­čöŹ Google se schimb─â pentru era inteligen╚Ťei artificiale! ­čöŹ

Google $GOOGLse afl─â ├«n mijlocul unei transform─âri majore ├«n domeniul inteligen╚Ťei artificiale. La recenta conferin╚Ť─â pentru dezvoltatori I/O, a dezv─âluit o serie de noi produse ╚Öi servicii bazate pe AI, cu scopul de a-╚Öi rec├ó╚Ötiga pozi╚Ťia de lider ├«n aceast─â industrie dinamic─â.

GOOGL
$175.16 -$2.63 -1.48%

­čžá "Ne afl─âm pe deplin ├«n era Gemini," a declarat CEO-ul Sundar Pichai ├«n timpul discursului s─âu principal, referindu-se la cele mai recente modele de inteligen╚Ť─â artificial─â ale companiei. Pichai a subliniat c─â AI este ├«nc─â "la ├«nceputul unei schimb─âri fundamentale".

Concuren╚Ťa ├«n domeniul IA este intens─â. OpenAI ╚Öi Microsoft $MSFT+0.1% au ├«ncheiat ├«mpreun─â un parteneriat, care a permis Microsoft s─â integreze modele avansate de inteligen╚Ť─â artificial─â ├«n produsele sale, ceea ce a contribuit la transformarea sa ├«n cea mai valoroas─â companie din lume la ├«nceputul anului 2023 .

Google, ├«ns─â, nu r─âm├óne deloc ├«n urm─â. De╚Öi prima lor ├«ncercare cu un concurent ChatGPT numit Bard nu a reu╚Öit s─â r─âspund─â a╚Ötept─ârilor, acum se concentreaz─â pe inova╚Ťia ├«n produsul lor de baz─â: C─âutarea. O nou─â func╚Ťie numit─â AI Overview ofer─â r─âspunsuri agregate la interog─âri, ├«mpreun─â cu linkuri c─âtre resurse, un pas important care ar putea avea impact asupra tuturor, de la agen╚Ťii de publicitate la site-urile web care se bazeaz─â pe traficul de la motorul de c─âutare. De asemenea, ├«mbun─ât─â╚Ťiri aduse aplica╚Ťiei Google Lens, care v─â permite s─â c─âuta╚Ťi exact ceea ce vede╚Ťi prin telefon.

­čÜÇ ├Än plus fa╚Ť─â de modific─ârile aduse c─âut─ârii, Google a introdus o nou─â AI Assistant. Proiectul Astra care poate recunoa╚Öte obiecte, poate rezolva probleme de programare ╚Öi poate oferi un ton conversa╚Ťional asem─ân─âtor cu cel uman.

Google ╚Öi-a actualizat, de asemenea, suita de productivitate Workspace ╚Öi a integrat Gemini ├«n aplica╚Ťia mobil─â Gmail, permi╚Ť├ónd utilizatorilor s─â rezume rapid e-mailurile ╚Öi s─â scrie r─âspunsuri contextuale. Sistemul de operare mobil a primit, de asemenea, ├«mbun─ât─â╚Ťiri de inteligen╚Ť─â artificial─â generativ─â Android.

­čôł Aceste modific─âri ofer─â Google un avans fa╚Ť─â de Apple $AAPL+0.5%, care nu a introdus ├«nc─â func╚Ťii de inteligen╚Ť─â artificial─â generativ─â ├«n sistemul s─âu iOS. Cu toate acestea, pe m─âsur─â ce Apple se preg─âte╚Öte pentru conferin╚Ťa WWDC din iunie , sunt a╚Öteptate anun╚Ťuri majore. ├Än momentul de fa╚Ť─â, ├«ns─â ,Apple se confrunt─â cu o decizie important─â: dac─â s─â mearg─â cu Google ╚Öi s─â foloseasc─â AI-ul lor sau dac─â s─â foloseasc─â AI-ul OpenAI.

Google este din nou ├«n top ├«n acest moment, de╚Öi viitoarea conferin╚Ť─â pentru dezvoltatori Microsoft Build care va avea loc ├«n perioada 21.05.-23.05. ar putea reduce acest avans. ­čîÉ­čöŁ

Haide╚Ťi s─â urm─ârim actualiz─ârile ╚Öi ╚Ötirile despre revolu╚Ťia IA ╚Öi alte oportunit─â╚Ťi de investi╚Ťii, pe m─âsur─â ce inteligen╚Ťa artificial─â continu─â s─â influen╚Ťeze pie╚Ťele! ­čÜÇ­čôł

Cum vi se par noile caracteristici introduse de Google ╚Öi OpenAI? Ce a╚Ötepta╚Ťi cu ner─âbdare s─â ├«ncerca╚Ťi? Care este aspectul vostru preferat al inteligen╚Ťei artificiale ╚Öi utiliz─ârile sale?


Pentru mine, o companie grozav─â, iar pa╚Öii ╚Öi inova╚Ťiile sunt ╚Öi ele grozave. Pentru mine, din sectorul tehnologic, Google ╚Öi $ASML-1.5% au cel mai mare poten╚Ťial de cre╚Ötere pentru anii urm─âtori.

Google a fost cea mai mare pozi╚Ťie din portofoliul meu de investi╚Ťii de ceva timp ╚Öi nu inten╚Ťionez s─â schimb nimic ├«n aceast─â privin╚Ť─â deocamdat─â. Viitorul este promi╚Ť─âtor :)

Timeline Tracker Overview