават имейли и да пишат контекстуални отговори. Мобилната операционна система също получи подобрения в областта на генеративния изкуствен интелект Android.

📈 Тези промени дават на Google преднина пред Apple $AAPL+0.5%, която все още не е въвела функции за генеративен AI в своята система iOS. Въпреки това, тъй като Apple се подготвя за конференцията си WWDC през юни , се очакват важни съобщения. В момента обаче Apple е изправена пред важно решение дали да се съгласи с Google и да използва техния AI или да използва AI на OpenAI.

Google е отново на върха в момента, въпреки че предстоящата конференция за разработчици Microsoft Buildкоято ще се проведе от 21.05.-23.05. може да намали тази преднина. 🌐🔝

Нека следим за актуализации и новини относно революцията на изкуствения интелект и други възможности за инвестиции, тъй като изкуственият интелект продължава да движи пазарите! 🚀📈

Как ви харесват новите функции, които Google и OpenAI въведоха, и какво очаквате да изпробвате? Кое е любимото ви нещо за ИИ и неговите приложения?


No comments yet
Timeline Tracker Overview