🔍 A Google átáll az AI-korszakra! 🔍

AGoogle $GOOGL a mesterséges intelligencia területén nagy átalakulás közepénvan . A nemrégiben tartott I/O fejlesztői konferencián számos új, AI-alapú terméket és szolgáltatást mutatott be azzal a céllal, hogy visszaszerezze vezető pozícióját ebben a dinamikus iparágban.

GOOGL
$175.16 -$2.63 -1.48%

🧠 "Teljesen a Gemini-korszakunkban vagyunk," mondta Sundar Pichai vezérigazgató a keynote során, utalva a vállalat legújabb AI-modelljeire .Pichai hangsúlyozta, hogy az AI még mindig "egy alapvető változás kezdetén áll".

A verseny az AI területén intenzív. Az OpenAI és a Microsoft $MSFT+0.1% közös partnerséget kötött, amelyet a Microsoft lehetővé tette, hogy fejlett AI-modelleketintegráljon termékeibe, hozzájárulva ahhoz, hogy2023 elején avilág legértékesebb vállalatává váljon.

A Google azonban egyáltalán nem marad le. Bár első próbálkozásuk a Bard nevű ChatGPT versenytársával nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, most az alaptermékük innovációjára koncentrálnak : Keresés. AzAI Overview nevű új funkció összesített válaszokat ad a lekérdezésekre a forrásokra mutató hivatkozásokkal együtt, ami jelentős lépés, amely a hirdetőkön át a keresőmotor forgalmára támaszkodó weboldalakig mindenre hatással lehet. Továbbá fejlesztések aGoogle Lens alkalmazásban , amellyel pontosan arra kereshetsz, amit a telefonodon keresztül látsz.

🚀 A keresés változásai mellett Google bevezetett egy új AI Asszisztenst Project Astraamely képes felismerni tárgyakat, megoldani programozási problémákat, és emberhez hasonló társalgási hangnemet kínál.

Google szintén frissítette termelékenységi csomagját Workspace és integrált Gemini a mobil alkalmazásba Gmail, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy gyorsan összefoglalják az e-maileket és kontextusfüggő válaszokat írjanak. A mobil operációs rendszer is kapott generatív AI fejlesztéseket Android.

📈 Ezek a változtatások aGoogle-nek előnytbiztosítanak azApple $AAPL-hez+0.5% képest , amely még nem vezetett be generatív AI funkciókat az iOS rendszerébe. Az Apple azonban a júniusi WWDC konferenciájára készülve jelentős bejelentések várhatók. Jelenleg azonban azApple fontos döntés előtt áll, hogy a Google-lal tart -e és az ő AI-jukat használja-e , vagy azOpenAI AI-ját .

Google jelenleg ismét a csúcson van, bár a közelgő fejlesztői konferencia Microsoft Buildamely a következő napokban kerül megrendezésre 21.05.-23.05. csökkentheti ezt az előnyét. 🌐🔝

Kövessük figyelemmel a frissítéseket és híreket az AI forradalomról és más befektetési lehetőségekről, ahogy az AI tovább mozgatja a piacokat! 🚀📈

Nektek hogy tetszenek a Google és az OpenAI által bevezetett új funkciók, és mit szeretnétek kipróbálni? Neked mi a kedvenced a mesterséges intelligenciával és annak felhasználási lehetőségeivel kapcsolatban?


No comments yet
Timeline Tracker Overview